Reklama

Reklama

Dycky Sunderland

(seriál)
  • Velká Británie Sunderland 'Til I Die
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, (2018–2024), 11 h 42 min (Minutáž: 31–53 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Tenhle dokumentární seriál sleduje anglický fotbalový klub Sunderland během sezóny 2017–18, který se snaží po sestupu vyhoupnout zpátky do Premier League. (Netflix)

Recenze uživatele Ellmariachi k tomuto seriálu (3)

Dycky Sunderland (2018) 

Máme to dokument s nejvíc idiotským českým překladem. (název) To je ale jediná kaňka. Přiznám se že PL mě nikdy moc nebavila. Klub jako Sunderland mě nikdy nezajímal. I přesto jsem všemi osmi díly první série proplul parádně. Vidět jak v reálu, v rámci možností, probíhá sezóna profi klubu, jak vypadá přestupové okno chudého a nezajímavého klubu, jak vypadají jednání s hráči, propuštění a najmutí nového manažera je naprostá pecka. A pro fotbalového fandu asi i povinnost. Když se k tomu přidají pohledy nejobyčejnějších fanoušků, jejich pocity marnosti, ale i nadějí a hlavně neustálé oddanosti... Není co dodat. V rámci formátu, 100 procent. --- Druhá sezóna je natáčena s pohledu majitele a jeho pravé ruky. Je to hodně osvěžující a vy vidíte jak se nemocný klub uzdravuje. Nic ale nejde hned a i chlapíci ve vedení poznávají, že čas i fanoušci umí být nekompromisní. Klub každopádně dostávají do finanční stability což je prostě v nižších soutěžích stěžejní. Kór u který chce nahoru. 95 procent za druhou řadu. ()

Série 1 (2018) (S01) 

Dokument jsem si zapnul, když světu vládlo fotbalové sucho díky upgradu chřipky. První série rozjíždí pozvolna. Vidíme start ročníku 17/18 kdy S padá do druhé anglické ligy. Začíná předsezónní příprava a vše vypadá dobře. V prvním přátelském utkání se ale ukáže to legrace nebude. Vše se navrší mizérií v přestupovém okně, kdy z mého pohledu víkendového hráče FM, sleduji asi nejlepší díl. Gradace výměnnou manažera, kdy Coleman vypadá jako spasitel, kterým možná je, ale i tak S prožívá velmi špatnou sezónu. S hodně připomíná současné AC Milán a i proto mě první řada neskutečně bavila. 90 procent. ()

Série 2 (2020) (S02) 

Druhá sezóna je jiná. Je z pohledů dvou hlavních chlapíků v čele klubu. Ti mění zajeté koleje otupělých zaměstnanců. Přináší spousty iniciativy do práce s fotbalisty, klubem i fans. Mít takové majitele by měl být sen každého fanouška. Osobně bych jim rozhodně vytkl najmutí kouče. Myslím, že Coleman by se pro nižší soutěž hodil dokonale. Sledujeme sezónu 18/19 a v ní vzestup fénixe z popela. Uvidíme zda Netflix přinese i další řadu :-) ()

Reklama

Reklama