Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hororová antológia zložená z viacerých segmentov, ktoré sú medzi sebou vzájomne prepojené. "The Way Out And The Way In". Dvojica previnilcov sa snaží uniknúť pred spravodlivosťou a vyhnúť sa trestu za svoj čin. Ich osud sa však stále zamotáva a postupne zisťujú, že pred svojou minulosťou nemôžu utiecť, a budú kvôli nej brutálne trpieť.
"Siren". Tri mladé dievčatá, ktoré tvoria hudobnú skupinu, sa vybrali na výlet. Počas dlhej cesty nehostinnou púšťou však dostanú defekt a zostanú odrezané od sveta, pretože nemajú potuchy, ako ďaleko je najbližšie mesto, a taktiež nemajú náhradnú pneumatiku. Našťastie sa po dlhom čakaní objaví auto a zhodou náhod sú jeho majitelia veľmi prívetiví. Dievčatá dokonca pozvú do svojho domu, kde im poskytnú plný komfort. Po príjemnej večeri s rodinou, ktorá ich prijala s otvorenou náručou, sa však pobyt mení na najhoršiu nočnú moru.
"The Accident". Lucas cestuje počas noci opustenými cestami a dlhú cestu si kráti telefonátom s priateľkou. Znenazdajky sa však pred jeho autom z tmy vynorí postava a on už nemá šancu zabrzdiť. Dochádza k zrážke a neznáma osoba má na tele mnohopočetné zranenia. Lucas je však ochotný urobiť čokoľvek, aby jej pomohol. Po príchode do blízkeho mesta má šťastie, keď nájde nemocnicu. Problémom je, že v tejto nemocnici sa využívajú naozaj netradičné liečebné metódy.
"Jailbreak". Starší muž prichádza do mesta, aby tu našiel sestru, ktorá sa stratila už pred trinástimi rokmi. Po malej chvíli však zisťuje, že mesto je plné zvláštnych obyvateľov, a nájdenie sestry jeho sestry bude oveľa komplikovanejšie, ako sa spočiatku zdalo. V záverečnej časti prichádza mladá rodina po prvýkrát do svojho nového domu. Plánovaná večera a oslava sa však nekoná, pretože uprostred večera zaklope na dvere neznámy návštevník, ktorý sa do ich domu snaží dostať za každú cenu. Rodina tak musí čeliť obrovskému nebezpečenstvu hneď po príchode. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (129)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bez tých cgi príšeriek by to hádam bolo ešte o kúsok lepšie, ale inak aj tak celkom veľká spokojnosť. Poviedky, ktoré poviedkami sami o sebe ani niesú, kedže v rámci príbehu idú náväzne za sebou (čo sa mi veľmi pozdávalo) a každá z nich (možno až na tú začiatočnú) má naozaj čosi do seba. Netradične poňaté a zlovestné, palec hore. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Southbound bezesporu čeří nudné vody startu roku 2016, nemrknout na něj by byla vážná chyba, ale zas taková pecka to není. Jako asi většina kvituju návaznost povídek, které dokáží zaujmout zejména pěkným lookem, kontinuální atmosférou a dostatkem krve, bohužel absentující jakákoliv pointa nedává ani přiblížit se plné palbě. Tu by zasloužil pouze prostřední dílek se špitálem. Scénáristicky dotaženější kousky jako 11:14 nebo zastavárna, i když byly komediálnějí laděné, mě bavily přece jen víc. 75% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Oceňuji jistou originalitu, ale bráno jako celek mi pointa nejen lehce utekla, ale ani jsem jsem nějak nechápal ty bláboly spíkra ze stanice 106 FM. Proč zrovna tam v té poušti dojde na hříchy těch co projíždí? A co byly ty krakaticosmrťáci ? Pokud bych si měl z příběhů vybrat, pak asi nejvíce mne pobavila epizodka s roštěnkama, které píchnou kolo od svého Camperu kdesi v poušti a využijí odvozu dobrotivých maželů, kterým bych do jejich medáku nevlezl už jen kdybych je viděl. Večeře s další pošahanou rodinkou a dvojčaty byla také slušná ! Ještě že ta Amerika má ty své izolované benzínky v pouštích, kde se čas zastavil někde v době prvních jadernejch testů i starousedlíky, kteří jsou fakt jiní a které opravdu nechtějte čímkoliv naštvat... Co mi ve filmu utkvělo v hlavě nejvíce? Skvělá písnička užitá ve filmu hned 2x - Don't Let the Party End od Barbary Paul. Hvězda za snahu a hvězda za písničku, nebál jsem se ani minutu a to je u hororu jaksi blbé. Být to něčí závěrečná práce na filmové škole, rád bych něco přisypal, ale není- tak nemohu :-(. * * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„In the end, we're all just trying to find our way home, right?“ Poměrně kompaktní antologie ze zlem prorostlého „Middle of No(return)where“, při které někdo zcizil Carpenterovi ze skříně synťáky (v poslední době zvýšenou četnost jejich krádeží beru s povděkem). Kompilát všemožných nervy drásajících subžánrů (scifi-horor, hixploitation, home invasion), který sice byl označen za „Twilight Zone indie-hororové generace“, ale krom poletujících kostnatých polednic a potměšilé chirurgie moc vzrušení nepřinesl. U jednoho ucha cedule „The Way In“, u druhého „The Way Out“.. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější mysteriózní softhorror za posledních x týdnů, nebo spíš měsíců. Kdybych měl škatulkovat, řeknu třeba něco jako "bizarnější variace na Twin Peaks", nebo "drsnější verze X Files". Říznuto ještě navíc sektařinou, scifárnou, možná Lovecraftem... Námět a scénář za pět, o tom žádná. Jen musím udělit pár mínusů za pár drobností: Vadil mi jednak občasný hlas vypravěče (dost nevhodně narušoval atmosféru), druhak mě štvala špatná kamera. Jinak bych dal z fleku za pět, neotřelosti si cením. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Názov baru, do ktorého vtrhne Danny s brokovnicou, je "Pasca" ("The Trap"). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama