Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Gigi (Leslie Caron) je vychovávána svoji babičkou a příležitostně dostává společenské lekce od babiččiny sestry – kurtizány. U babičky se setkává s bohatým mladíkem Gastonem (Louis Jourdan). Gaston k nim chodí nasávat domácí pohodu a dobírat si Gigi. Ani si neuvědomí, že z ní vyrostla slečna. Tato proměna způsobí změnu jejich vztahu, kdy babička dá jasně najevo, že nenechá Gigi zkompromitovat bez záruky na finanční zajištění. Gaston přistoupí na obchodní podmínky, ale hned první večer kdy uvede Gigi do společnosti si uvědomí, že ji miluje a požádá o její ruku. (Jezinka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si odškrtl další oblíbený muzikál Woodyho Allena. Řemeslně dokonale odvedená technicolorová únikovka o tom, kterak nevinné děvče díky své bezprostřednosti osudu kurtizány uniklo a pohledného milionáře za muže ulovilo. Hudební stránka formálně naprosto v pořádku, jen jaksi chybí aspoň jediný chytlavější nápěv (snad The Parisians by se dali s přimhouřením oka uznat); zábavně zveršováno, roztomilé francouzské akcenty, Gigi samozřejmě neodolatelná. Netvrdím, že jsem se tu a tam nedojal, ale na to, abyste si dneska takový film opravdu vychutnali i s příšerným slintajícím pedofilním dědkem v šarmantním podání Maurice Chevaliera, musíte žít tak trochu v jiném světě; pro nás ostatní pěje Louis Jourdan refrén It's a bore! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Žiži je příjemný film s příjemným obsazením odehrávající se v příjemném prostředí. 2x jsem se usmál hláškám pedofila, který si střihl na začátku filmu pedofilně laděnou píseň a 4x během filmu zaznělo slovo ,,gay", což je vysoký nadstandart. Muzikálová angličtina je brutálně primitivní a uchu lahodící. Zpívá se málo a vesměs pořád to samé. S oscarem bytostně nesouhlasím, ale to je tak všechno co s tím zmůžu. Nicméně se dle mého vysoce odborného názoru nejedná o žádný průšvih. Film lze dokoukat bez újmy na zdraví. Slaboučké 2*. ()

Reklama

danecek24 

všechny recenze uživatele

16. Zlatý Glóbus za rok 1958 - cena (3) - *Nejlepší film (muzikál), *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Hermione Gingold, *Nejlepší režie - Vincente Minnelli + nominace (3) - Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Leslie Caron, Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Maurice Chevalier, Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Louis Jordan ()

zette 

všechny recenze uživatele

Neverim vlastnim ocim, jak tento film mohl dostat devet Oscaru... Na muzikal sotva prumerne pisnicky (melodicky, texty byly dobre). Cele je to natoceno nejak zastarale (na rok 58) a hlavne strasne kycovite. Scenar pro romanticky muzikal neni spatny. Leslie Caron jsem videl ve druhem filmu a opet me nepresvedcila. Doporucuji jen pro fanousky zanru, pro zbytek dvouhodinova ztrata zivota:-)! ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je příznačné pro dějiny i současnost cen Americké filmové akademie, že zrovna tento film, produkovaný legendárním Arthurem Freedem, dostal ve své době 9 Oscarů - přičemž si dnes málokdo vzpomene, že vůbec existoval. Na co také vzpomínat? Zápletka z pařížské high society počátku 20. století je totálně banální (má si chudé děvče Gigi vzít multimilionáře, nebo ne?), písničky mají sice důvtipné texty á la My Fair Lady (s níž by se dalo najít více pojících bodů), ale není zde ani jedna skutečně chytlavá melodie. Skvělá je seladonská postava i v pozdním věku charismatického Maurice Chevaliera a zdařilé jsou secesní kostýmy a výprava - ale v zásadě tento film vskutku ničím moc nezaujme. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o poslední muzikál, který byl napsán speciálně pro filmové plátno, pomineme-li proud barevných „presleyovek“ v 60. letech. (Pavlínka9)
  • Až do roku 1961 to byl tento muzikál, který se držel na prvním místě v počtu získaných Oscarů (9). V tomto roce jej ovšem překonal film West Side Story (1961), který získal o jednu sošku více. (Posheidon)
  • Film byl primární inspirací k desce Loud City Song z roku 2013 americké hudebnice Julia Holter. (Ersian)

Reklama

Reklama