Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký je život rozvedených mužů, oddělených naštvanou exmanželkou od stolu, lože a účtu? Jak zapůsobí rozvod na jejich morálku a sebevědomí? Hlavní hrdina Rudolf (Marek Vašut), noblesní šarmantní světák, je po rozvodu způsobeném nerozvážnou milostnou avantýrou nucen přestěhovat se z přepychu velkoměsta do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler). Rozladěn nastalou situací zmítá se Rudolf mezi odhodláním usadit se v klidném monogamním vztahu, a svody, jež mu denně servíruje notorický flamendr a sukničkář Arnošt. A jako by za trest nestačila kocovina, musejí se pánové vypořádat i s protivnou a všeho schopnou majitelkou sousedního hotelu (Jitka Čvančarová), které tak nějak omylem vyhlásili válku. Díky vytrvalému výchovnému působení hotelové recepční Nikoly (Berenika Kohoutová) se Rudolf ovšem přece jen pokusí navázat monogamní vztah, z něhož se ke všeobecnému překvapení vyvine vážná známost. Svět je ale malý a lež má krátké nohy. Obzvláště když role „deux ex machina" připadne Rudolfově exmanželce Marii (Vanda Hybnerová). Stranou dění ovšem nezůstane ani Rudolfův a Mariin podivínský syn Bohdan (Vincent Navrátil), který svým rodičům nedaruje vůbec nic. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Film unikl zodpadování jen proto, že jsem včera viděl snímek "Jak se moří revizoři", a tak děsivý přece jen nebyl. Kdyby nebylo téhle, pro Román šťastné konstelace, už by se to tu černalo. Zita Marinovová postupně provětrala staré vtipy (inspirace v Kameňáku?), trenýrky Miroslava Etzlera i reklamní poutače a slogany v rámci product placementu, kvalitní filmařinu ale nepředvedla, pointa byla jasná nejméně od poloviny filmu a mnoho míst k zasmání jsem nenašel. No, teď když to po sobě čtu, nevím, jak bych tu hvězdičku obhájil, jdeme do černých. ()

radaza 

všechny recenze uživatele

Naprosto odmítám jako kritérium filmu, že je sexistický. To bychom mohli přidat další minus, že tam nebyl černoch. I sexistický film může být dobrý. To ale není případ tohoto filmu. Většina herců v čele s Evou Decastelo (naprostá záhada, jak ji může někdo obsadit) a Berenikou Kohoutovou tu spíš existuje , než hraje. Zápletka vydá tak na půlhodinový bakalářský příběh a většina dialogů je opravdu stupidních. Celé to je jako hodně dlouhá hloupá sdružená reklama od oplatků Manner po obleky Bandi. Po Nabarveném ptáčeti si říkám, jestli to má Čvančarová zapotřebí v tomto hrát. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Je to trapné a plné produktů všech sponzorů filmu, nicméně viděl jsem už mnohem horší české i americké filmy. Díval jsem se na to u vaření a jako zábava nevyžadující zapojení ani pěti procent kapacity mého mozku je tento film určitě stravitelný. Nelíbí se mi odkaz na úspěšný román i film Michala Viewegha, přestože chápu, že marketingově je to dobrý tah. A nějak mám pocit, že Vanda Hybnerová teď hraje v každém českém filmu. Viděl jsem v posledních třech dnech tři a ona byla v každém z nich. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Hodina peklíčka, pak 5 minut náznak legrace a pak zase do konce peklíčko. Česká filmografie je fakt často úplný dno a Román pro pokročilé je dalším důkazem. Jestli je něco, co si za půl roku budu z tohohle filmu pamatovat, je Jitka Čvančarová. Ne kvůli jejím hereckým schopnostem, ale...jak to říct....kvůli jejích předností, které tady jsou přímo mamutích rozměrů. A to je to nejvtipnější z celýho filmu. To a ještě možná schopnost českých tvůrců něžně implementovat do svých filmů loga sponzorů, na sportovní kanál, sušenky, auta atp. To je vrchol trapnosti.. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Já tě žeru !!" - "Tak se pak nediv, že jsi tak tlustá.." ;) Vašut na forbíně ojjíždí Hlavu Medúzy a není to k smíchu.. Příšerná pípí Seznamka 2 v podobě úchylně špatného pokusu o komedii, který parazituje na názvech jiných obludných vieweghovek.. Což už samo o sobě naznačuje autorské zoufalství.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Nabídku na ztvárnění jednoho ze dvou bratrů obdržel nejprve Ondřej Vetchý, který však roli odmítl. (klukluka)
  • Vo filme môžeme vidieť aj odkaz na predchádzajúci film od režisérky. Konkrétne sa tam objavuje logo Sezn@mka. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama