Reklama

Reklama

Černobyl

(seriál)
  • USA Chernobyl
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 5 h 11 min (Minutáž: 59–65 min)

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Černobyl, pětidílná minisérie z koprodukce společností HBO a Sky, rekonstruuje příběh o jaderné havárii z roku 1986, jedné z nejhorších katastrof v historii způsobených člověkem, a o obětech, které byly učiněny pro záchranu Evropy před nepředstavitelnou pohromou. Dne 26. dubna 1986 otřásla jadernou elektrárnou v Černobylu na Ukrajině mohutná exploze, která uvolnila nebezpečné radioaktivní látky nejen na ukrajinském, běloruském a ruském území tehdejšího Sovětského svazu, ale také do oblastí Skandinávie a západní Evropy. Jared Harris ztvárňuje Valerije Legasova, předního sovětského jaderného fyzika, který vedl vyšetřování tragické události. Stellan Skarsgård hraje sovětského místopředsedu vlády Borise Ščerbinu, kterého Kreml pověřil vedením vládní komise zjišťující okolnosti havárie. Emily Watsonová představuje jadernou fyzičku Ulanu Khomyukovou, která chce odhalit tajemství kolem černobylského neštěstí. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Kushina k tomuto seriálu (6)

Černobyl (2019) 

Seriál Černobyl je bezpochyby jedním z nejlepších, ne-li nejlepší seriál, který je možné vidět. Vychází z historie a faktů a odehrává se v něm tolik věcí, co by si normální člověk ani nepomyslel. Kolik lidí se obětovalo, kolik lidí to posralo, na kolik lidí to mělo v budoucnu následky, jak moc složité to celé bylo. Když pominu samotnou historii, tak seriál má brilantní scénář, brilantní herce, brilantně ukazuje veškeré pocity. Samotnému mě z toho naprosto mrazí a po dokoukání posledního dílu jsem ztuhlý, jako bych měl právě srdeční zástavu. Tohle nikdo nepřekoná a jako prvnímu seriálu dávám plný počet se vším všudy. 100% ()

1:23:45 (2019) (E01) 

Je vůbec možné, že něco tak šíleného se mohlo stát? Při pohledu na ozářené lidi, kteří během minuty chrlili krev a jejich tělo se začalo rozpadat jako uhnilé kusy masa mě honil mráz po zádech. Arogance a egoismus všech vrchních představitelů elektrárny, kteří si nebyli schopní připustit, že je něco takového vůbec možné a dělali jako by nic. Ačkoliv jim to stále víc a víc lidí říkalo, že jádro v prdeli, tak z nich spíše udělali blázny a stále si jeli to svoje. Je to opravdu šílený a nechtěl bych být v blízkosti 50 km do Černobylu, natož v blízkosti jádra. 95% ()

Please Remain Calm (2019) (E02) 

Ze začátku je to lehce upovídanější, ale každá, ale naprosto každá detailní informace je hrozně důležitá pro pochopení celého problému. Upřímně bychom množná dnes ani neexistovali, protože by naši předkové zemřeli dříve, něž by stačili někoho zplodit, kdyby nebylo profesora z Moskvy a profesorky z Běloruska. Díky tomu, že si šli tvrdě za tím, tak dokázali přesvědčit hlavní představitele k tomu, aby začali jednat dříve, než by bylo pozdě. Kdyby k explozi skutečně došlo, tak Evropa dnes už ani není obyvatelná.. 95% ()

Open Wide, O Earth (2019) (E03) 

Příběh se stále více vrývá pod kůži, když sledujeme jednotlivé utrpení lidí. V nemocnicích to vypadá spíše na horor zombie movie, než na reálnou nemoc z ozáření, až tak šílené to je. Spousta lidí vědělo, co je čeká a stejně měli tu odvahu jít do Černobylu a zastavit to za cenu svého života, o po tolika letech si zaslouží největší respekt. Ďatlov je v celé téhle kauze ten největší zmrd, už od prvního dílu byl a jen se to potvrzuje. Většina lidí má soudnost a umí přiznat chyby, on ne, arogance sama. 95% ()

The Happiness of All Mankind (2019) (E04) 

Člověk by si myslel, že když se zastavilo tavení reaktoru, tak bylo po všem, avšak začalo to těžší a to boj na dlouhou trať. Radioaktivita byla doslova všude, ne pouze v zemi, ale i živých tvorech, vše, ale naprosto vše se muselo zlikvidovat a nejlépe zabít betonem. Vcítit se do pocitů všech, co to měli na starosti bylo až moc přirozené. Do všeho se navíc stále ruská vláda snažila tutlat co nejvíce informací a to mělo za následek oddálení toho, aby byla radiace co nejrychleji potlačena. Na konci tohoto dílu do nás navíc vnikl pocit největší bolesti a to úmrtí dětí a v lepším případě jejich mutací, které radiace způsobila. 95% ()

Vichnaya Pamyat (2019) (E05) 

Tak tohle byl nejlepší díl ze všech seriálů který jsem kdy viděl a asi i uvidím. Nikdy jsem během 50 min nedostal do žil a mozku tolik informací a tolik pocitů. Řekl bych, že teoreticky už vím jak fungoval reaktor v Černobylu. A konečná čtyřminutovka na konci byla tak srdceryvná a tak silná, že to ani neumím slovy vyjádřit. Zkrátka a jednoduše to byla dokonalost. Celý seriál byl dokonalost a kdo váhají jestli ho vidět, tak to za to rozhodně stojí. 100+% ()

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama