Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Spousta rádoby recenzentů, všechny je to dostalo, jenže závěrečná scéna rozhovoru mezi třemi hlavními postavami jakoby se vyloupla z klasických amerických, patetických snímků o boji za pravdu. Postava Emily Watson je tím naprosto degradována na jakýsi katalyzátor něčeho neexistujícího a jen rádoby vytouženého. Nechci psát moc víc, abych nespoileroval, ale její postoj je po 70 letech diktatury a desítkách miliónů mrtvých extraktem naivnosti a pitomosti tvůrců seriálu. Bohužel. ()

elEStet odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akoze o com toto je? Legasov velky to genius humanista najprv na strechu Masa s 12000 RTG by ziadneho cloveka zasadne neposlal a dute vojenske hlavy napadaju roboty alebo ine riesenia a nasledne JEHO NAPAD je "biorobot" :)))))))) Akoze retardarcia vyssieho stupna? Zase sa niekto hra s divakom? Pozeral som ako vojak presviedca babusku a zastreli jej kravu......dalej ako 30 minut ako niekto striela psov........fajn......... potom 3 minuty likvidatora.......okej pekne, naozaj pekne, filmarcina super......potom ako sa stalo co sa stat malo......a koniec...... Preco niekto potrebuje z ludi robit hlupakov v tak vaznej veci ako Cernobyl? Tak bud je to realny dokument, alebo citovy drijak fikcia...... Nie kombinacia jedneho a aj druheho AktyX..... Na city to hra vyborne ale s realitou to asi ma malo spolocne. Takto si kazdy zapamata akusi jadrovu fyzicku ktora "patrala" v zivote taka nezila..... To je nejaky novy filmovy styl ze krasne natocene pseudopravdy bijuce na citovy drijak? KOKAIN......sice nieco zazijete, ma to silu, tesite sa na to, ste na tom skoro zavisly, musite to mat, ale obsahovo je to pochybne a sledovat to nema zmysel lebo vas to dostava vlastne viac mimo realitu. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo četl knihu Modlitba za Černobyl, nepřekvapil jej příběh těhotné manželky hasiče, krutá smrt jejího statečného muže ani vybíjení domácích zvířat... Tvůrci se některými příběhy evidentně inspirovali. Málokdo asi tušil co vše bylo nutno s kontaminovaným prostředím kolem elektrárny udělat... Kácely se lesy, bourala stavení, skrývala se radioaktivní půda... To vše v nedostatečných ochranných prostředcích většinou dělali vojáci, často vojáci základní vojenské služby. Místo Afgánu radioaktivní Ukrajina... Vybírat si nemohli, nemohli říci, že tam nechtějí... Někdo dokonce ani netušil... tento díl leckoho zasáhl jak jsem se tak bavil s ostatními co jej viděli. Je to celkem zvláštní, že z filmů a i zpráv jsme již otrnuli záběrům na zraněné a mrtvé lidi... Střílí - li ale někdo psi a kočky, vnímal tento díl jako obzvláště brutální... Já osobně jsem na postavě mladého vojáka, který nejprve nechce, ale musí až nakonec zcela otupí jasně ukazuje ten obrovský dopad celé tragédie na široké spektrum lidí, kteří s katastrofou vlastně ani neměli nic společného... * * * * * ()

majo0007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto časť trošku mimo a najslabšia. Ak chceli vzbudiť súcit s odstrelom nakazenej zveri, nemali nechať hneď v úvode odprásknuť kravu. Každý vrah vám povie, že zabiť prvý krát je to najťažšie a potom to už ide šup-šup. Takže mňa to kántrenie v dedine už nejako zvlášť nevzrušovalo. Chcem vidieť ľudské osudy a nie fenu s 5 mladými. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dojem z tejto epizódy pokazilo najmä chaotické pobehovanie s lopatou po streche pri jej čistení, pretože akú takú následnosť pri odpratávaní trosiek by súdruhovia zo ZSSR dokázali naplánovať, aj keď autori sa to zrejme snažili spraviť čo najviac autenticky. Anabáza Pavela pri odstrele zvierat síce mala svoje čaro ale jednotlivé časové posuny príbehu trochu uškodili a vydarené boli najmä prvé dve epizódy s udalosťami tesne po havárii. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • „Joker“, STR-1 a další stroje se nyní nacházejí na vrakovišti radioaktivních vozidel Burikivka. (Maulincio)
  • Při tajné schůzce v Pripjati zmíní Ulana Chomjuk (Emily Watson) 16 aktivních reaktorů RBMK v celém SSSR. Tento údaj je pravdivý: včetně zničeného 4. reaktoru Černobylu bylo dokončeno 17 kusů. Dalších 9 bylo ve výstavbě nebo plánováno. Vybaveny jimi byly elektrárny: Černobyl (4 hotové, 2 rozestavěné), Ignalina (2 hotové, 1 rozestavěný a 1 plánovaný), Kostroma (2 rozestavěné, výstavba byla zrušena a elektrárna překonstruována na tepelnou), Kursk (4 hotové, 2 rozestavěné), Leningrad (4 hotové) a Smolensk (3 hotové, 1 rozestavěný). V době premiéry seriálu bylo v provozu z původních 17 dokončených RBMK ještě 10. Po havárii 4. reaktoru Černobylské jaderné elektrárny V. I. Lenina byla většina staveb reaktorů tohoto typu zastavena – posledním byl 5. reaktor Kurské jaderné elektrárny v roce 2012. Další reaktory tohoto typu se již nestaví a podle plánů by měl být posledním odstaveným 3. reaktor Smolenské jaderné elektrárny (2034). (Foxhound#1)
  • Ze slov Valerije Legasova (Jared Harris) by se mohlo zdát, že STR-1 je pouze upravený Lunochod a čeká někde ve skladu. Ve skutečnosti byli autoři Lunochodu, v čele s Alexanderem Kermurdzhianem, osloveni až po katastrofě, aby vytvořili vozidlo, odolné vůči radiaci a určené speciálně pro odklízení trosek. Během krátkého času vznikly dva kusy STR-1, pracující dva měsíce v záření až 2 SV/h. (mikiqex)

Reklama

Reklama