Reklama

Reklama

Frčíme

  • USA Onward (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Snímek Frčíme nás zavede do světa fantazie, ve kterém se představí dva elfští teenageři, kteří se vydají na pozoruhodnou výpravu, aby zjistili, zda ve světě zůstalo aspoň kousek toho magického. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (280)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Pixar frčí! Trailery nijak úchvatně nevypadaly a nabízela se obava, jestli se slavné studio už omíláním různých forem sebepoznání trochu nevyčerpalo. Ale naštěstí se zdá, že ne - pod divným názvem se na první dobou skrývá další příběh o dospívání, důležitosti rodiny a tak dále, jenže pod povrchem se jedná o zcela funkční coming-of-age drama zabalené do tradičně precizního vizuálu. Ten dokáže udržet pozornost i menších diváků, přestože tady se očividně cílí trochu výš. Za mě je to jednoznačně ku prospěchu věci, a přestože Frčíme nemá takový merchandisingový či popkulturně významný potenciál jako třeba Nemo nebo Auta, je to chytře napsaná a nakonec i dojemná oddechovka, kde se hashtag #daddyissues rozhodně uplatní. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pixar tak, jak ho mám rád. Tedy zároveň nápaditý, vtipný, dospělejší než leckterá konkurence, chytrý i dojemný. Od začátku jsem měl dojem, že sleduji výjimečný animák, a v závěru se mi ten dojem potvrdil. O takové působivosti si může nechat zdát většina hraných filmů, protože příběh elfích teenagerů opravdu frčí. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $175miliónov║Tržby USA $61,555,145║Tržby Celosvetovo $141,937,446▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,696,873║ Tržby za predaj DVD v USA $8,643,772║ Pixar, Pixar, asi som mal až moc veľké očakávania, nakoniec to dosť pripomenie uletený svet Shreka (hlavne posledné dva nie moc vydarené diely). Ako nájde sa tu zopár dobrých nápadov, scénok čo pobavia, peknej animácie, či emočne citlivého záveru ale nedostane to vlnom rozsahu ako by sme si želali, strašne to príde už také okukané a hlavne zasadenie fantasy do modernejšieho sveta. /75%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po nekolika skoro prumernejch pixarovkach konecne posun k lepsimu. Neni to vylozena pecka, z ktery by si clovek sednul na prdel, ale poctivej, fajn animak. Postavy jsou super sympaticky, dej prijemne odsejpa, fantasy prostredi je i pres misty lehce slabsi animaci hodne prijemny, hudba povedena a pribeh na animak vcelku originalni, i kdyz lehce predvidatelnej a plnej myslenek o dulezitosti rodiny atd., ktery ale nejsou divakovi vylozene cpany do xichtu. Takze za me spokojenost. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Máme tady další klasický animák o postavách, které něco hledají, ale nakonec si uvědomí, že to měly celou dobu hned u sebe. Originální zápletku tu tedy nehledejte, ale jinak je příběh napsaný docela hezky. Klasické fantasy tu navíc máte hozené do přítomnosti a hlavní postavy si prostě nejde neoblíbit. Je ale vcelku škoda, že v dnešní době již nejde moc rozeznat Pixar od klasické Disneyovky, když to nyní spadá pod jednu střechu. Ve výsledku je Frčíme tedy filmem, u kterého si budete říkat, že už jste to někdy viděli, ale za zkounutí to určitě stojí, hlavně když čtu, jak otřesně dopadly další animáky z letošního roku. 75% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Jednou z nejznámějších příšer v „Dungeons & Dragons“ je obří kostka Jell-O. Želatinová kostka, představená samotným tvůrcem Garym Gygaxem v prvním vydání „Dungeons & Dragons“ v roce 1974, je základním protivníkem, se kterým se hráči potkávají na začátku svého dobrodružství. Kostka se pohybuje pomalu, ale jakmile se přiblíží, může být velmi nebezpečná, protože pohlcuje oběti a pomalu je tráví, zatímco se bezmocně vznášejí uvnitř. (vojacekr)
  • Známý easter egg Pixaru „A113“ je ke konci vysloven policistou Coltem Bronco, kdy poví: „A113 in progress.“ Autoři tak odkazují na učebnu „A113“ Kalifornského Institutu Umění, odkud vzešla spousta animátorů Pixaru. (vojacekr)
  • Dodávku „Pizza Planet“, která se objevuje ve všech filmech Pixaru, je možné vidět ve scéně, když Ian s Barleym platí dálniční mýto. Dodávka čeká ve vedlejším pruhu fronty. (vojacekr)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama