foto

Ján Jackuliak

  • nar. 10.7.1978 (40 let)
    Lučenec, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec Ján Jackuliak sa narodil v Lučenci (Slovenská republika, vtedajšie Československo) 10. júla 1978. Absolvoval Štátne konzervatórium v Košiciach a následne odbor Muzikálové herectvo na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brne, kde promoval v roku 2001. 

15 rokov bol členom Mestského divadla Brno, v ktorom stvárnil desiatky úloh v muzikálových aj činoherných predstaveniach a s ktorým účinkoval v Čechách a celej Európe. Následne pôsobil v Národnom divadle Brno v činohernom súbore do roku 2014. Popri tom účinkoval v niekoľkých českých TV seriáloch – 7 sérií úspešného projektu Vyprávěj, nominovaného aj na ocenenie na festivale v Monte Carle, v seriáloch České století, Četnické humoresky, 3+1 s Miroslavom Donutilom.

V roku 2014 sa vrátil na Slovensko, kde pôsobil ako herec na voľnej nohe v divadelných produkciách divadla Aréna, Mestského divadla P. O. Hviezdoslava, Slovenského komorného divadla v Martine, Letných shakespearovských slávností a ďalších. Okrem toho v roku 2017 zrealizoval prvú vlastnú divadelnú produkciu – divadelnú inscenáciu knižného bestselleru českého ekonóma Tomáša Sedláčka. Inscenácia získala cenu Zlatý gunár na festivale Kremnické gagy v kategórii Objav roka.

Na Slovensku úspešne účinkoval aj vo viacerých seriáloch – Kriminálka Staré mesto, Nevinní, Ordinácia v ružovej záhrade, Horúca krv, Búrlivé víno, Za sklom či ako hosť v seriáli Komisár Rex. Často sa objavuje aj v českých seriáloch, predovšetkým v obľúbenej Ordinaci v růžovej záhradě, Labyrint, Specialisté a Policie Modrava. Z filmových účinkovaní môžeme spomenúť filmy Kandidát, Špunti na vodě, Masaryk a Miss Hanoi. V roku 2012 získal cenu OTO ako objav televíznej obrazovky a o rok neskôr bol nominovaný v kategórii Najlepší herec.

Ján Jackuliak

Herecká filmografie

Filmy

2018 Miss Hanoi
2017 Toto nie je o nás
Špunti na vodě
2016 Masaryk
2013 Hlas hrdiny (studentský film)
Kandidát
2012 Andělé
2010 Vyprávěj - ohlédnutí (TV film)
2002 Babylon (divadelní záznam)
Koločava (divadelní záznam)

TV seriály

2018 Specialisté (TV seriál)
Horké zboží (S02E21)
Za sklem (TV seriál)
Epizoda 4 (S02E04)
Epizoda 3 (S02E03)
Epizoda 2 (S02E02)
2017 Rex (TV seriál)
Smrť s výhľadom (E01)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
Policie Modrava (TV seriál)
Hajný, který zmizel (S02E06)
2016 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Vaše noci mají křídla (S12E33)
Živé vzpomínky (S12E26)
Změna je život (S12E24)
další epizody (7)
2015 Atentát (TV seriál)
Prezident (E01)
2014 Doktori (TV seriál)
2013 České století (TV seriál)
Zabíjení soudruha (1951) (E05)
Vyprávěj (TV seriál)
Tsunami (S05E20)
Nová televize (S05E07)
Au-pair (S05E02)
další epizody (4)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
Dr. Dokonalý (TV seriál)
Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Horúca krv (TV seriál)
Nevinní (TV seriál)
Láska všetko mení (E32)
Trosky (E30)
Na dne (E29)
další epizody (13)
Vetřelci a lovci (TV seriál)
Krutá nevěra (E02)
Vyprávěj (TV seriál)
Karpíšek (S06E09)
Civilka (S04E15)
Sbohem, babičko (S04E13)
další epizody (5)
2011 Nevinní (TV seriál)
Na úteku (E11)
Pod hviezdami (E10)
Nová stopa (E09)
Okno do hřbitova (TV seriál)
Poslání (E06)
Vyprávěj (TV seriál)
Taneční (S03E06)
2010 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
Kotva (S02E10)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
Silvestr (S01E17)
Vánoce (S01E16)
Můj velký den (S01E15)
další epizody (11)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Komparsista (S06E07)
Vražda na vsi (S06E06)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
Četnické humoresky (TV seriál)
Pojistka (S03E10)
2005 Ulice (TV seriál)

Dokumentární

2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)

TV pořady

2017 Záhady tela (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
2009 Bez servítky (TV pořad)
2008 X Factor (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace