foto

Dustin Nguyen

  • nar. 17.9.1962 (57 let)
    Saigon, Jižní Vietnam

Biografie

Třiapadesátiletý herec se narodil ještě v rozděleném Vietmanu, v jeho jižní části. Geny zdělil po otci, který patřil k předním filmovým a divadelním umělcům. Dětství si Dustin užíval v přepychu, ale po pádu Sagoinu v roce 1975 a poté, co zemi převzali vítězní komunisté ze severu, musela rodina utéct pryč. Pro jeho budoucí kariéru to bylo nejspíš štěstí, protože přesídlili do USA. Tam vystudoval střední a vysokou školu a objevil v sobě lásku k bojovému umění. Tu také uplatnil ve svém debutu před kamerou - bylo to v roce 1980, ve speciálním díle seriálu Magnum, kde hrál kambodžského bojovníka.
 
Skutečný věhlas mu přinesla účast ve čtyřech sezonách seriálu 21 Jump Street, který proslavil i Johnnyho Deppa. Jedna z epizod byla založena přímo na historii jeho útěku z Vietnamu. Hrál v řadě amerických filmů a seriálů, ale do rodné země se před časem začal vracet i jako herec - například v úspěšném akčním fantasy Tenkrát ve Vietnamu. Největší vášní tohoto herce je jeho motocykl Ducati, se kterým jezdí i závody.

Black "Stoka" threat

Herecká filmografie

Filmy

2018 798Muoi
2015 Pěsti ze železa 2
Trúng số
Zero Tolerance
2014 Gentle
2013 Game of Assassins
Tenkrát ve Vietnamu
2012 Angels
2011 Giua Hai The Gioi
2010 De Mai Tinh
Plovoucí životy
2009 Huyền Thoại Bất Tử
2007 Finishing the Game: The Search for a New Bruce Lee
Sai Gon Nhat Thuc
2006 Rebel
2005 Malá ryba
Tough Love
2003 Break, The (TV film)
1998 Hundred Percent
1995 Virtuozita
Zkurvená generace
1994 3 Nindžové - Protiúder
Ztracený syn 2 (TV film)
Ztracený syn 4 (TV film)
1993 Bez šance
Nebe a země
1992 Rychlý jako blesk
1991 Earth Angel (TV film)
1985 Sunset Strip

TV seriály

2019 Bojovník (TV seriál)
If You're Going to Bow, Bow Low (S01E10)
Chinese Boxing (S01E09)
The White Mountain (S01E04)
2018 Tohle jsme my (TV seriál)
Někdy (S03E07)
2010 Obscurus Lupa Presents (TV seriál) - a.z.
2009 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Chaos Theory (S04E20)
2003 JAG (TV seriál)
Dítě štěstěny (S08E18)
1998 V.I.P. (TV seriál)
1997 Die Gang (TV seriál)
1995 Vanishing Son (TV seriál)
Virtuální realita (TV seriál)
1994 Phantom 2040 (TV seriál)
1993 Kung Fu: Legenda pokračuje (TV seriál)
Strážce moře (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
Smrt v Hongkongu (S10E01)
1992 Highlander (TV seriál)
The Road Not Taken (S01E03)
1991 Street Justice (TV seriál)
The Commish (TV seriál)
1989 Jump Street 21 (TV seriál)
Loc'd Out: Part 2 (S03E20)
Loc'd Out: Part 1 (S03E19)
Next Victim (S03E18)
další epizody (13)
1988 Jump Street 21 (TV seriál)
Hell Week (S03E06)
Whose Choice Is It Anyway? (S03E05)
Coach of the Year (S03E04)
další epizody (15)
1987 Jump Street 21 (TV seriál)
Fear and Loathing with Russell Buckins (S02E12)
Christmas in Saigon (S02E11)
How Much Is That Body in the Window? (S02E10)
další epizody (24)
Shell Game (TV seriál)
1984 Nebezpečný záliv (TV seriál)
1983 A-Team (TV seriál)
1980 Magnum (TV seriál)
1963 General Hospital (TV seriál)

Dokumentární

2013 CinemAbility
2006 Předpojaté plátno (TV film)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Host

TV pořady

1998 The Howard Stern Radio Show (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)