Reklama

Reklama

Little Monsters

  • Velká Británie Little Monsters
Trailer 3

Obsahy(1)

Skupina detí sa so svojou vyučujúcou slečnou Caroline (Lupita Nyong'o) chystá na výlet. Na poslednú chvíľu sa ale jedna z matiek, ktorá mala pomôcť s organizáciou, ospravedlní. Zhodou náhod sa v škole práve nachádza David (Alexander England), ktorý sem priviedol svojho synovca, a keďže mu Caroline ihneď padne do oka, ponúkne sa, že na výlet pôjde s triedou aj on. Ešte ale netuší, že ho čakajú omnoho nebezpečnejšie povinnosti, ako postarať sa o bandu nezbedných detí. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (50)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Svěží zombie komedie s dětmi s perfektní Lupitou Nyong'o ( US), která se definitivně stává novou hororovou Scream Queen! Učitelka jde s dětmi na výlet a vypomáhá ji David, který má ve školce svého synovce, ovšem místo hezkého výletu se ocitnou uprostřed Zombie Apokalypsy a jsou nuceni bojovat o život. Poměrně originální je film v tom, že zde vystupuje skupina dětí, díky tomu má film poměrně slušný emotivní základ a místy je to až nečekaně roztomilé, ale dojde i na pár useknutých hlav, trocha krve a skvěle funguje i humor. Takže příjemná podívaná, která do Zombie žánru přinesla něco nového, ale čekal jsem to trošku divočejší, přesto opatrný palec nahoru. 65% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Být to o něco vynalézavější a mít to míň trapného nebo nefunkčního humoru, asi bych i ty 4* dal. K filmu jsem si četl jenom zde napsaný obsah, takže mě trochu zklamalo odhalení toho, co zde bude tím prvkem hororu, ale kupodivu to i tak nakonec byl příjemný filmeček o tom, jak se předškoláci se svojí učitelkou a člověkem, kterého děti štvou a jede s nimi jen proto, že se zamiluje do té jejich učitelky vydávají na výlet, ale na místě jim začne jít o život. Ono se to bude blbě komentovat bez odhalení zápletky a stejně o ní tady všichni píšou, i tak ale budu varovat. SPOILERY BACHA Prostě z armádní základny zdrhnou zombící a masakrují hosty nějaké farmy a tahle třída se prostě musí bránit vším, co najde - lopatou, vidlemi, nebo třeba i zpíváním dětských písniček. Nebo taky písní Shake it Off... Bohužel co se humoru týče, pořád se to střídá - chvíli to baví celkem slušně a pak je to zase chvíli trapné. A možná i šlo vymyslet víc nápadů, jak na zombíky, ale tak co už. Tak jako tak jsou Little Monsters celkem příjemným filmem (a překvapivě i dost pozitivním, nejen samotným koncem, ale taky tím, že ze všech přeživších umře jenom jeden člověk, a to k tomu všemu ještě ten nejmíň sympatický). Takže jo, já osobně jsem celkem spokojený. Lepší 3* ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud by měl Abe Forsythe alespoň základní povědomí o historii královského filmového žánru a jeho zdravém fungování, tak by nikdy nemohl natočit Little Monsters tímto navýsost diletantským způsobem. Režisér se nejspíše domníval, že s pomocí několika desítek zombies automaticky vytvoří horor, ale takhle jednoduše to opravdu nefunguje. Kvalitní horor se snaží vyrušit publikum v jeho komfortních zónách, zatímco Forsythe činí přesný opak a pokouší se nás bavit. Kdo by však stál o tuto krajně nenáročnou zábavu? Obávám se, že snímek zaboduje pouze u předškoláků, kteří si budou s nadšením pobrukovat známé dětské písničky a možná se i zasmějí u Teddyho groteskních pádů, které svou trapností vyvolávají reminiscence na němé slapsticky ze dvacátých let minulého století. Jakožto zdejší hororový expert uděluji Little Monsters odpad. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Skupina detí sa so svojou vyučujúcou slečnou Caroline (Lupita Nyong'o) chystá na výlet. Na poslednú chvíľu sa ale jedna z matiek, ktorá mala pomôcť s organizáciou, ospravedlní. Zhodou náhod sa v škole práve nachádza David (Alexander England), ktorý sem priviedol svojho synovca, a keďže mu Caroline ihneď padne do oka, ponúkne sa, že na výlet pôjde s triedou aj on. Ešte ale netuší, že ho čakajú omnoho nebezpečnejšie povinnosti, ako postarať sa o bandu nezbedných detí. - Tento projekt mi bol z nejakého neznámeho dôvodu velmi sympatický už od chvíle, kedy ho ohlásili. Nakoniec sa moje pozitívne pocity našťastie potvrdili a nesmierne som si ho užil. Dej ma chytil už od prvej minúty a dosť ma prekvapilo to, že sa tvorcovia nesústredili na Lupitu Nyong'o hneď od začiatku, pretože som čakal, že sa prostredníctvom nej budú zase tvorcovia snažiť film spolitizovať, a na takéto veci už v poslednej dobe pri hororoch fakt nemám náladu, takže ich pozerám stále menej. Našťastie sa tu žiadne podobné nezmysly neriešia (aj keď sa tam v pozadí na TV objaví ten chlapček zo Sýrie) a celý film je zábavný a plný akcie. Na to, že je to film s deťmi, je to dosť vulgárne, plné bravúrnych hlášok, ale stále si to dokáže vďaka dospelým hercom a chémii medzi nimi a deťmi udržiavať tú detskú naivitu a nevinnosť, čo je v niektorých scénach úžasné. Dokonca som si dosť užíval aj scény s tým Darth Vaderom, aj keď absolútne netuším, čo to má byť zač. No a finále, kde všetko rozbíjajú s traktorom, je pre mňa ako chlapca z dediny splneným snom. Plusom sú aj pomalí zombies, pretože tí sa v moderných hororoch objavujú len zriedkavo. Nájdu sa tu aj negatíva a tými sú malé množstvo vrážd a málo gore, ale u mňa to vykompenzoval záverečný masaker, takže bez problému by som si pozrel o pár rokov dvojku a musím dát za pět. P.S.: Divákom, ktorí nemajú angličtinu na vysokej úrovni, odporúčam počkať si na titulky, pretože miestne prízvuky sú dosť hardcore.  EDIT: 30.12.2023 - Pred druhým zhliadnutím som si myslel, že hodnotenie pôjde nižšie, pretože prvé zhliadnutie bolo v čase, keď som mal dlhšiu hororovú prestávku, ale opak je pravdou a Little Monsters som si aj po druhý raz nesmierne užil. Všetko tu funguje tak ako má a je to natočené presne podla môjho vkusu, takže päť hviezdičiek tu právom zostáva. + herečka z Us + herec z Alien: Covenant + herec z See No Evil ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Budu se opakovat, ale škoda, že hlavní roli nedostala nějaká pěkná blondýnka. Co se týče masek zombíí - perfektní. Škoda, že to nebylo natočeno jako brutální horror. Pohled na roztrhaná brečící děcka by byl famózní. (Dělal jsem CZ titulky, takže jsem film viděl 3 x, znám ho nazpamět, větu po větě :-) a až po třetí se mi líbil , proto 🤗 🤗 🤗 70%) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu zazní celkem 64x slovo „fuck“. (noelcoward73)
  • Producenti původně nemohli získat práva na použití písně „Shake it Off“ od Taylor Swift, protože jim to nahrávací společnost odmítla. Lupita Nyong'o (Miss Caroline) je velkou fanynkou písně a viděla ji jako klíčovou součást scénáře, což ji vedlo k tomu, že se osobně spojila se Swift, aby jí vysvětlila, proč je píseň důležitá pro ni a její příběh, načež jí Swift udělila práva. (noelcoward73)

Související novinky

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama