Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza k výbuchu reaktora. Pracovníci sa snažia zistiť, čo sa skutočne stalo. Na miesto prichádzajú záchranné zložky, ktoré sa snažia uhasiť výbuch. Ľudia z okolia sledujú požiar. Rádioaktívny spád sa blíži k prvému mestu. (Aktuality.sk)

Recenze (206)

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně hutný, o to více, že jde o realitu, nebo realitě velmi se přibližující. Neosobní styl se mi sice v prvních minutách nezdál, ale o to větší dopad to na konci je. Jestli se Černobyl drží takové kvality, tak tu máme klenot, který tak moc dobře popisuje události, které mě nikdy nepřestanou fascinovat a šokovat v jednom. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černobyl , tato nákladná a hvězdně obsazená produkce má na to stát se nejlepším seriálem roku. První tři díly jsou o zmatku těsně po katastrofě. Další díly se věnují kritice systému, který za nehodu mohl. Největší síla seriálu spočívá ve schopnosti vykreslit velké rozměry katastrofy. Obrazy hrůzy posiluje nervní hudba islandské autorky. Nad běžnou podobnou produkci povyšuje seriál důraz na drobné polidšťující prvky. Vyprávění probíhá optikou těch, kdo byli na místě. Vidíme střet dvou extrémních sil - jaderné a politické. Scéna pohřbu obětí a tóny trubky se zaléváním železných rakví betonem přímo mrazí. ()

Reklama

korect 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobré. Tak hutnou a těžkou atmosféru jsem neviděl ve filmu či seriálu už hodně dlouho. Seriál vyráží dech perfektní výpravou, angličtina překvapivě nebije do uší a naturalismus některých scén smysluplně podtrhuje vážnost námětu. Není zcela jasné, jakým směrem bude seriál směřovat, zda bude více oslavovat lidskou vytrvalost a statečnost, nebo varovat před zbabělostí a mocichtivostí. Přeci jen ve spojitosti s touto událostí postrádám v úvodním díle větší rozebrání příčiny (série velmi špatných rozhodnutí), ale pevně věřím, že se ho dočkám v příštích dílech. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každá drobnost je zde naprosto historicky přesná. Pro milovníka historie splněný filmařský sen. Toto není drama, ale skutečně hotová a hrůzyplná rekonstrukce! Uvědomujte si to, až se na to budete dívat. HBO zde pokořuje další kvalitativní metu a ukazuje, že historický film, který se do puntíku drží historických faktů může být nejen zajímavý, ale též i nervydrásající. To všechno Černobyl ve své pilotní epizodě je. Naturalistický, skutečný, plný efektních kamerových záběrů a dokonalé hudby. Filmařina zde se sešla ve své nejkvalitnější podobě o které se může nechat i kinofilmům jen zdát. Nedělám to vůbec často, ale výjimečné hodnocení si toto zde zcela zaslouží. Tuším že ho ve své filmografii čítající přes 2000 ohodnocení na ČSFD, uděluji teprve podruhé po Titaniku. 100% ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No sakra, hádám že tohle bude jeden z nejlepších seriálů roku 2019, nebo spíš jeden z nejlepších seriálů vůbec. Doufala jsem, že si tímhle seriálem zlepším náladu po strašný osmý sérii Game of Thrones, a to se kurva podařilo! Ještě víc než jsem doufala, týhle epizodě totiž nemůžu vůbec nic vytknout. Tomuhle říkám pořádnej horror, u tohohle jsem byla totiž na pokraji posrání víc, než u všech horrorů dohromady. Perfektně vystižená atmosféra, která je hustší než 14ti denní zácpa, čemuž napomáhá i to, že je to podle skutečnejch událostí, stejně tak jako absence hudby, která by tam byla snad i zbytečně. Sakra seru na to, už to tady nebudu dál rozepisovat a jdu se kouknout na další díl. Hodnocení: 1000/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • V jednom zábere si môžeme všimnúť les pri elektrárni, ktorý sa zdá byť červený. Jedná sa o tzv. Červený les z borovíc, ktorý je dlhý 10 kilometrov. Stromy boli tmavo červené počas toho, ako hynuli na následky ožiarenia. (chesterko)
  • Podle šéfky českého Úřadu pro jadernou bezpečnost by se radiační popáleniny hasiče při doteku s grafitem projevily za několik desítek hodin nebo dokonce dnů. (Malda26)
  • Název epizody odkazuje na čas, kdy došlo k výbuchu. (Duoscop)

Reklama

Reklama