Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza k výbuchu reaktora. Pracovníci sa snažia zistiť, čo sa skutočne stalo. Na miesto prichádzajú záchranné zložky, ktoré sa snažia uhasiť výbuch. Ľudia z okolia sledujú požiar. Rádioaktívny spád sa blíži k prvému mestu. (Aktuality.sk)

Recenze (206)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Craig Mazin ani Johan Renck nejsou rozhodně žádní břídilové. Neskutečně chytlavé zpracování, jakmile se na seriál člověk zadívá, tak horko těžko odvrací pozornost. Z některých scén mrazí, při jiných člověk nevěřícně kroutí hlavou nad tím, jak je možné, že to kluci nechali zajít tak daleko. Velké ocenění si zaslouží i bezchybná práce s atmosférou. Ať už se děje o nervy drásající dění v elektrárně bezprostředně po výbuchu, nebo o adrenalin nadzvedávající chování vlivných a hazard s lidskými životy, které byly postaveny významově pod zájmy státu. "Socialismus" jako vyšitý. Nebudu se zbytečně pokoušet hledat chyby tam, kde na první pohled žádné výrazné nejsou a rovnou napálím plný počet. Velice příjemná dávka radiace. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čistá apokalypsa. Pokiaľ máte radi katastrofické záležitosti, tak zrejme si najviac vychutnáte práve tento prvý diel. A úplne k tomu stačí, aby sme výbuch reaktora sledovali z nedalekého mesta, konkrétne z okna paneláku jednej domácnosti. Možno práve preto pôsobí ešte hrozivejšie. Niektoré veci som príliš nepobral, zatiaľ nechápem, prečo sa istá časť vedenia snaží celú vec bagatelizovať, snáď na to odpovie celý seriál, alebo možno ani nie. Tvorcovia by ale boli skutoční frajeri, ak by celá epizóda trvala 1 hodinu, 23 minút a 45 sekúnd. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Masivní výbuch, který znamenal jednu z největších katastrof moderních dějin. Konec dubna 1986. Lidé sledují mohutný světelný mrak, zatímco na jejich kůži přistávají částečky popele. V černobylské jaderné elektrárně „cosi hoří“. Zatím nic netuší, ale následovat budou týdny hrůzy, beznaděje a zoufalství a především lží a propagandy, ve kterých se tomuhle národu nikdo nevyrovná. Prostě jakási sovětská bezohlednost (v tomto případě k masivnímu) neštěstí a snaha se vyhnout národnímu ponížení. Přijde nespočet dusivých záběrů, které navodí nepříjemné pocity. A rozjede se několik zajímavých příběhových linek. Snad se dočkáme i méně odosobněného vyprávění. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jako malej kluk zažil, co to bylo, když jsme měli zakázáno otevírat okna, kvůli Černobylu a nesměli jsme si chodit hrát ven. Tak moc jsem chtěl o týhle katastrofě vědět co nejvíc a tohle mě opravdu nadchlo. Ne to, co se tam stalo, ale ta syrovost a realičnost, jakou to je podaný a zpracovaný. Doufám, že další díly nepoklesnou a budeme se dozvídat jen víc a víc podrobností. Zatím klobouk dolu ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať ďalej, ale zatiaľ je spracovanie takmer formou dokumentu trochu na škodu, chýba trochu lepšie vykreslenie jednotlivých postáv a ich úlohy počas katastrofy. Množstvo dokumentov, ktoré som o havárii videl bolo rovnako pútavých a tak uvidíme či tvorcovia ponúknu aj sondy do života jednotlivých postáv. Úvod však nemal chybu a všetko, čo sa pokazí treba hodiť na nočnú zmenu. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Název epizody odkazuje na čas, kdy došlo k výbuchu. (Duoscop)
  • V jednom zábere si môžeme všimnúť les pri elektrárni, ktorý sa zdá byť červený. Jedná sa o tzv. Červený les z borovíc, ktorý je dlhý 10 kilometrov. Stromy boli tmavo červené počas toho, ako hynuli na následky ožiarenia. (chesterko)
  • Podle šéfky českého Úřadu pro jadernou bezpečnost by se radiační popáleniny hasiče při doteku s grafitem projevily za několik desítek hodin nebo dokonce dnů. (Malda26)

Reklama

Reklama