Reklama

Reklama

Kluci

  • Švédsko Pojkarna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kim, Momo a Bella jsou kamarádky, které se potýkají se školní šikanou. Když ochutnají nektar bobulí tajemné květiny, netuší, že je rostlina dokáže proměnit v kluky. Kouzlo však může trvat jen jednu noc... (Film Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* sice filmu mými lepšími 3 hvězdičkami moc nepomůžu, ale navíc to tentokrát nevytáhne. Musím však napsat, že byl zajímavý a docela podnětný. Dospívání tří holek a nejlepších kamarádek, které začínají přemýšlet o své sexualitě je zabalen do fantaskního hávu, takže musí mít divák jemný nadhled a na to ho i na začátku filmu upozorňují. Rozporuplné pocity při sledování se nakonec slily do docela spokojeného zážitku, který navíc zvýraznil atraktivní vizuál a příjemná hudební kulisa. Nemá cenu doporučovat, protože film je natolik zvláštní, že záleží na divákovi a jeho náladě. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci príbeh, ktorý možno pochopiť buď ako neskutočne citlivý pohľad na ľudskú sexualitu, alebo naopak ako genderovú propagandu. Až dodnes som otázky genderu považoval za podružné, resp. neveril som, že niekto môže mať kvôli svojmu pohlaviu naozaj neprekonateľné psychické problémy. Teraz už verím. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé drama o problémech spojených s dospíváním a o hledání vlastní identity. Sice mi ten nadpřirozený element v podobě omamného nektaru z divnokytky připadal zpočátku přinejmenším trapný, ale jako nástroj k uvědomění si sebe sama se to koneckonců dá akceptovat. Po vizuální stránce jde o dost vydařený film, ve kterém má výrazný podíl na dotváření atmosféry skvěle zvolená hudba. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Kromě ideálního hereckého obsazení, které pomohlo k bezproblémové fyzické transformaci z holek na kluky, vyzdvihnu také hypnotickou hudbu k zvýšení filmové nálady. Byla cítit i snaha o elegantní vizuální stránku. Celkově měli autoři zřejmě velké ambice, já bych charakterizoval pokorněji: film co stojí za pozornost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tyhle přeměny se většinou objevují v komediálním žánru, tak jsem byl docela zvědav, jak se s tím na Severu v rámci dramatu popasují. A žádná hitparáda. Nápad sice nebyl vůbec špatný a docela mě bavily i herečky, ale postupem času z toho byla čím dál tím víc cítit transgenderová agitka okořeněná pokusy o umělecké zpracování, což mi bylo obojí silně protivné. Svoje momenty to má a celkem se mi líbilo, jak hlavní hrdinky po noci strávené v chlapecké kůži začaly nabírat sebevědomí, ale podobných chvil bylo jako šafránu. Čekal jsem víc. 35% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Auto, které se učí Kim (Tuva Jagell) řídit, je česká Škoda Felicia. (vyfuk)

Související novinky

QFF Mezipatra: nejlepší filmy i skvělí hosté

QFF Mezipatra: nejlepší filmy i skvělí hosté

29.10.2016

To nejzajímavější ze současné queer kinematografie, ale i vynikající retro snímky a bohatý doprovodný program přináší už 17. ročník queer filmového festivalu Mezipatra. V Praze se bude konat od 3. do… (více)

Reklama

Reklama