Reklama

Reklama

Silný válečný příběh je připomínkou nedávné minulosti, války v Jugoslávii. Odehrává se v r. 1999, kdy se po bombardování Bělehradu NATO jugoslávská armáda stáhla z kosovské oblasti a zanechala tak srbské občany nechráněné před útoky, drancováním, znásilňováním a vražděním albánských banditů. Ruská speciální jednotka dostala příkaz převzít kontrolu nad kosovským letištěm Slatina a udržet ho, dokud nepřijdou posily. Vojáci si uvědomují, že musí využít veškeré své síly a odvahu. Není jisté, zda se dožijí dalšího rána. (TV JOJ)

(více)

Recenze (129)

misterz 

všechny recenze uživatele

Začalo to nevinne. Pred pár desaťročiami sa v oblasti Juhoslávie známej ako kosovská oblasť, začali usadzovať albánski imigranti, ktorí prišli do Juhoslávie za lepším životom. Netrvalo dlho a z menšiny sa stáva veľká menšina, ktorá požaduje pripojenie k Albánsku... a nešťastie je na svete. Nepripomína to niečo? Inak zaujímavé je, že genocída Srbov v Kosove sa tak často nespomína ako je tomu naopak... K filmu. Už dávno som nevidel takto vynikajúco zvládnutý vojnový film, pre mňa ešte lepšie ako povedzme Warriors (1999). Prvých pár minút sa mi zdalo trochu zmätočných, ale keď si človek zvykne na postavy tak už to ide a už sa to až do konca nezastaví. Stále sa tu niečo deje, stále sa tu niečo rieši.... Množstvo smutných a drsných scén, dokonca prišlo aj na pár gore záberov. A čo je hlavné, režisér dokázal perfektne narábať s postavami. Tých dobrých si zamilujete a toho zlého nenávidíte až na kosť. A stret týchto dvoch protichodných pocitov je naozaj silný. Dlho som váhal aj nad plným počtom. Možno prehodnotím. 89/100 ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Balkanskij rubež a ruská řežba! Prečo by mohli len Američania a nie Rusi?! Hviezdami a kladivom (a samozrejme muníciou s príslušným patriotizmom) nadupaná odpoveď na Bayov 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází ! Absolútne sa nemá za čo v každom aspekte hanbiť. Pre Európana je dokonca lepšia a o to smutnejšia. ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Ruská agitka vůči NATO, která zneužívá a zjednodušuje hrůzy občanské války na Balkáně, i když našinec s bratry Slovany bude pochopitělně rád (i ve světle zrůdného islámského terorismu), že kosovská albánská muslimská bojůvka dostane na frak. Tolik k propagandě...A po akční stránce celek za žánrovou špičkou zaostává. To už raději znovu formálně špičkový čínský válečný opus Operation Red Sea nebo jakéhokoliv military Baye. Nemluvě o tom, že Balkanskij rubež nabídne tu nejhorší sniperku vůbec... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ROZHODNUTÍ POMOCT BRATRŮM V PRIŠTINE, BYLO SCHVÁLENÉ. VÁŠ ÚKOL JE OBSADIT LETIŠTĚ PŘED SPOJENCI A NEDOPUSTIT ÚNIK INFORMACÍ DO NATO.…“ /// Rusáci jsou svou propagandistickou filmografií proslulý. Ale co, když se člověk nad nějaký ty věci povznese…Tady máme pohled na tzv. Prištinský incident. Není těžký bejt na straně těch „správnejch“, když ti druzí dělají takový zvěrstva. Prostě na výkřiky „Ve jménu Velké Albánie“ se tady moc radostně neodpovídá. Jinak se zde politika nějak extra nerozebírá, spíš jde o takovou misi ve stylu „Postradatelných“. Včetně akce. Má to přes dvě hoďky, takže nechybí takový ty kecy před bitvou… o bratrství.. no a tak podobně. Ovšem mezi Srby a Rusy to bratrství celkem funguje. Film pro ty, co píšou kosovo s malým „K“ a nebojej se Sputniku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sloužil jsem v SFOR. 2.) Chcu poznat týpky, co dohráli hru „Vyděržaj pioněr“ až do konce. 3.) Thx za titule ,,wauhells“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Tohle si asi Madeleine Albright pred spanim poustet nebude. Osobne zastavam nazor, ze tenhle vyklad je opacny extrem k te zido - americke propagande, kterou nas krmi media a pravda bude lezet asi nekde uprostred. Kdyz se ale clovek oprosti od sympatii k te ci one strane, dostane mimoradne kvalitne natoceny valecny snimek. Rozhodne palec nahoru. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Útok na letiště začíná přes den, ale v dalších záběrech je už noc. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje ve 45. minutě, je „Coco Jambo“ od Mr. President. V 73. minutě hraje „Further We Will Operate“ od Kino and Viktor Coy. (Duoscop)
  • Zbraně použité ve filmu byly: AK-47, AK-74, puška SKS, odstřelovací puška SVD, kulomet PK, DŠK, M2 Browning a RPD. Dále pistole Stěčkin, Colt 1911 a Bereta F92. Ve filmu se objevily obrněné transportéry BTR 80, bombardéry B2 Spirit a vrtulník UH-60 Black Hawk. (K98)

Reklama

Reklama