Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po odvrátení jednej možnej katastrofy prichádza Valery Legasov s ďalšími zisteniami. Jadro sa prepadá a mohlo by dôjsť k zamoreniu všetkých spodných vôd. Je teda nutné prísť s nápadom, ktorý by mal prepad jadra zastaviť. Medzitým sa Ulan Khomyuk snaží prísť na to, čo sa v Černobyle skutočne stalo. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Razz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samozrejme ďalších 5 hviezd. Trošku ma dráždia komentáre typu "toto nie je úplne presne", "tento človek neexistoval" atď. Ak by som chcel vidieť fakty, pozrel by som si niektorý z dokumentárnych filmov o tejto katastrofe. Tento seriál je dramatizácia na motívy skutočných udalostí a je pochopiteľné, že nie všetko je úplne presné. Podstatné fakty sú však zachované a ukazujú nielen na hrôzu samotnej katastrofy, ale aj systém, ktorý fungoval v ZSSR a ktorý v niektorých detailoch funguje dodnes v dnešnom Rusku. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kulervoucí scéna s nahulatými horníky v čele s udatným předákem, který pro své chlapy udělá cokoliv, mě prostě srazila na kolena. Krizovou situaci s horkem vyřešili radikálně, bez servítků po svém. Nějaké úvahy o tom, zda bude o horníky postaráno, až vše zkončí, jsou zcela zbytečné. Tady se musí nasadit životy, aby nešla půlka Evropy do kytek. Jednotlivec v podstatě nemá žádnou váhu. Navíc tady je největším nepřítelem neúprosný čas, který se nemilosrdně ozývá každou chvíli a za krkem mu nelítostně funí roztavený reaktor, který touží po chládku, jinak běda vám všem. Jak píše Pí. Drábová- tohle by měl vidět každý, pokud to zvládne. Není lehké se na tento skvost koukat. HBO posunula TV tvorbu do jiné dimenze, takže jsem zvědavá, co na nás vytáhne příště. Netrpělivě vyhlížím, čtvrtý díl a další zdrcující dávku radioaktivity, která je silně návyková. Stejně jako osudy všech zúčastněných. ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem dala 4 hvězdičky, pak jsem musela přidat i tu poslední. Jinak to prostě nejde. Na tenhle seriál už asi nikdy nezapomenu, ta tíha... ne, nejde, nejde to člověku z hlavy. A ti horníci jsou prostě fajn. Parta řízků, kteří jdou přímo k věci a před nikým a ničím se nepo..rou. Prostě udělají tvrdou práci, která se udělat musí. Můj pradědeček byl taky horník a byl zavalený v dole, položil tam svůj život. O riziku se vždy vědělo, jít do Černobylu byla teprve mega odvaha. Říkám si, jak moc a dalece měli horníci, likvidátoři a jiní na výběr a zda opravdu všichni věděli o důsledcích. Každopádně, za tohle bych každému dala pořádnou doživotní rentu a metál. A ten bezohledný přístup k nim... "Až to skončí, bude o horníky alespoň postaráno?" "Já nevim." Uf, já bych to asi nedala. - Fajn, že seriál na toto téma vznikl. - Mírná výtka k některým detailům? Některé situace se až polopaticky vysvětlují, některé postoje a situace se opakují, nakonec však ani to není ke škodě věci. Jednoznačně převládá spokojenost. Po tolika prázdných seriálech a filmech, které jsem v poslední době viděla, konečně něco co má srdce, napětí a zarývá se to člověku pod kůži. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejslabší díl - smyšlená postava běloruské vědkyně , která zosobňuje všechny vědce, kteří pátrali po příčinách výbuchu je nevěrohodná ( stihne toho nějak moc a je ve všech koutech SSSR ) a pacienti rozpadající se pod silou radioaktivity jsem málem nedal, nejslabší je scéna s horníky, kteří to "nandají" ministrovi ( to by je v SSSR spíš postříleli a našli další jinde ). Závěr už šlape jak má. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh se stále více vrývá pod kůži, když sledujeme jednotlivé utrpení lidí. V nemocnicích to vypadá spíše na horor zombie movie, než na reálnou nemoc z ozáření, až tak šílené to je. Spousta lidí vědělo, co je čeká a stejně měli tu odvahu jít do Černobylu a zastavit to za cenu svého života, o po tolika letech si zaslouží největší respekt. Ďatlov je v celé téhle kauze ten největší zmrd, už od prvního dílu byl a jen se to potvrzuje. Většina lidí má soudnost a umí přiznat chyby, on ne, arogance sama. 95% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Epizoda názorně ukazuje působení radiace na lidské tělo (od malých příznaků, až po smrt). (Freddy22)
  • "Open wide, O Earth" je názov modlitby pri ortodoxných pohreboch na východe. (chesterko)
  • Po odvysílání této epizody se Černobyl stal historicky nejlépe hodnoceným seriálem ve filmové databázi IMDb s hodnocením 9,7 z 10, které mu udělilo přes 37 000 uživatelů. Porazil tak dosavadního držitele rekordu, Planetu Zemi II (2016). (hansel97)

Reklama

Reklama