Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký je život rozvedených mužů, oddělených naštvanou exmanželkou od stolu, lože a účtu? Jak zapůsobí rozvod na jejich morálku a sebevědomí? Hlavní hrdina Rudolf (Marek Vašut), noblesní šarmantní světák, je po rozvodu způsobeném nerozvážnou milostnou avantýrou nucen přestěhovat se z přepychu velkoměsta do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler). Rozladěn nastalou situací zmítá se Rudolf mezi odhodláním usadit se v klidném monogamním vztahu, a svody, jež mu denně servíruje notorický flamendr a sukničkář Arnošt. A jako by za trest nestačila kocovina, musejí se pánové vypořádat i s protivnou a všeho schopnou majitelkou sousedního hotelu (Jitka Čvančarová), které tak nějak omylem vyhlásili válku. Díky vytrvalému výchovnému působení hotelové recepční Nikoly (Berenika Kohoutová) se Rudolf ovšem přece jen pokusí navázat monogamní vztah, z něhož se ke všeobecnému překvapení vyvine vážná známost. Svět je ale malý a lež má krátké nohy. Obzvláště když role „deux ex machina" připadne Rudolfově exmanželce Marii (Vanda Hybnerová). Stranou dění ovšem nezůstane ani Rudolfův a Mariin podivínský syn Bohdan (Vincent Navrátil), který svým rodičům nedaruje vůbec nic. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Od Sezn@mky se Zita Marinovová vcelku posunula. Zjistila, že méně je někdy více a celý film postavila na menším počtu herců, na realistických situacích a normálních lokacích. Minimálně Vašut a Čvančarová hrají jako ve skutečném filmu, a je skoro až škoda, že podobně velké role nemívají častěji. Oba si umí poradit i s těmi nejhloupějšími dialogy a dokáží vytěžit z každé situace maximum. Celkově sice Rom@n pro pokročilé pořád spadá mezi amatérské parodie všech těch Románů pro ženy / muže, ale pokud bude mít Marinovová minimálně tolik energie jako Magnusek, skoro se začnu na ty její příští počiny těšit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sněžný levhart ráno vstal. Jako vždy pln sil a energie. Tu ještě posílil potravinovými doplňky." Jsem už trošku pokročilej a po zhlédnutí tohoto snímku mám chuť požádat o rozvod. Vždyť kdo by nechtěl dlouho spát, zdravě jíst, sportovat a po večerních opileckejch jízdách sněžnou rolbou klátit dvacítky? Tak teda já bych to tak úplně nechtěl, protože nesnáším zeleninu, ale jinak by mi to asi vyhovovalo. Ale konec snění. Ono to totiž bylo chvílema trapný, ale věčně nadržení bratři Andělové mě utvrdili v tom, že správnej chlap nikdy nedospěje a o to v životě jde. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

No když odhlédnu od toho vykradeného tématu, přehrávajícího Vašuta, rádoby vtipného obtloustlého Etzlera a čím dál větší Čvančarové, tak se na to vlastně dalo normálně koukat. Kdyby se na to nalepilo víc balastu, tak z toho měli rovnou radši udělat další blátivý televizní seriál. Sponzorem byl Bandi, Hyundai a Alza. 4/10 ()

xmatysekx odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostý zvěrstvo, kterym jsme si zpříjemnili večír na dovče. Sexistický, trapný, nudný, fakt hodně líně napssaný a do toho Etzler v roli notorickýho alkoholika klasicky vykreslenej jako funky strýček, co si občas prostě přihne a je to děsná sranda. Jo a syn Bohdan se samozřejmě nepovedl, protože nechlastá a nekouří, akorátže vůbec! Ha! Je normální - kouří a pije z placatky na tajňáka! Horší film jsem neviděl hodně dlouho. Myslim, že 27 %, který to momentálně má jsou až až! ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Hodina peklíčka, pak 5 minut náznak legrace a pak zase do konce peklíčko. Česká filmografie je fakt často úplný dno a Román pro pokročilé je dalším důkazem. Jestli je něco, co si za půl roku budu z tohohle filmu pamatovat, je Jitka Čvančarová. Ne kvůli jejím hereckým schopnostem, ale...jak to říct....kvůli jejích předností, které tady jsou přímo mamutích rozměrů. A to je to nejvtipnější z celýho filmu. To a ještě možná schopnost českých tvůrců něžně implementovat do svých filmů loga sponzorů, na sportovní kanál, sušenky, auta atp. To je vrchol trapnosti.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • „Hraju prostopášného alkoholika, takže jsem vlastně nehrál. Čerpal jsem ze své minulosti a šlo to dobře. Hodně jsme se u toho bavili,“ řekl Miroslav Etzler. (SONY_)
  • Dominika Myslivcová se nechala slyšet, že nejtěžší na celém filmu pro ní bylo zvládnout scény, ve kterých lyžuje, protože není moc dobrý lyžař. (Duoscop)

Reklama

Reklama