Reklama

Reklama

Frčíme

  • USA Onward (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Snímek Frčíme nás zavede do světa fantazie, ve kterém se představí dva elfští teenageři, kteří se vydají na pozoruhodnou výpravu, aby zjistili, zda ve světě zůstalo aspoň kousek toho magického. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (280)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Animovaný gigant Pixar přináší další emotivní dobrodružství pro celou rodinu. Film je to opět velice příjemný a zábavný pro všechny věkové kategorie, jen to tentokrát působí jako takový menší film, kdy se ani sami tvůrci nepokouší překročit svůj stín, ale jen pobavit. To se jim daří, ale přeci jen je divák od nich zvyklý na něco většího. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Chris Pratt a Tom Holland se na tomhle filmu spolu asi pěkně vyblbli. Bylo slyšet, jak si to užívali. Na to jak se o Onward nikde moc nemluvilo a skoro bez všimnutí přišel film do kin, to pro mě bylo mlé překvapení. Krásná a vtipná animce, velice sympatické potvůrky a srdcervoucí příběh, který mě nejednou dohnal k slzám. 5* ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak Šmoulové už to byli, proto je potřeba zaujmout něčím novým, co třeba Elfy. Takové Elfí městečko má taky něco do sebe. Nejsem vůbec proti. I s Elfy se dá zažít spoustu dobrodružství, zvlášť, když máte bláznivého bratra. Neocitneme se v době Pána prstenů, nýbrž v dnešním zcela běžném světě, kde postavy řeší naprosto běžné problémy jako my. No, ale tak běžný nebude, když máte jako mazlíka dráčka a jednorožci se rvou u popelnic o odpadky. Nejde tu o bláznivý humor. Tady se sází na jinou kartu a tou je rodina a budování vztahových vazeb. Moc příjemná rodinná podívaná. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V Onward je síce klasická Pixarová kombinácia humoru, napätia, dojatia a životných právd podaných umne, ale tentoraz akoby štúdio nebavilo vymýšľať svet. A pritom si moderné fantasy doslova hovorilo o to, aby sa v nej niekto poriadne vyblbol ako napríklad u Príšeriek. Celkovo je však nový svet o poznanie menej hravý, prešibaný a zábavný než to, na čo sme u Pixaru zvyknutí. Pritom si priamo hovorí o to, aby sa v ňom tvorcovia vybláznili. Inak Onward celkom určite nie je zlý film, to nie. Po všetkých stránkach (dobrý príbeh, kvalitné vizuály, chytľavý soundtrack) ide o kvalitný počin a štandard štúdia Pixar. Lenže o to ide, fanúšikovia rozmaznaní klasickými pixarovkami môžu byť v závere trochu sklamaní, pretože skrátka nejde o nič veľkolepého, ako sa tomu v prípade tohto štúdia stalo zvykom. Snímke proste niečo chýba, nehľadiac potom, že napriek svojmu názvu, je chvíľami naozaj zdĺhavý. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by se mi to nelíbilo. Krásná animace, sympatické postavy a atraktivně navržený svět připomínající Bright pro děcka, ale nemůžu si pomoct, působilo to na mě jen jako demo. Film frčí tak nějak na půl plynu. Dlouho trvá než se kluci skutečně dostanou na slibovanou výpravu a pak je to zase dost zkratkovité, tvůrci hodně vykrádají Indiana Jonese a nějaké vlastní nápady tam dost chybí. A pak přijde najednou konec, který je sice zajímavý tím, že není úplně klasickým happy endem, ale zároveň na mě nepůsobil úplně uspokojivě. Je to celé divně nedotažené. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Jako základ pro dodávku, kterou cestují Ian Lightfoot (Tom Holland) a Barley Lightfoot (Chris Pratt), posloužil animátorům „Chevrolet Chevy Van, G-10, 1978, verze Shorty“. Udělali ale pár změn (hlavně přední maska, tvar bočních blinkrů atd.). (bullhead)
  • Fast foodový řetězec Burger Shire má před svou restraurací nápis: „Now serving second breakfast“. Jde o odkaz na Pána prstenů, kde druhá snídaně byla potěšením Hobittů. (vojacekr)
  • Dodávku „Pizza Planet“, která se objevuje ve všech filmech Pixaru, je možné vidět ve scéně, když Ian s Barleym platí dálniční mýto. Dodávka čeká ve vedlejším pruhu fronty. (vojacekr)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama