Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblastnímu školnímu řediteli Franku Tassoneovi (Hugh Jackman) a jeho věrné obchodní asistentce Pam Gluckinové (oscarová Allison Janneyová) jsou přičítány zásluhy za to, že se zasadili o nebývalý věhlas veřejných škol na Long Islandu. Vždy dokonale upravený a vypulírovaný Frank je mistrem v šíření pozitivních zpráv, ať už před publikem složeným z vedoucích představitelů místního společenství, nebo před znepokojenými studenty či rodiči ve své kanceláři. Frank zkrátka budí dojem, že mu zdánlivě nelze nic vytknout. Dokud se odvážná reportérka školních novin (Geraldine Viswanathanová) nezačne prokousávat finančními výkazy a odhalovat zpronevěru gigantických rozměrů. Frank se však za žádnou cenu nehodlá vzdát a začne nevybíravým způsobem zametat všechny stopy. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (75)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak dokumentárne chladne podaný film o jednom školskom okrese na ktorom jeho najvyšší predstavitelia kradli ako straky, lebo to bolo tak strašne jednoduché a absolútne nikoho to nezaujímalo. Najprv sledujeme jak interne odhalia, že kradne asistentka riaditeľa ktorej sa rýchle a rázne zbavia, vďaka naoko dokonalému riaditeľovi. Ale postupne sa ukazuje, že tá najväčšia zlodejská ryba je sám riaditeľ. Skvele ho zahral Hugh Jackman ako notorického podvodníka, ktorý v rámci pudu sebazáchovy vymýšľa jedno klamstvo za druhým, prípadne nátlakom sa tých slabších snaží zahnať do kúta. Hlavne vďaka Jackmanovmu výkonu sa to raz oplatí vidieť. Trochu ma mrzelo, že Allison Janney tam bola dosť upozadená. Možno by to vyznievalo aj celkom vtipne, keby to nebolo podľa skutočnosti a keby som si predtým nepustil film Dark Waters, v ktorom tiež kvôli chamtivosti zopár vyvolených netrpeli ostatní. Tentokrát síce na to nikto nedoplatil životom, ale momentálne nejak nemám chuť súcitiť s podvodníkmi alebo sa baviť nad ich umom vyjebávať s ostatnými. 6/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Výborne spravený malý veľký film. Príbeh postupne narúša masku výborného učiteľa, mentora a zástupcu a robí to decentne a postupne. Necháva nás ( ak si o príbehu nezistíme nič skôr) neustále pochybovať nad možnými obvineniami. A potom to ide krásne do gradácie. Nie je to prehnané. Je to manipulatívne. A má to silný základ v charakteroch, ktoré veľmi trefne a účelovo dotvárajú vzťahy jednej komunity a zároveň klamstvá v pozadí. Funguje to na mnohých úrovniach a trio Jackman, Janney a Romano podávajú skvelé výkony. Až trochu zamrzí, že sa o tom filme až tak nevie. Film, ktorý je o postupnom odhaľovaní klamstva. Či už v tom skutočnom príbehu alebo voči divákovi. A funguje to. Určite treba vidieť. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Bad Education sa zo zaciatku javi ako nudny film,ale to je len zdanie,ono sa to neskor pekne rozbehne a zacinaju na povrch vychadzat skutocnosti,ktore by nikto necakal a pravda sa ukaze,Hugh Jackman posobi sice unavene aj staro,ale podava kvalitny herecky vykon,mimochodom komedia to nie je ani zdaleka a inspirovane je to skutocnymi udalostami,takze mna to oslovilo...:-) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Bylo zajímavé sledovat další problém Ameriky, tentokrát v americkém školství. Kdo ví, jaké peníze se ještě zpronevěřují nebo tajně kradou teď, že? Ale myslím, že to byla hodně velká facka pro aduditory, aby si kontrolovaly všechno, i od lidí, kteřé mají rádi nebo je znají celý život. Herecky je to docela povedené, místy mi to přišlo zdlouhavější. Téma peněz mě moc nezajímá, ale navzdory tomu jsem se na to vydržela koukat. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevtipnej film, a i přes to k filmu někdo napsal komedie do popisku.Nechápu.Přece píšeš něco až po tom, když to vidíš, ne.K filmu mě samozřejmě přilákal Hugh Jackman, ale kdybych věděl, co uvidim, vyseru se na to.Navíc se stává modním hitem filmů všude cpát gaye nebo lesby, jako že je to vlastně úplně normální.Ale když koupíte dvě stejný kliky ke dveřím, tak at´ se s tím rvete jak chcete třeba tejden,nic s tim nenaděláte.Když tak přemýšlím, ani nevim co nás ve filmech ještě čeká za úlitby.10%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Jackman počas filmovania spolupracoval s koučom dialektov Jess Platt, s ktorým spolupracuje už vyše 20 rokov. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ryan Gosling jako vlkodlak?

Ryan Gosling jako vlkodlak?

30.05.2020

Studio Universal pokračuje v oživování svých klasických monster, a další na řadě je podle všeho Vlkodlak. V nové verzi by si pak hlavní roli mohl zahrát Ryan Gosling (Drive, Blade Runner 2049).… (více)

Reklama

Reklama