Reklama

Reklama

Honey Boy

  • Česko Sladký chlapec (festivalový název) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve snímku, natočeném podle vlastního scénáře Shii LaBeoufa, přináší oceňovaná režisérka Alma Har’elová pohled na hercovo bouřlivé dětství a dospívání, během něhož se prostřednictvím filmu a snů snažil usmířit se svým násilnickým otcem. Skrze hlavního hrdinu Otise Lorta, v jehož roli se představují Noah Jupe a Lucas Hedges, nahlíží režisérka Har’elová na různé fáze jeho zběsilé kariéry, od prvních krůčků na cestě ke slávě a následnému zhroucení v dospělosti. LaBeouf přijal odvážnou, byť terapeutickou výzvu a ztvárnil vlastní verzi svého otce, bývalého klauna z rodea a zločince. Otisovu sousedku a zároveň spřízněnou duši hraje umělkyně a hudebnice FKA Twigs, pro níž je tato role hereckým debutem. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (49)

masw 

všechny recenze uživatele

Nekdy najdes pravdu i ve slepicim hovne. Hollywood uz zazil hodne tragickych padu a tragedii, pokud tahle terapie jeden zachrani, stoji za to. A navic to nebylo vubec spatne. Hedges sice semtam az imituje Labeoufa a to hlavne v pohybech, ale ono hrat zijiciho cloveka a jeste kolegu herce ve stejnem filmu je zaprah hrozny a osobne nemam nic proti tomuhle zpusobu ztvarneni, takze proc ne. Herci jsou vsichni poutavi a uveritelni vzhledem k scenari. Nejvic se predvedou, kdyz je k slze blizko, mozna je to az moc lacine a hrajici na soucit, ale nevim prijde mi ze to mate, protoze je to tak osobni projekt, navic Labeouf ukazuje, ze ve scenari je i sebekriticky a i otce nezobrazuje uplne jako karikaturu. Myslim, ze vytriskal z ukolu v lecebne maximalni film, ktery byl v jeho silach, v reziserce nasel bravurni zobrazeni a styl, ktery posouva film dal. Hezky konec mych prvnich Karlovych Varu naproti bytu. :) Jen tak dal Shio, ja nad tebou hul nezlomil, ac to bylo cool. Just do it ma hned jinou vahu. Egomaniak s pocitem menecenosti je opet na svobode, muze zapomenout na minulost, kterou mu neodparou a jit az ke statusu legendarniho herce a nejtalentovanejsiho sve generace, ktery hraje a bavi az do stari. Dam ti svuj cas a za 50 let kouknem, jestli jsi tam dosel. Ser na to a neumirej predcasne. :D ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavá terapie. Byl jsem hodně zvědavý, jak si tímto filmem Shia uzavřel životní kapitolu jménem rodina a nakonec to nebylo, tak šokující, jak se tvářilo. A jelikož je tento film hlavně o jeho tátovi, tak můžu říct, že divnej byl, to bezesporu. Ale bývá to i daleko horší. Navíc Honey Boy byl i docela art, takže jsem měl co dělat, abych si v něm našel něco, co by mě vysloveně bavilo. Nejlepší na filmu byl ale asi až samotný závěr ve spojení s hudbou Boba Dylana. Je to smutné, ale život jde dál. Snad to Shiovi pomůže být lepším člověkem a lepším hercem. Nezlobil bych se. Kouzlo osobnosti bezesporu má. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Honey Boy je průměrně natočený film o problematickém vztahu mezi rodičem a jeho dítětem - v tomto případě mezi otcem a jeho synem - který nijak výrazně nevybočuje z řady jemu žánrově a tematicky podobných snímků. Herecky je to zahrané vcelku dobře a scénář není úplně špatný, ale měl jsem pocit, že se z toho dalo vytřískat víc - alkoholismus, pár pohlavků a pěkná nálož sprosté mluvy nejsou vždy zárukou silného příběhu. Místy tam byly ty emoce cítit, závěr mi však přišel takový jalovější. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Shiu som nikdy nezbožňoval a jeden čas mi už začal vadiť, jak ho bolo príliš. Ale keď mu potom zrazu začalo jebať a spálil za sebou mosty v Hollywoode, tak ma fakt zaujímalo, čo sa mu stalo. Tento film na to dáva odpoveď, ale treba vedieť čítať medzi riadkami. A pokiaľ je to tak, jak som to pochopil, tak to je skoro až triviálne, že kvôli takým dôvodom môže niekomu doživotne tak drbať. Diváci, ktorý čakajú niečo šokujúce a drsné, tak budú sklamaní. Mne ani vôbec nevadilo pomalé tempo. Snáď je tento film znamením, že sa už Shia zo sebou zmieril a nadobro sa s tým vyrovnal. 6/10. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Shiovy pokusy o nápravu reputace by bylo možné přejít s tím, že jde o ufňukané a ublížené výlevy celebrity, která si stěžuje, že její život nebyl procházka růžovou zahradou. Zejména úvodní scény, v nichž na sebe na castinzích nechá házet dorty nebo se v akčních scénách vymršťovat do vzduchu, skutečně působí stylem „A tohle všechno jsem musel vytrpět!“. Zbytek scénáře se ale dá popsat spíš jako usebrání se a soustředěná snaha vybavit si útržky vzpomínek a přenést na diváka věrohodně své skutečné emoce. A tak doceňuju výdrž, s jakou LaBeouf bojuje o své přežití v náročné branži, a neuvadající snahu vyrovnat se s psychickými problémy, které vedle boozu pořád řeší pomocí umění (hraje skvěle). Občas je to přepjaté a pořád dost neukotvené, ale taky neoblomné, upřímné a díky Almě Har'el přilnavě roztěkaně zrežírované. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Shia LaBeouf byl v červenci 2017 zatčen za opilství na veřejnosti, načež musel absolvovat 10týdenní odvykací program. Během této doby zjistil, že trpí posttraumatickou stresovou poruchou a začal psát scénář k tomuto filmu. Dva týdny po návratu z léčebny začalo natáčení, které zabralo celkem 19 dnů. (HellFire)
  • Natáčelo se ve městě Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

Shia LaBeouf a De Niro v rodinném dramatu

Shia LaBeouf a De Niro v rodinném dramatu

13.08.2019

Shia LaBeouf (Transformers) a  Robert De Niro (Stážista) si zahrají v novém rodinném dramatu režiséra Joshuy Michael Sterna (jOBS) After Exile. Snímek se začne natáčet letos v říjnu ve Filadelfii.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno