Reklama

Reklama

Dycky Sunderland

(seriál)
  • Velká Británie Sunderland 'Til I Die
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, (2018–2024), 11 h 42 min (Minutáž: 31–53 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Tenhle dokumentární seriál sleduje anglický fotbalový klub Sunderland během sezóny 2017–18, který se snaží po sestupu vyhoupnout zpátky do Premier League. (Netflix)

Recenze (86)

mazic odpad!

všechny recenze uživatele

Mám závidět někomu, kdo v životě má jen pivo, fotbal a škaredou ženu? Bez starostí, bez myšlenek na to, co se děje ve světě a týdenní náladu mu určuje výsledek minulého víkendu. Jsem rozpolcený a přiznávám, že tohle nadšení nechápu a v zásadě těmto idiotům jejich bezstarostnost závidím.... Takže odpad těmto lidem, ne tomuto dokumentu. Nejlepší byl ten frajer, co byl 22 let na každém venkovním zápase - SO WHAT? ()

bery71 

všechny recenze uživatele

‘Football is the most important of the least important things in life' Napsal bych čí je to citace, ale ono se to moc neví, každopádně bych to radši neříkal v Sunderlandu. Tam se totiž nedaří ani těm postatným věcem ani fotbalu. A přestože se můžeme ohánět tím, že to je jen fotbal, tak ok, ale naděje a následné zoufalství těch fanoušků to nezmenší. Největší depresárna, kde "o nic nejde", co jsem kdy viděl. ()

Reklama

kuckaAFC 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro fotbalové fanoušky, ale věřím, že může být zajímavé i pro lidi mimo fotbal. Druhá série mi přišla lepší než první, vedení klubu více zasahuje do děje a jejich kroky dávají smysl, což jsem v první sérii postrádal. Věřím ve třetí sérii, současná sezona by taky stála za analýzu. Čistě z fotbalově-nerdského pohledu bych vytknul, že se vůbec neřešil prodej Joela Asoro v létě 2018, který byl jednou z postav první série vedle Joshe Majy, kterému je věnováno hodně prostoru. Obecně mi trochu chyběla zmínka o konci kariéry kapitána O'Shey a o osudu dalších hráčů, kteří nepřežili letní čistku. Dále skoro ve druhé sérii nemluví odchovanec a kapitán Honeyman, což je škoda, ale zase chápu, že se třeba už nechtěl tolik podílet. Stejně tak se divím, že štáb více nesleduje už od první sezony americké křídlo Lyndona Gooche, také odchovance a dodnes hráče SAFC. ()

f7r 

všechny recenze uživatele

První série mne moc nenadchla, i když se mi začátek zdál fajn, ale bohužel se pak vše řešilo jen docela povrchně (posily, hledání trenéra... atmosféra kolem klubu pak byla podána taky dost černobíle), nicméně druhá série mne vtáhla do "děje" hned v úvodní epizodě, celé je to charismatičtější a malinko víc do hloubky (ale tak akorát) a ke slovu už se naštěstí tolik nedostávají "hospodské kecy" (i když se jim bohužel taky nevyhneme). (Ale teda... který *** vymýšlel překlad názvu a následně to vnutil i do seriálu jako "překlad" chorálu?!) ()

campix 

všechny recenze uživatele

Obě série jsou naprostou povinností pro jakéhokoliv fanouška fotbalu či sportu. Skvělý vhled do zákulisí velkého fotbalového klubu, který se potácí v problémech a přitom je vlastně jediným potěšením pro převážně dělnické město na severo-východě Velké Británie. V zemi a městě, kde je fotbal náboženstvím. Skvělý dokumentární seriál. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Mnoho fanoušků a zaměstnanců opakovaně hovoří o návratu klubu do „Premiership“. Nejvyšší anglická fotbalová soutěž se ale již v sezóně 2007/2008 přejmenovala z „Premiership“ na „Premier League“. (JemHadar)

Reklama

Reklama