Reklama

Reklama

Highlander 5

  • USA Highlander: The Source (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Svět se propadá do chaosu. Highlander Duncan MacLeod prochází ruinami rozpadajícího se města a vzpomíná na dobu než odešla láska jeho života. Přidává se ke skupině nesmrtelných. Znovu se setkává se svým tajemným přítelem Methosem a také smrtelníkem Joe Dawsonem. Společně se vydávají na nebezpečnou výpravu: hledat původ své nesmrtelnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Horal už je ve sračkách a tak vzniká další z jeho zbytečných dobrodružství. Bohužel zase bez Lamberta ale jen s podprůměrných Paulem. Jediný důvod proč film zkouknout je snad jen kvůli hudbě z prvního dílu(pravda trochu zmixovaná). Nciméně film je to špatný, herci otřesní, efekty průměrné, příběh děsně slabý naprosto bez inovací. Tedy možná by to fungovalo ale film by musel být aspoň trochu zábavný. Podprůměrné béčko a důkaz toho že Highlander funguje v 80 letech dnes by se toho musel uchopit schopnější režisér(i když neříkám že Leonard je vyloženě sráčkař), ale dost pochybuji. ()

JJ.Gibson odpad!

všechny recenze uživatele

No a máme tu, doufejme již poslední díl Highlandera. Pětka se vydala úplně novým, leč absolutně hloupým a nezáživným směrem. Vrací se bezmězně nudný Duncan spolu s dalšími ještě ubožejšími nesmrtelnými kteří naštěstí občas můžou být smrtelní. Nemá to ani patu ani hlavu. A konec je opravdu na setnutí hlavy všem účinkujícím... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja bych to takhle spatne, jak to podle hodnoceni vypada, urcite nevidel, po pravde mi to prislo jako naprosto perfektni becko a pravdepodobne po prvnim dilu nejlepsi ze serie o Highlanderovi. Je tu konecne nejakej poradnej pribeh, kde neni moc prostoru pro kecy a v slusnym tempu odsejpa a pri delce 80 minut neni sance na nudu, i kdyz je fakt, ze konec se k predchozimu deji moc nehodi, ale je zajimavej, i kdyz nebudem si nic nalhavat, lehce debilni. No styl natoceni je taky fajn, jednak perfektni vizualni stranka, misty (hlavne ze zacatku) zbesila kamera a strih a to vse, spolu s faktem, ze se vetsinou film odehrava v noci, dobre maskuje lehce mensi rozpocet a zaroven to dava paradni temnou atmosferu, kde neni nouze o atmosfericky zabery a nakou tu krev a trosku mi to pripomnelo Doomsday. No a co se tyce hercu, kdovijakej vykvet to neni a chybi tu Lambert, ale jelikoz to neni o jednotlivcich, ale o tymu, tak se nejaky to horsi herectvi docela ztrati. No a to vse podporeny dokonalou hudbou. Celkove pro me asi jedno z nejlepsich becek, co jsem tenhle rok videl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Highlander" - Horal. Príbeh o Nesmrteľných, ktorých možno zabiť len sťatím hlavy. Zabitie ďaľších Nesmrteľných im dodáva silu. Nemôžu mať deti a môže zostať len jediný. To bolo hlavnou myšlienkou filmu režiséra Russella Mulcahy z roku 1986. Bola to premyslená akčná fantasy s výborným hereckým obsadením, kde si hlavné úlohy zahrali Christopher Lambert a Sean Connery. Mysteriózna dráma so zaujímavým scenárom, kvalitnou kamerou, réžiou a energickým sountrackom od kapely Queen. Pamätáte si to? Ak ano, tak sa na toto piate pokračovanie radšej ani nepozerajte. S pôvodným snímkom to má spoločné tak akurát názov. "Highlander 5" je nudná, nízkorozpočtová, komiksová zlátanina natočená niekde vo východnej Európe. Béčkový, neúspešný režisér; chudobná produkcia; príšerní herci; podradné filmové triky; lacná kamera; neprehľadné, nezáživné bojové scény;... veľmi slabý film. * ()

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

Ešte omnoho horšie ako tragický štvrtý diel. Partia mizerne hrajúcich hercov v spleti nemožne nakrútených situácií, ktoré v konečnom dôsledku nedávajú vôbec žiadny zmysel. Uvažoval som, či dám aspoň jednu hviezdičku. Ale za čo? Za spomaľovačky, v ktorých tí kreténi kráčajú v ústrety kamere a do toho hrá Queen z prvého dielu? Rúhanie!!! Za záporáka, ktorý si pospevuje "who wants to live forever..." a vyzerá, ako keby si režisér pomýlil Highlandera s Hellraiserom? Za tú trochu krvi a odtrhnuté či odseknuté hlavy?..... Nie. Nedám. Trpel som. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (11)

  • Původně se měl režie ujmout Russell Mulcahy, který režíroval i jedničku a dvojku. Mulcahy ovšem nesouhlasil se scénářem Petera S. Davise a Williama N. Panzera. Mulcahy chtěl předcházet událostem původního Highlandera, Panzer a Davis naopak chtěli navázat na Highlander: Endgame (2000). Nakonec Mulcahy z projektu odstoupil, neboť se bál opakovaného fiaska, jakým byla dvojka. (Taninaca)
  • Scenárista Joel Soisson během práce na filmu vystupoval pod pseudonymem Mark Bradley. (Terva)
  • Původně měl mít film hodinu a 30 minut. Verze se však objevila na internetu, a tak studio střihem snímek upravilo do jiné finální podoby. (tyzmrde)

Související novinky

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

20.11.2014

Highlander se v roce 2007 dočkal pátého dílu s podnázvem The Source, který se ale nedostal ani do amerických kin. Bylo to jasné znamení, že by se klasika z roku 1986 měla nechat spát, v Hollywoodu to… (více)

Reklama

Reklama