Reklama

Reklama

Thomas Crown je milionář, který na to, aby ve svém životě zahnal nudu, krade a před ničím se nezastaví. Vzrušení do zkornatěných tepen nelítostného finančního magnáta nedokáží vlít ani milionářské zábavy jako golf, či plachtění po oceánu. Jeho slabostí je však umění, především impresionističtí malíři a ženy. Ještě více než umění však miluje hry a proto, když se na scéně objeví půvabná a chladnokrevně cílevědomá vyšetřovatelka pojišťovny Catherine Banningová, která podezřívá Crowna z krádeže Monetova obrazu z Newyorského muzea, Crown zvětří šanci a tato krasavice se konečně stává solidním soupeřem jeho intelektu. A tak oba hrdinové začnou hrát hru a prohrává ten, který poruší její pravidla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (233)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kde sa podeli McTiermanové napínavej akcie, ktorými oplývali jeho predošlé snímky. Akčnejších chvíľok sa dočkáte iba v úvodných minútach filmu a pri naivnom finále. Že by sa vám však pri týchto scénach výrazne zrýchlil tep, sa nedá vôbec konštatovať. Preto pôsobí Aféra Thomasa Crowna skôr ako romantický slaďák ako napínavý thriller. Rovnako kvalitne vynaložená práca je zreteľná aj na scenári. Film ťažko chytá toľko potrebný druhý dych a potom, čo sa film prehupne do svojej druhej fázy, usadne na diváka nuda. Jedinou svetlou stránkou filmu je snáď herecké obsadenie. Napriek tomu, že mala Aféra Thomasa Crowna všetky predpoklady upútať pozornosť divákov - originálna zápletka, hviezdne herecké obsadenie a skúseného režiséra - tak sklamala a nás divákov len utvrdila v tom, že kvalitných thrillerov sa natáča naozaj málo. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna mě trochu odradila a úvodní titulky, kde se písmena "přelévají" tomu taky moc nepřidala. Neustálá hudba mě ze začátku taky vadila, ale pak jsem si zvykl. CITÁT - Co řeknou ostatní, až zjistí, že jste mi dali o 30 000 000 víc, než oni?........ Když už byly karty rozdány, rozjela se celkem slušná hra kočky s myší. Jen člověk nemohl zjistit, kdo je kočka a kde je myš. CITÁT - Mám to pod kontrolou........ Asi v půl se to rozjelo ve falešné romantice, ale divák hned pochopil., jak to asi tak všechno dopadne. Nebylo to tak těžké. Očekávaný konec je součástí příběhu. Jen dívčí část divaček si to musí probrečet a pak si oddychnout. CITÁT - Ještě jeden podvod a přelámu ti ruce!!....... ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

(Spoiler ahead!) Přiznávám, že tenhle film dokážu sledovat vždycky tak nejvýš "na půl zadku", protože chemická vazba mezi ústředními aktéry jakoby postrádala valenční elektron. Ale jestli jsem to ve své roztěkanosti dobře pochopil, tak pan Thomas Crown štípnul obraz, aby jej druhý den tajně vrátil a mohl tak policii několik týdnů tahat za nos. Inu, zvláštní motivace špičkového lupiče... Hm... ()

lofa 

všechny recenze uživatele

Každý z nás má nějaký oblíbený pohodový film,....toto je jeden z mých. Rene Russo to tu moc sluší a je téměř neodolatelná a Pierce je prostě skvělý,...k tomu velmi příjemná hudba, Hudba: Bill Conti, Soundtrack:1.Sting - Windmills Of Your Mind, 2.Nina Simone - Sinnerman, 3.Wasis Diop - Everything (...Is Never Quite Enough) 4.Georges Fordant - Caban La Ka Kratchie, 5. Bill Conti - Black & White X 5, 6. Bill Conti - Never Change,7.Bill Conti - Meet Ms. Banning, 8.Bill Conti - Goodnight/Breaking & Entering, 9.Bill Conti - Glider Part I, 10.Bill Conti - Glider Part II, 11.Bill Conti - Cocktails, 12.Bill Conti - Quick Exit ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takhle se podle mě mají dělat remaky. Bankovní loupež už není tak přitažlivá věc jako dříve, tak co třeba krádež jednoho z nejdražších obrazů na světě? Psychologická hra hlavních hrdinů je stejně dobrá jako v původním zpracování (čest Faye Dunawayové) a Brosnan i Rene Russo se pro svoje role skvěle hodí. Obzvlášť Rene Russo má konečně po řadě "průměrných" rolí šanci vyniknout jako skutečná dáma, a já jí to ochotně sežeru i s navijákem... Muzika je stejně skvělá jako v originále. 80% and never less, quoth the raven. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Monetův obraz, který je ve filmu ukraden, se jmenuje "San Giorgio Maggiore at Dusk" a samozřejmě se jedná o reprodukci. Originál se dokonce ani nenachází na území Spojených států, ale visí v muzeu v Tokiu. (StarsFan)
  • Divoká erotická scéna byla ve skutečnosti natočena bez účasti hlavních dvou aktérů. Za Pierce Brosnana zaskočil model Jonathon Prandi za Rene Russo kaskadérka Cheryl Wheeler Duncan. (Reiniš)
  • Když Thomas Crown podepisuje smlouvu, dá se podle pohybu pera poznat, že píše "Pierce" a ne "Thomas". (StarsFan)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Aféra Warner Bros.

Aféra Warner Bros.

29.01.2007

V počátku minulého týdne byly zveřejněny oscarové nominace a už se všude možně spekuluje o potenciálních vítězích v těch hlavních kategoriích (film, režie, scénář, herec a herečka v hlavní roli).… (více)

Pod křídly lva

Pod křídly lva

17.11.2006

Harry Sloan, výkonný ředitel Metro-Goldwyn-Mayer, prozradil, v jakém stádiu se nachází čtveřice očekávaných projektů vycházející pod hlavičkou jeho studia. Jak uvidíte, i následující rok se ponese ve… (více)

Reklama

Reklama