Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 2

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (412)

akisha 

všechny recenze uživatele

Prima, prima, prima. I horor s panenkou se dá ještě natočit zajímavě a člověk je příjemně napnutý. Starej dobrej ponurej anglickej barák kdesi v prdelově, málo okoukaná Lauren Cohan je sympatická a Rupert Evans jí zdatně sekunduje. Příběh několikrát překvapí v pozitivním slova smyslu, a to je minimálně za jednu hvězdu. V porovnání s Lesem sebevrahů tohle vyhrává na plné čáře. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sračkovitý režisér Vilém Zvon se konečně naučil aspoň trochu točit, satanžel se však jeho scénárista vydal nepokrytě čorkařit na brakoviště. A tak tři čtvrtiny filmu sledujeme úmornou uspávačku alá „Anabel“ o trapném až unylém přemísťování břichomluvecké Barbíny po viktoriánském baráku, schopnou vyděsit leda tak labilního loutkoherce s nevyhraněnou sexuální orientací. Na posledních patnáct minut pak z „Hrůzné minulosti“ vyleze „Míša Majers“, aby celou tu kalvárii, plnou otlačených hemoroidů a znuděných oleženin, skvostně ukončil úplně jako … Tady musím toho pissálka pochválit za originalitu! Tak suchý a debilní závěr by nesplácal snad ani několikanásobný absolvent Akademie retardované hororové scenáristiky pro vegetativní pacienty. Etalonem nesporné kvality budiž „příjemně překvapený“ mozkoun Livingdead! A tak jediným pozitivem zůstává ta více než žvýkatelná roštěnka v hlavní roli, která sice dělá, co může, ale na druhou hvězdu by musela minimálně ukázat páreček kulantních mečivek nebo vkusnou díru v sýru. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Prvním milým zjištěním bylo, že se děj nebude odehrávat v USA, jak jsem si původně myslela, ale ve Velké Británii. Druhým milým zjištěním bylo, že Rupert Evans je "ten z "Hellboye" (tady se pak skrývalo ještě jedno milé podzjištění, a to, že "ten z "Hellboye" je Brit). K filmu: Ač se "The Boy" odvíjí zcela jiným směrem, než bych byla očekávala, není tento směr vůbec špatný. Jelikož nechci zbytečně spoilerovat, řeknu jen, že cca. v polovině se film začíná ubírat úplně jinou cestou, než jakou jsme viděli v traileru, a ve 3/4 filmu pak znovu, tentokráte hned dvakrát po sobě. Finální zvrat mi asocioval jednu epizodu "Whitechapelu", což mě velmi potěšilo, nejvíce mě však potěšila hlavní hrdinka - žádná polonahá blondýna s IQ nižším než nízké, kterou byste po několika mučivých minutách nejraději oddělali sami, ale sympatická a inteligentní holka, která se chová přesně tak, jak by v dané situaci chovala asi většina z nás... Hodnocení bylo tentokráte opravdu těžké, nakonec jsem se ale rozhodla pro 3,5*, přičemž jednu hvězdu strhávám za nízkou koncentraci hororových scén a za závěr, půl druhé hvězdy pak za takové to chybějící *něco*. Jak poznamenal kamarád: "Dobré jako film, špatné jako horor." ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Horor by měl v první řadě děsit. To se tomuhle snímečku nepodařilo ani náznakem. Atmosféra byla absolutně bez šťávy. Přemisťování panenky mimo záběr kamery opravdu není věcí, která by měla potenciál povolit moje svěrače operující v zadní části těla. Panáček se přemisťuje zhruba hodinku, takže zíváte a sledujete vesměs stále to samé. Milým překvapením pro mě byla účast Meggie, která si odskočila z Walking Dead. Před zhlédnutím jsem si její účasti nevšiml, takže jsem byl minimálně zvědav, jak si povede v celovečerním filmu. V seriálu patřila k nejpěknějším herečkám. Než se rozhodla zkrátit si vlásky a vytvořit si účes, který ji absolutně nesluší. Nicméně neměla tam ani žádnou pořádnou konkurenci. Když už se tam někdo přitažlivý zjevil, tak ho dlouhý osud mezi živými nečekal. Zde Lauren ukázala, že je fajn herečka. Jen si nevybrala ideální půdu. Totálně nepřitažlivý děj bych nevytáhl na výslunní ani já. Jedinou koukatelnou částí pro mě byla, shodou okolností, právě část, která se většině zdejších uživatelů nelíbila. Zdejší uživatelé ovšem zpravidla absolutně nerozumí filmům, takže je třeba brát jejich hodnocení s rezervou a nepřikládat mu váhu. Snímek nabral alespoň nějaké grády a nebyl na moment trapnou uspávačkou. Proto nedávám odpad. Celkově ovšem cítím intenzivní zklamání. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Můj komentář bude obsahovat pár spoilerů takže číst na vlastní nebezpečí! The Boy je pro mě zatím nejlepší horor roku. Film je atmosférický a dost často připomýná staré gotické horory, staré sídlo, foukání větru, jen ta hudba tam moc neseděla Nicméně Brahams je creepy as fuck, jeho pohled je dost nepříjemný, loutka byla prostě parádní.Postavy uvěřitelné jen celkem klišovité. Jsou tu klasické "jumpscary" které nesnáším, ale vyrovnává to atmosféra. U jedný scény jsem dokonce nadskočil což se nestává.Bell netočí zrovna moc kvalitní horory ale tenhle se mu povedl, i když scénáristy by se měl zbavit. Ano mluvím o konci který byl pro mě hloupí a díky tomu se mi v hlavě vyskytla řada otázek, všechny ty náhody že se přesouval mi tím pádem přišly spíše divné, navíc jsem totálně nepochopil sebevraždu rodičů a ty pravidla. Proč pravidla? K čemu? Tak či onak The Boy je hodně vydařený horor který mě velmi překvapil. Jen ten konec.... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 85. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)

Reklama

Reklama