Reklama

Reklama

Blíží se Vánoce, a tak většina lidí touží po setkání se svými rodinami. Na cestách je mnoho těch, kteří jedou na svátky domů. Tunelem v norských horách přejíždí kamion přepravující plyn. Stane se nehoda a všichni, kdo se tam v té chvíli nachází, rodiny, turisté, teenageři jedoucí na Vánoce domů, zůstanou uvězněni pod tunami skal v absolutní tmě. Exploze cisterny zaplňuje tunel nebezpečným kouřem. Hasiči hrají o čas a každý v tunelu musí bojovat sám za sebe a poradit si jak umí. Čas neúprosně běží a šance na záchranu jsou čím dál menší. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (69)

mira007 

všechny recenze uživatele

Finsku se říká země tisíce jezer a přesně tak by se Norsku mohlo říkat země tisíce tunelů ( respektive 1100 ) a občas tam dochází k nehodám, čímž je inspirovaný i tento katastrofický film. Uchvátil mne námět, norská zimní příroda, technický systém správy tunelů, ale ten film samotný zahynul na způsobu vyprávění. Čekal jsem něco strhujícího ale ne něco ve stylu leklé ryby. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tunely sú úzke, dlhé, je tam tma a pokiaľ tam nie je napríklad Mike Myers či Jason Vorhees, tak je tam celkom nuda. Napriek tomu ide o populárnu lokáciu katastrofického žánru. Len keby tu nebola tá krásna nórska príroda, v ktorej by som strávil oveľa radšej daný filmový čas. Nesmú chýbať klasické naratívne klišé, ale pracuje sa s nimi relatívne citlivo a logické nedostatky nebijú do očí, ak nechcete, aby vám do očí bili. Potom sa ale zase môžete zabávať napríklad na tom, že o operátorku sa nikto v miestnosti nezaujíma a podobne... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak asi aj v Nórsku majú problémy na cestách... Celý príbeh až moc priamočiaro tiahol na bránku. Jeden hasič - jeden hrdina, jeden autobus, jedno auto, jeden tunel a jedna jaskyňa v ňom, jeden problémový vzťah medzi otcom a dcérou, jedna vozíčkárka... Čo ja viem, dosť prvoplánové. Taký umelý konštrukt s cieľom zapáčiť sa divákovi bez hlbšej pridanej hodnoty. Tiež na začiatku napísali, že v tuneloch pri nehodách vďaka hrdinskosti hasičov ešte nikto nezomrel a vo filme zomierali ľudia ako muchy. Tá príroda okolo ale bola fantastická. Chlad a sneh som cítil až v obývačke. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Norská verze Denního světla moc nevyšla. První půlka kde je aspoň i nějaká ta jakž takž technicky dobře zpracovaná katastrofa by ještě ušla, ale časem se z toho stává čím dál tím víc uslzený uječený a nefunkční rodinný drama na pozadí katastrofy což je přesně ten typ filmu který nemusím a ke konci už jsem to měl skoro chuť vypnout takže nejslabší možný dvě hvězdice dávám spíš za svou náklonnost k žánru. Jako Norové co se těch klasických postupů týče se v tomhle žánru určitě snaží o tom žádná, ale něco jim pořád ještě chybí a tohle zatím v tomhle směru byla bohužel dosud nejslabší viděná záležitost.25% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tunnelen napodiv nie je film o divokej privatizácii z 90.-tych rokov, ktorá prebehla v našich končinách a stanovila tradíciu tunelovania až dodnes. Naopak, ide o klasický tunel a že je ich v Nórsku viac než dosť, hoci väčšina bez únikových východov. Film je dobrým katastrofickým zážitkom, chýba mu však napätie, ale prináša významné poučenie. Ak sa raz dostanete v Nórsku do úzkych, nepomôže vám pravdepodobne nikto. Veď to potvrdili týmto počinom samotní Nóri. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Ve 22. minutě vydíme odtahové auto, že stojí šikmo přes cestu. V dalším střihu už je ale ve svém pruhu a připravené odjet. (Duoscop)
  • Tunel dlouhý 9 km se ve filmu jmenoval „Storfjelltunnelen“. Toto jméno však ve skutečnosti nese pouze jeden tunel, který se nachází v severní části Norska a měří 2,7 km. Norský tunel, který byl ve filmových scénách, se jmenuje „Ospelitunnelen“ a měří 2 549 m. (vojacekr)
  • Ve 22. minutě stojí u naloženého auta tři lidé, ale v následujícím střihu už je cesta prázdná. (Duoscop)

Reklama

Reklama