Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Velice laskavý a úsměvný film o darebném huskym Togovi...Čím více ho páníček nechtěl, o to více mu dokazoval, že na to má...No a přesně jsem věděla, že to nakonec obrečím, což se taky stalo...Jinak je to milé pohlazení po duši, což je, v těchto schizofrenních časech cholery, velice potřebné...Za mě naprosto spokojených 85% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přátelský, pozorný, laskavý k lidem. A velice hbitý a zdatný pomocník. Jenže o huskym Togovi měl jeho musher od začátku jiné mínění a hlavně jiné plány. Nakonec z toho bylo přátelství na celý život zvýrazněné jedním velkým hrdinstvím. Psovod Willem (pan Spolehlivý) Dafoe, který řídí saně tažené desítkou psů a Togem v čele, totiž musí vyrazit na nebezpečnou misi vstříc dodávce séra. Léta páně 1925 totiž v malém aljašském městečku prohrávali boj se smrtící epidemií záškrtu. Brutální podmínky znemožnily dovoz léků jinou cestou, takže ledem a sněhem se prodíralo psí spřežení. Úkol 1/ zajistit sérum, úkol 2/ neumrznout k smrti. Dafoe je samozřejmě hlava tvrdohlavá, takže kvůli ušetření cenného času se rozhodne mimo jiné přejet nestabilní ledový příkrov. Asi všichni víme, jak to celé dopadne, aljašská příroda je krutá i nádherná zároveň, efekty jsou poměrně slušné a ač je příběh prostý, šlape mu to dobře. Potíž je v tom, že Ericson Core (který stojí za docela zrůdným remakem Bodu zlomu) točil dobrodružství pro Disneyho. Nikdy nejde na dřeň, nikdy to není dostatečně syrové a mrazivé. Takhle je to „jen“ dobrodružný film pro celou rodinu. I když i to se počítá. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší snímok, ktorý krásne demonštruje bezhraničnú lásku zvieraťa k človeku, ja takéto filmy skrátka veľmi môžem. Navyše tento je aj pomerne dobrodružný a miestami riadne napínavý. Človeku sa to až nechce veriť, že sa to naozaj stalo, no vraj stalo. K Dafoe ako hercovi mám nejaké výhrady, nie je mi sympatický, no tu sa to vďaka perfektnému príbehu, nádhernému prostrediu, emotívnemu záveru a výbornej kamere dalo prekúsnuť. Rozhodne odporúčam do pozornosti. Silný nadpriemer. 85/100 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rozprávka podľa skutočnosti, ktorú treba miestami vnímať s absolútnym nadhľadom. Dramatizácia určitých okamihov ďaleko prekračuje moje vnímanie tolerancie, no tak či onak, aj ja prispejem “štvrtou do batohu”, lebo ako celok, tento snímok pôsobí veľmi pekným, dobrým dojmom, ktorému sa dá odpustiť kadečo - bez toho, aby človek poukazoval na jeho nedostatky. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Togo je divácky vděčnej film, v tom tkví jeho hlavní síla. Tvůrci si to určitě uvědomovali, tak se nebáli některejch naprosto nereálnejch kousků a i děj nechali jednoduchej jak dětský vymalovánky. No a u hodnocení se pak divák dostává zpět k první větě, navíc ovlivněn vánoční náladou, film o hvězdičku nadhodnotí. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu je Togo jako štěně nemocný, tak se i stalo ve skutečném příběhu. Stejně tak filmová scéna, kdy Togo proskočí oknem a běží několik kilometrů domů. (ARI50)
  • V roce 2011 zvolil Time Magazine Toga „Nejhrdinnějším zvířetem všech dob“. (TheSpearCZ)
  • V zimě 1924 až 1925 ohrožovala epidemie záškrtu město Nome. (ARI50)

Reklama

Reklama