Reklama

Reklama

Bojovník

(seriál)
  • USA Warrior
Trailer
USA, (2019–2023), 27 h 20 min (Minutáž: 44–65 min)

Tvůrci:

Jonathan Tropper

Hrají:

Jason Tobin, Andrew Koji, Olivia Cheng, Kieran Bew, Dianne Doan, Dean Jagger, Langley Kirkwood, Rich Ting, Kenneth Fok, Dustin Nguyen, Joanna Vanderham (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Hrůzostrašné a akcí nabyté kriminální drama Bojovník se odehrává během brutálních válek bojových gangů Tong v sanfranciské Čínské čtvrti ve druhé polovině 19. století. Seriál sleduje mladého génia bojových umění Aha Sahma (Andrew Koji), který emigruje z Číny do San Francisca za záhadných okolností a stane se nájemným zabijákem u jednoho z nejvlivnějších gangů Tong (čínská zločinecká rodina). Tento dramatický seriál z produkce Cinemaxu, který se natáčel v jihoafrickém Kapském městě, je inspirován tvorbou legendy bojových umění Bruce Leeho. Tvůrci a výkonnými producenty jsou Jonathan Tropper ("Banshee") a Justin Lin. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (79)

InJo 

všechny recenze uživatele

Jonathan Tropper po skvělém, ale přeci jen poněkud béčkovém Banshee přišel s dalším chytlavým brutálním akčním seriálem, který hned od první epizody strhne pestrými a výraznými charaktery (seržant O'Hara, irský bitkař Leary), skvělou krvavou akcí a v tomto případě i nezanedbatelným společenským přesahem, jenž z Bojovníka dělá mnohem ambicióznější a hodnotnější dílo, než by se mohlo na první pohled zdát. Bojové umění v podání Andrewa Kojiho a Joea Taslima je (nepřekvapivě) velká radost sledovat. Snad se časem dočkáme ještě aspoň jedné série. Takhle dobrá televizní zábava si zaslouží pořádný a důstojný závěr... S01: 80 %; S02: 80 %; S03: 80 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filmům se letos až tak moc nedaří, ale definitivně rok 2019 patří Seriálům! Krom Chernobylu a Deadly Class je zde další záležitost, která splňuje vlhké sny fanoušků. Jonathan Trooper zodpovědný za Banshee nás nyní přivádí do druhé poloviny 19.století do Čínské čtvrti v San Franciscu, kde probíhají války 3 čínských gangů Tong. Hlavní hrdina je inspirován na motivy Bruce Leeho a přijíždí z Číny do San Francisca najít svou sestru, ale aby přežil je nucen se přidat k místnímu gangu. Perfektní takřka v každém ohledu a seriál velmi táhnou skvělé postavy. V nepřátelském gangu se objeví dvě známé martial arts hvězdy ( Joe Taslim z Raidu a Night comes for Us) a také Dustin Nguyen z Vietnamské pecky Rebel. Je zde také skupina Irů, kde vévodí Irský mafián Dean S. Jagger. Potěší i zkorumpovaná policie, politici či bordel máma. Po akční stránce je film bezchybný. Především je seriál velmi brutální a krví se zde nešetří a samotné souboje mají dynamickou a efektivní choreografii ( kouká se na to skvěle). 5 díl je příjemnou Westernovou odbočkou s přestřelkou v hospodě, kterou by záviděl i leckterý Western. Skvělá dobová atmosféra, parádní soundtrack, slušný děj i dějové zvraty, skvělé postavy, které si divák oblíbí ( záporné i kladné) a dostatek akce. Co víc si přát.100% Tohle je regulérní seriálový RAID! " Bojovník má pouze dvě cesty. Buď padne! nebo se zlepší! " !! ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

není to sice tak ultimátní nářez jako bylo Banshee,ale je zde mnoho momentů kdy k tomu není až tak daleko.Původně jsem nevěděl zda do Warriora jít,ale právě srovnání s již zmíněným Banshee,které patří mezi moje top seriály mě přesvědčilo a rozhodně nelituji.Sice by se v některých pasážích mohlo méně kecat a trochu víc šlapat na plyn,ale není toho zase tolik aby to úplně rozbíjelo slušné tempo.Těším se na druhou řadu...80% ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Bojovník má pouze dvě cesty. Buď padne! nebo se zlepší!" Tak tohle je bomba! "Bojovník" je perfektní takřka v každém ohledu. Jde o technicky skvěle zvládnutou záležitost se solidními hereckými výkony po všech stránkách, zejména u hlavních představitelů. V nepřátelském gangu se objeví dvě známé martial arts hvězdy (Joe Taslim z "Raidu" a "Night comes for Us") a také Dustin Nguyen z vietnamské pecky "Rebel". Je zde také skupina Irů, kde vévodí Irský mafián Dean S. Jagger. Potěší i zkorumpovaná policie, politici či bordel máma. I scénář je hvězdný. Zabývá se obtížnými tématy, jako je rasismus a politika, aniž by byl svatouškovský, a dokáže polidštit jak "hodné", tak "zlé" lidi, mezi nimiž je tenká hranice. Navzdory experimentálnímu prostředí, které se v zábavním průmyslu dříve vyskytovalo jen zřídka, se nebojí experimentovat ještě dál. Například poslední epizoda první série se celá odehrávala v salonu v Nevadě, kde se skupina cizinců stmeluje, aby společně čelila kovbojům a banditům, což připomíná Tarantina nebo Sergia Leoneho. Po akční stránce je seriál bezchybný. Především je velmi brutální a krví se zde nešetří a samotné souboje mají dynamickou a efektivní choreografii (kouká se na to skvěle). Skvělá dobová atmosféra, parádní soundtrack, slušný děj i dějové zvraty, skvělé postavy, které si divák oblíbí (záporné i kladné) a dostatek akce. Je to jedinečné, stylové a niterné zobrazení kulturního tavicího kotle, kterým byly USA na konci 19. století. Ze všeho nejvíc je to ale okouzlující milostný dopis bojovým uměním, který vychází z textů samotného Bruce Leeho. /100% + TOP 10/ ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle jsem si hodně rychle zamiloval. Původně jsem doufal v podobně infernální akce jako v Gangs of London a i když jsem je tak úplně nedostal, ve výsledku mě to bavilo ještě víc. Špičková dobová gangsterka se solidními bitkami, skvěle napsanými, obsazenými a zahranými postavami (s řadou silných ženských hrdinek), napínavým dějem plným zvratů, který s postavami pořádně cloumá a každou dřív nebo později srazí na kolena, údernými a vtipnými dialogy a parádní výpravou. Chytlo mě to od prvního dílu a nepustilo. ()

Galerie (399)

Zajímavosti (18)

  • Jonathan Tropper na svém Instagramu 26. května 2018 napsal, že natáčení první sezóny po sedmi úžasných a vyčerpávajících měsících skončilo. (Rominator)
  • V této sérii se objevuje postava Nellie Davenport (Miranda Raison). Tato postava byla inspirována skutečnou ženskou hrdinkou Donaldinou Cameron. Ta zasvětila svůj život zachraňování dívek z čínských nevěstinců, které tam byly vězněny a pravidelně znásilňovány, odhaduje se, že Donaldina zachránila okolo tří tisíce dívek. V roce 1942 nechala Donaldina v Čínské čvrti postavit Presbyteriánský domov a po její smrti byla budova pojmenována po ní a dodnes slouží jako nezisková organizace, která pomáhá mladým Asiatům. Donaldina Cameron zemřela ve svém domě 4. ledna v roce 1968, a to ve věku 98 let. (Yoshitsune)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Hvězda Raidu v novém Mortal Kombat

Hvězda Raidu v novém Mortal Kombat

11.07.2019

Herec Joe Taslim (The Raid, Rychle a zběsile 6) byl obsazen do role Sub-Zera v připravovaném rebootu akčního Mortal Kombat. Taslim, který v minulosti reprezentoval Indonésii v judu, se naposledy… (více)

Reklama

Reklama