Reklama

Reklama

Narušitel

  • USA The Intruder (více)
Trailer

Mladí manželé (Michael Ealy a Meagan Goodová) si koupí vysněný dům v Napa Valley v domnění, že našli dokonalý domov pro založení rodiny. Když se k nim však muž, od kterého nemovitost koupili (Dennis Quaid), začne potajmu vkrádat a narušovat jim život, pojmou podezření, že se za rychlým prodejem skrývají temné úmysly. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Narovinu říkám, že kdyby tam nehrál Dennis Quaid, zřejmě by tento film dopadl o dost hůře. Tohoto herce mám docela rád a svým výkonem mě nezklamal ani tentokrát. No on byl vlastně taky tím nejlepším, co nám tento thriller říznutý „home invasion“ nabídl. Kostra filmu totiž zrovna moc originality nepobrala, až na závěrečnou cca dvacetiminutovku se moc nepovedla ani samotná atmosféra. Tuctový příběh totiž neměl moc příležitostí, jak někoho pořádně překvapit, natož pak vyděsit. Cvrlikající manželský pár mi taky nebyl zrovna moc sympatický, takže jsem si spíš vychutnával vcelku pěkné prostředí a starý dům, kde se převážná většina příběhu odehrávala. Šmírování sousedů potřebuje proložit nějakou pořádnou atmosférickou momentkou, nebo alespoň stupňujícím se terorem, ale ten přišel až s máchnutím sekery v poslední třetině. Od té chvíle si ale Deon Taylor alespoň částečně vylepšil reputaci, protože se konečně začalo něco dít. Ve vzduchu bylo cítit mírné zlepšení a finální události v domě výrazně zvýšily v mých očích renomé celého filmu. Dennis Quaid se proměnil v toho správného psychopata a nebýt té husté omáčky plné „klišé“, možná bych se nakonec přiklonil i k tomu průměrnému ohodnocení. Jenomže Narušitel si jej prostě nezaslouží. Podobných filmů existují mraky, no a spousta z nich má rozhodně lepší kvalitu. 40% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $35,419,122Tržby Celosvetovo $36,599,361Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Ošuntelí Dennis Quaid terorizuje nových obytníkov svojho bývalého sýdla. Úvod ešte v norme, rozbeh nie je zlý ale postupne to začne otravovať, postavy rovnako, začne to byť dosť tuctové, v konečnom výsledku skoro vyprchané. /50%/ ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku je jasné je že režisérom je opičiak. Mladá úspešná rodina, podnikateľ roka na Zemi, Plute a v čiernej diere kupuje dom od bieleho muža, ktorého firma skrachovala a podvádzal pri platení daní. (je šťastím, že osady Osadníkov z Katanu sú postavené na nimi kúpených pozemkoch a že za ne platia poctivo daň z nenuteľnosti). Ďalšiu traumu si liberálny úbožiaci z HBO riešia na zbraniach. Beloch má zbraň a nelegálne uloví zviera čo černoška zabijaka hnevá. (Našťastie sa nikdy nestalo aby opičáci pytliaci  zabíjali v rezerváciach v Afrike zvieratá aby predali ich kly či kožušinu). Opičiak režisér okrem afroamerického páru ponúkne ešte afroamericko-biely pár, ktorému vzťah funguje zatiaľ čo vzťah bieleho muža a ženy skončil tak ako skončil. Zlatým klincom tejto rasistickej afroamerickej show je návod Opičiaka, ako treba spacifikovaného votrelca ležiaceho na zemi popraviť a nepostaviť pred súd. Najmä ak je beloch. Údajne Opičiak plánoval natočiť film Narušiteľ 2 o tom, ako sa do susedstva bielej rodiny nasťahovala skupina deleroskere čháve ktorí všade okolo domu srali, robili bašavel za bašavelom a znepríjemňovali život všetkým obyvateľom bielej farby pleti, ale film zastavili lebo nebol rasistický...nech sa páči fanúšikovia Netflixu či HBO, Váš svet v troskách. Film to nie je vôbec zlý, hlavný protagonista zahral skvele, napätie gradovalo správnym tempom ale za rasizmus jedna hviezdička dole. Nádherny dôkaz toho o čo Majkrosoftu, Netflixu a ich liberálnemu vnímaniu sveta ide - šírenie nenávisti. Čo by sa stalo ak by bol aspoň jeden hrdina z filmu aziat, napríklad Ind??? Deon Taylor sa tak zaradil medzi najväčších rasistov v Hollywoode v poslednej dekáde. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kvalitný stalkerovský triler, ktorému trochu ubližuje nemastná neslaná ústredná dvojka, ale našťastie to príliš nevadí, lebo skóre následne značne vylepšuje parádne psychopatický Dennis Quaid (ktorému zjavne bolo smutno za Vidieckym sídlom z r. 2003), viacero značne nepríjemných scén a prekrásna výprava na prvý pohľad neskutočne idylického domu s prekrásnym pozemkom, na aký by väčšina z nás nezarobila nie že za jeden, ale ani za tri životy. Scenárista David Loughery pred dvanástimi rokmi už jeden stalkerovský triler napísal, Nebezpečného suseda so Samuelom L. Jacksonom, ale toto je lepšie. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bílý psychopat s červenou kšiltovkou terorizuje černý pár, který představuje mokrý sen všech liberálů. Proč? Režisér nám tvrdí, že je to kvůli domu, jenž byl Donaldův volič nucen prodat, ale všichni víme, že je za tím něco jiného. V tomto ohledu to bylo tak okatě blbé, až to bylo zábavné. A nejspíš to bylo to nejzábavnější na celém filmu, protože příběh je rutinní a tak zoufale neoriginální, že už to asi ani víc nejde. Nicméně Quaida to baví a celkem to odsýpá, takže se na to dá bez větších problémů dívat. Nicméně na víc jak průměr to nestačí. 50% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Avengers jsou na cestě ke 2 miliardám

Avengers jsou na cestě ke 2 miliardám

05.05.2019

Komiksový megahit Avengers: Endgame je na cestě k dalšímu rekordnímu víkendu. Na domácím trhu se odhaduje, že snímek utrží během svého druhého víkendu okolo 150 milionů dolarů, už nyní má film jenom… (více)

Reklama

Reklama