Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro partičku středoškoláků z malého amerického městečka je klíčem k úspěšnému víkendu přemluvení libovolného dospělého, aby jim koupil alkohol. Osamělá paní Sue Ann (Octavia Spencer) je v tomhle směru přímo darem z nebes. Nejen že teenagerům bez mrknutí oka koupí bednu alkoholu, ale navíc jim nabídne sklepní prostory ve svém odlehlém domě, aby si ho tam mohli vypít a trochu přitom zablbli. „Máma“ Sue Ann má jen pár drobných podmínek. Aspoň jeden z účastníků musí zůstat střízlivý, aby ostatní bezpečně odvezl domů. V jejím domě se nesmí klít a nikdo nesmí chodit nahoru, do obytných prostor domu, což jsou všechno celkem rozumná pravidla. A tak se místní děcka scházejí u mámy čím dál častěji, jenž e do pařící pohody se pomalu začínají vkrádat temnější tóny, když se z nadstandardní pohostinnosti paní domu postupně stane zvláštní druh posedlosti a jistota, že jednou přijde den, kdy za to bude něco chtít. Z dokonalého snu všech teenagerů se záhy vyklube noční můra a nejlepší místo ve městě se promění v nejhorší místo na Zemi. Ona vám to přece říkala, děcka. Nahoru jste neměly chodit. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vždy mi príde smiešne, ako sa v amerických filmoch mládež za hlasitého kriku povzbudzuje, aby na ex kopli do seba nejaký ružový drink s objemom nášho frťana a silou tak maximálne 16%. A potom sa ešte tvária kyslo ako keby dali do seba alpský rum. To by mali ísť na stáž k Voloďovi, ktorý za 2 minútky stiahol 3 fľaše vodky. Síce potom trochu spadol, ale som si istý, že nemal problém vrátiť sa z obednej pauzy do práce: https://www.youtube.com/watch?v=tF18uHOcr_w To je asi tak všetko zaujímavé, čo sa stane za celú prvú hodinu filmu. Potom začne Octavia trošku "řádit", no kým sa rozbehne, už je aj koniec. Nebudete sa baviť, ale tá Octavia stojí za to. Hrá to super a vyzerá ešte horšie ako v skutočnosti. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Máti chce nejdříve chlastat se středoškoláky, pak se chce pomstít jim a jejich rodičům, aby nakonec (SPOILER!!) shořela v domě s bývalým spolužákem, kterého chtěla zbavit své mužské chlouby. Jinými slovy bezduchá taškařice, která se snaží být psychologickým thrillerem, kterým vskutku není. Béčkoidní horor se sexuálními narážkami s poněkud dnes už vrásčitou Juliette Lewis, kterou ovšem kompenzuje celkem sexy číča Dianka Silvers. 40% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Octavii Spencer mám zaškatulkovanou v takových těch rolích hodných tetiček, které vždycky umí poradit a ví přesně co říct i v tu nejdramatičtější možnou chvíli. Proto mě vlastně dost překvapilo, jak dobře ztvárnila psychopatickou mrchu. Film je ale jinak takový lehký thriller, kde více jak polovinu stopáže tvoří pařby a atmosféra se stupňuje jen velice nenápadně. Každopádně mě to bavilo, Octavia umí být slušně creepy a i parta teenagerů v čele se sympatickou hlavní hrdinkou je tu hodně ok. Fajn oddychovka. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl první trailer, říkal jsem si, že by to díky Octavii Spencer mohlo být o něco zajímavější než všechny ty moderní generické horory (jež spojuje studio Blumhouse a obří výdělky), kterých je teď všude přímo tuna. S prvními ohlasy se mé tužby nepříliš překvapivě rozptýlily a dostali jsme pouze to. Pokud člověk kouká na všechny horory, už na tom byl pravděpodobně v kině. Vy ostatní věřte, že se jedná o klasický lehce nadprůměrný slasher, překvapivě s několika hodně známými herci (Luke Evans), jež snadno zapadne a mnoho lidí si jej může plést s jinými dvoupísmennými filmy (My od Peela). Ale rozhodně tu byly horší horory a tady jsem se nenudil...6/10 ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jejdamane, copak nám to v Blumhouse provedli? Propagace láká prakticky na teen slasher a ve skutečnosti dorazí takto pomalu se utahující hitchcockovina, podepřená výborně napsanými postavami a to na obou stranách. Ať se jedná o cudné první středoškolské lásky či popis nacházení ztraceného mládí postarší ženy, jež musela vždycky stát stranou, téměř každá scéna funguje tím, že jí jste schopni možná odpustit daleko více než byste byli normálně. Trpělivost a disciplína s jakou se film pomalu dostává do svého krvavého finále je úctyhodná stejně jako neokázalá režie, která ale jednoduchým rámováním v exteriérech (i ve městě jsou jednotlivé záběry nasnímány tak, že jde vidět vždy jen maximálně jeden-dva domy a to i ve velkých celcích) dokáže efektivně vykreslit americký nowhere land, kde většího příslibu páteční kalby prostě není. Jason Blum by mě tímto filmem dost překvapil, kdybych nevěděl, že on je primárně zdatný obchodník a filmem s ústřední černošskou postavou, jejíž motivace vycházejí z jejich dřívějších příkoří, se snaží napumpovat trend úspěšných hororů ve stylu Jordana Peela. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Celý film se natáčel ve městě Natchez (Mississippi, USA). Natáčelo se od února do března 2018. (Grimaldi)
  • Role Sue Ann (Octavia Spencer) byla původně napsána pro herečku bílé pleti. (ČSFD)
  • Film byl natočen už v únoru 2018, vyšel však až v květnu 2019. (Polgedney)

Reklama

Reklama