Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Varnsdorfu přijíždí kapitán Kříž (David Novotný) vyšetřit vraždu a brzy se ukazuje, že stopy směřují do místní vietnamské komunity. Kdosi se totiž pokoušel zamaskovat skutečný motiv. Otevřenými dveřmi do světa, v němž vládnou pravidla obchodu, rodinných klanů a hierarchií a který přehrazuje i jazyková bariéra, se mu stává mladá policistka (Ha Thanh Špetlíková). Nesourodá dvojice – emancipovaná žena, která se rozhodla žít podle vlastního rozhodnutí a stárnoucí sarkastický vyšetřovatel, pro nějž práce zůstala jediným opěrným bodem v životě – rozkrývá nejen tajemství zločinu, kde jedna vražda odkazuje k druhé, ale také vzájemně hledá cestu k poznání a respektování toho druhého. A oba čeká osudové rozhodování, zda se přiklonit na stranu pevných rodinných tradic nebo spravedlnosti. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tři a půl. Velmi slušně zrežírované a do poslední chvíle vyvíjející se krimi drámo, které se sice od současných, podobně kvalitních seriálů moc neliší, což nijak nesnižuje jeho kvality, naopak, určitě můžeme mluvit o slušné filmařině, jež by se milovníkům krimi příběhů měla líbit. První zhlédnutí určitě skvělé, film je lehce stravitelný, svižný a nenucený, stejně tak prostředí vietnamské komunity není nijak vyumělkované či dokonce trapné, jak se někdy stává, naopak, vše je velmi přirozené a trochu i poučné. Když já ale na ty kriminálky moc nejsem, ono to stačí vidět jen jednou a víc v tom najít nelze, každopádně dobrá pozvánka na další režisérův počin. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slabá detektivka, zachycení vietnamské komunity nicméně hodně povedené a často intenzivní. Ve filmu překvapivě příliš nejde o střet kultur. Jistě, Novotného rasista občas vyvolá tření, ale to je vedlejší. Jde hlavně o hodnoty. Jde o to, na jakou stranu se, stojící tváří v tvář těžkému rozhodnutí, postavíme. Ve svém emocionálním finále, které je současně nejsilnějším momentem filmu, Miss Hanoi tíhou morálního rozhodnutí "práce versus rodina" téměř připomíná hongkongskou akční školu, kde se podobná dilemata řešila hlavně v osmdesátých a devadesátých letech. A to myslím jako pochvalu. Nemalou zásluhu na tom má výborná Ha Thanh Špetlíková v hlavní roli. Zdeněk Viktora, pro něhož jde teprve o druhý režijní počin, má před sebou ještě kus práce. Jakmile Miss Hanoi opustí "exotický prostor", stává se tuctovou kriminálkou s televizním vizuálem. Nejde ale naštěstí o časově ani dějově dominantní prvek. A zbytek je velmi dobrý, chvílemi až vynikající. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tuhle taškařici nemohl do průměrných vod vytáhnout už ani hláškující David Novotný. Snažím se ocenit experiment se zavedením vietnamské komunity, která je již léta nedílnou součástí naší společnosti, do filmového příběhu. Už hned ze začátku ale tahle malá nevýrazná lodička naráží do obřího ledovce, který nelze objet. Množství rádoby autentických scén s kurzem vietnamštiny jsou pro české obecenstvo naprosto ZBYTEČNÉ, nelze z nich absolutně NIC vydedukovat a celou pointu onoho dialogu dvou vietnamských příslušníků se dozvídáme až ve chvíli, kdy nám jej ústřední hrdinka sesumarizuje v našem jazyce. Zápletka chabá a snadno zapomenutelná. Z filmu by nikdy neměla být natolik cítit jeho lacinnost. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč to chtít vidět, se jmenuje Ha Thanh Špetlíková - sice je zde výborná, ale ani ona to nezachrání. Ten film je strašná blbost a nuda k uzoufání, nic dramatického se tam za celou dobu nestane, nemá to žádnou funkční atmosféru, postavy jsou zcela nezajímavé (a v případě toho mladého Vietnamce i tragicky zahrané), téma šlo asi zpracovat líp, a celkově je podle mě největší slabinou filmu ne moc dobrý scénář, podle něhož asi nic lepšího ani natočit nešlo. Veskrze promarněných 90 minut. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Film začal naprosto famózně. Hned na začátku cca po minutě filmu už jsem mohla koukat Ha Thanh na prdelku a i kozička nesměle jukala a já se těšila, co všechno ještě, kromě vraha, odhalí. Neodhalila však ani píču (a to jak doslova tak slovně). Sice je tam jiná borka, co tu píču odhalí, ale ta je evropská a mně se nijak extra nelíbila. Tak prd. To, že český titulky jsou u vietnamštiny většinou špatně, toho sem si všimla asi jen já a pár tísícovek soukmenovců, co uměj šéšky, ostatní to řešit nebudou. To, že u půlky vietnamskýho kecání titulky vůbec nejsou a já si tak nedobrovolně hrála na živej překladač to mě už sralo. Příběh se snaží bejt mocně originální, asi jako naše oblečení od NYKE, PUMMA atd, ale je lacinej jak kurva čtvrtý kategorie a kdo není úplně retardovanej nebo po lobotomii, ten celkem rychle zjistí co asi bude špatně. Chudák Ha, buddhožel hrála retardovanou postavu po lobotomii, takže jí nedošlo ani hovno, dokud jí to na plnou hubu neřekli. A jakože rasisitickej detektiv byl podobně bystrej, jelikož poznal taky hovno. Sice jsem se pak cítila chvilku děsně chytrá a důležitá, ale po minutě mě to přešlo a zůstaly ve mně dvě věci. Pocit, že Miss Hanoi je sračka a pak těch krásných deset vteřin, kdy Ha ukazuje prdelku a kozičku. Buddho za co... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Kapitán Kříž (David Novotný) jezdí bílou Škodou Octavia třetí generace. Když jsou však záběry na jeho vůz projíždějící krajinou, objevuje se v nich bílá Škoda Rapid. (FIAT 500)

Reklama

Reklama