foto

Jared Harris

  • nar. 24.8.1961 (58 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Jared Harris se narodil 24. srpna 1961 v Londýně, jako jeden ze tří synů herce Richarda Harrise a jeho první manželky, velšské herečky Elizabeth Rees-Williamsové. Studoval drama a literaturu na Duke University. Po studiu se stal členem Royal Shakespeare Company.

Jeho kariéra započala rolí ve filmu AKCE RACHEL, který byl mimo jiné i režijním debutem jeho bratra Damiana. Následovali vedlejší role v mnoha snímcích, za pozornost stojí například POSLEDNÍ MOHYKÁN, TAKOVÍ NORMÁLNÍ ZABIJÁCI, nebo MRTVÝ MUŽ. Jeho první velkou rolí se stala postava Andyho Warhola ve filmu STŘELILA JSEM ANDYHO WARHOLA. Poté si zahrál větší role například ve filmu SUNDAY s Davidem Suchetem v hlavní roli, nebo ve filmu B-MONKEY. Mezi jeho největší role patří film MY DVA z roku 2000, kde skvěle ztvárnil Johna Lennona a také role“umělce“ve filmu IGBY.

Harris se v roce 2003 oženil s herečkou Emilii Fox, se kterou se seznámil, když společně účinkovali v divadelní hře Les Liaisons Dangereuses. V roce 2010 se však rozvedli.

deadboy

Herecká filmografie

Filmy

2020 Morbius
2019 Robert the Bruce
2016 Jisté ženy
Poslední tvář
Resident Evil: Poslední kapitola - a.z.
Spojenci
2015 Baby, Baby, Baby
Krycí jméno U.N.C.L.E.
Poltergeist
The Clockmaker's Dream - vyp.
2014 Pompeje
Tichý experiment
Škatuláci
2013 Mortal Instruments: Město z kostí
Ďáblův houslista
2012 Lincoln
2011 Sherlock Holmes: Hra stínů
2010 The Ward
Těžká rozhodnutí
2008 Podivuhodný případ Benjamina Buttona
Prokletí
2007 32A
Záhady Sally Lockhartové - Stín na severu (TV film)
2006 Cashback
Puč (TV film)
Žena ve vodě
2005 Ta známá Bettie Page
2004 Resident Evil: Apokalypsa
2003 Líbí se mi, co děláš
Sylvie
To druhé Boleynovic děvče (TV film)
2002 Four Reasons
Igby
Loutka
Mr. Deeds - Náhodný milionář
2001 Parfém
2000 Ať žijí Beatles (TV film)
Toreador zkázy
Xi yang jing
Zab tu mrchu!
1999 Lush
The Weekend
1998 B. Monkey
Lulu na mostě
Trans
Ztraceni ve vesmíru
Štěstí
1997 Den otců
Sunday
White Lies
Čínský hlavolam
1996 Gold in the Streets
Quentin Carr
Střelila jsem Andyho Warhola
1995 Machři
Mrtvý muž
Smoke
Vztek
1994 Nadja
Takoví normální zabijáci
1992 Bdělé oko veřejnosti
Navždy a daleko
Poslední Mohykán
1991 Women & Men 2: In Love There Are No Rules (TV film)
1989 Spis o Ráchel

TV seriály

2020 Foundation (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
další epizody (10)
2019 Carnival Row (TV seriál)
Some Dark God Wakes (E01)
Černobyl (TV seriál)
Vichnaya Pamyat (E05)
The Happiness of All Mankind (E04)
Open Wide, O Earth (E03)
další epizody (5)
2018 The Terror (TV seriál)
We Are Gone (S01E10)
The C the C the Open C (S01E09)
Terror Camp Clear (S01E08)
další epizody (10)
2017 Koruna (TV seriál)
Vergangenheit (S02E06)
The Expanse (TV seriál)
Pyre (S02E08)
The Seventh Man (S02E07)
2016 Koruna (TV seriál)
Gloriana (S01E10)
Kouř a zrcadla (S01E05)
Vyšší moc (S01E04)
další epizody (6)
The Expanse (TV seriál)
Windmills (S01E07)
Rock Bottom (S01E06)
Back to the Butcher (S01E05)
Robot Chicken (TV seriál)
Joel Hurwitz Returns (S08E14)
2015 The Expanse (TV seriál)
CQB (S01E04)
Remember the Cant (S01E03)
2013 Axe Cop (TV seriál)
2012 Hranice nemožného (TV seriál)
Nový řád 1 (S04E21)
Poradce (S04E18)
Konec světa (S04E14)
další epizody (5)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Poplatky a provize (S05E12)
Ta druhá (S05E11)
Vánoční valčík (S05E10)
další epizody (7)
2010 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Země zítřka (S04E13)
Mlžení (S04E12)
Na kolenou (S04E10)
další epizody (10)
2009 Hranice nemožného (TV seriál)
Všechno totiž existuje víckrát (S01E20)
Schopnosti (S01E14)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Zavřete dveře a posaďte se (S03E13)
Dospělí (S03E12)
Modrá barva (S03E10)
další epizody (9)
2008 Hranice nemožného (TV seriál)
Bezpečnostní schránky (S01E10)
Poznáváme pana Jonese (S01E07)
2007 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Svengali (S09E06)
2005 Až na konec světa (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)

Dokumentární

2009 The Curious Birth of Benjamin Button
2003 Igby Goes Down: In Search of Igby

Režijní filmografie

TV seriály

2015 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Time & Life (S07E11)

Host

TV pořady

2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 American Cinematheque Tribute to Robert Downey Jr, The (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(29)