Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblastnímu školnímu řediteli Franku Tassoneovi (Hugh Jackman) a jeho věrné obchodní asistentce Pam Gluckinové (oscarová Allison Janneyová) jsou přičítány zásluhy za to, že se zasadili o nebývalý věhlas veřejných škol na Long Islandu. Vždy dokonale upravený a vypulírovaný Frank je mistrem v šíření pozitivních zpráv, ať už před publikem složeným z vedoucích představitelů místního společenství, nebo před znepokojenými studenty či rodiči ve své kanceláři. Frank zkrátka budí dojem, že mu zdánlivě nelze nic vytknout. Dokud se odvážná reportérka školních novin (Geraldine Viswanathanová) nezačne prokousávat finančními výkazy a odhalovat zpronevěru gigantických rozměrů. Frank se však za žádnou cenu nehodlá vzdát a začne nevybíravým způsobem zametat všechny stopy. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (75)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Dobre sa im kradlo kým im nato neprišla obyčajná študentka. Príbeh super, po hereckej stránke tam sa nedá nič vytknúť. Horšie je už prevedenie, kde tomu chýbal dravejší spád. Celkovo aj to vygradovanie som si predstavoval lepšie. Za mňa sa to držalo až príliš pri zemi. Po komediálnej stránke som sa snáď nezasmial a ako dráma tiež priemerné. Hugh obrovská pochvala, bez neho by som si jednak ten film nezapol a jednak jeho prerod postavy skvelý. U mňa za 3*. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Má to své mouchy, nebo spíš je to moucha, co má své světlé chvilky a neotravuje vůbec.. chci tim říct, že je to film, který nenudí. Těch zápletek je tu trochu víc, není to jednorázovka, herecký talent, vizuál, kamera dost nice.. ale má to tak dva-tři momenty, který mě fakt zaujaly.. nic víc, co by mě fakt vzalo. Můj verdikt prostě zní: Vůbec to není špatný, ale ani uplně dobrý.. nebo to téma není moc pro mě. Song od Mobyho na konci dost potěšil. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

solidní jednohubka,která bez větších problémů zabaví,nicméně až po jejím skončení divákovi dojde,že celou dobu spíš jen tak lehce klouzala po povrchu a vzala to všechno hezky letem světem.O nějaké hlubší psychologii postav tak bohužel nemůže být řeč.Přitom Jackman tyhle nejednoznačné postavy celkem umí a tady to mohl rozjet naplno...60% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja som s "Bad Education" veľmi spokojný. Myslím si, že ide o dobre napísaný film s dobrými postavami a malo to aj dosť dobrý spád. Hugh Jackman je tu vo vysoko charizmatickej role a človek je prekvapený z toho, čo všetko sa dozvie a ako to s ním vlastne reálne funguje. To sebavedomie a zanietenosť pre školu boli skutočne fascinujúce. A verím tomu, že taký človek by aj na mňa urobil dojem a zalepil mi oči. Pam možno nemá v sebe až toľko charizmy, no takisto je veľmi fascinujúce ju sledovať. Myslím si, že tu mala niekoľko skvelých momentiek, pričom najlepšia je pre mňa keď príde domov po všetkých tých problémoch a syn ju pozdraví: "Hi Ma". Úplne suverénne to urobí a jej reakcia je skutočne adekvátna. Skvelá je ale aj momentka, kedy Rachel premýšľa čo reálne v tejto situácii má urobiť. Pretože si je veľmi dobre vedomá, že to všetko zmetie so sebou aj ďalších ľudí. Je to zaujímavý príbeh, dobre spracovaný a s kvalitnými hercami. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: A- ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Výborne spravený malý veľký film. Príbeh postupne narúša masku výborného učiteľa, mentora a zástupcu a robí to decentne a postupne. Necháva nás ( ak si o príbehu nezistíme nič skôr) neustále pochybovať nad možnými obvineniami. A potom to ide krásne do gradácie. Nie je to prehnané. Je to manipulatívne. A má to silný základ v charakteroch, ktoré veľmi trefne a účelovo dotvárajú vzťahy jednej komunity a zároveň klamstvá v pozadí. Funguje to na mnohých úrovniach a trio Jackman, Janney a Romano podávajú skvelé výkony. Až trochu zamrzí, že sa o tom filme až tak nevie. Film, ktorý je o postupnom odhaľovaní klamstva. Či už v tom skutočnom príbehu alebo voči divákovi. A funguje to. Určite treba vidieť. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Skutočná Rebekah Rombom (študentka, ktorá celý podvod odhalila) uviedla, že jej filmová postava urobila viac vyšetrovania, než ona samotná v skutočnosti. (Real Tom Hardy)
  • Vzťahy Franka Tassoneho (Jackman) sa zdajú byť historicky presné až na jeden malý detail – Kyle nebol jeho bývalý študent. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ryan Gosling jako vlkodlak?

Ryan Gosling jako vlkodlak?

30.05.2020

Studio Universal pokračuje v oživování svých klasických monster, a další na řadě je podle všeho Vlkodlak. V nové verzi by si pak hlavní roli mohl zahrát Ryan Gosling (Drive, Blade Runner 2049).… (více)

Reklama

Reklama