Reklama

Reklama

Srdcová královna

  • Dánsko Dronningen (více)
Trailer 2

Úspěšná právnička Anna žije v krásném moderním domě se dvěma dcerami a manželem, lékařem Petrem. Její perfektní život ohrozí až příchod Petrova problematického náctiletého syna z předchozího vtahu, s nímž Anna naváže intimní pouto. Co se zdálo být pouhým flirtem, se rychle promění ve znepokojivý příběh síly, zrady a zodpovědnosti s ničivými důsledky… (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (121)

angel74 

všechny recenze uživatele

Ze zdánlivě poklidného rodinného příběhu se postupem času vyvine tísnivé psychologické drama, z něhož mrazí. Seveřané by si podobné filmy měli nechat patentovat, jak bravurně se s temnými náměty dovedou vypořádat. Trine Dyrholm se zhostila eroticky odvážné titulní role s nebývalou přesvědčivostí, lépe už snad ani necitelnou Annu ztvárnit nemohla. Nutno podotknout, že Gustav Lindh a Magnus Krepper s ní po celou dobu drželi krok a rovněž podali výborné herecké výkony. (85%) ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem co napsat k tomuhle severskému dramatu,které obsahuje i scénu né zrovna pro tenhle žánr. Nakonec napíšu jen ,že celý film si pro sebe ukradla Trine Dyrholm ,protože její výkon je fenomenální. Takže pokud chcete vidět skvělé severské drama a perfektní herecký výkon Queen of Hearts je to co si chcete pustit. 84% --- 8/10 IMDb ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Film dost překvapivý pár věcmi. Vlastně přímo dvěma. Neuvěřitelně nečekanou expresí, kdy najednou je péro venku a huba na něm. Stejně jako kozy venku a klobina v mušli. To už ani moc vidět není, ale to je vedlejší. Ta druhá věc je dosti zajímavé a nečekané rozzuzlení, které se dá čekat, ale asi ne každý by byl připraven. Občas musíte jít cestou, která je nečekaná a možná kontroverzní a dostanete o něco originálnější dílo. To je asi i tento případ. Film je na mě dosti pomalý. Až moc se snaží ukázat jaké jsou vlastně postavy, co dělají a jaké jsou. Asi v pohodě obecně, za mě dlouhé jak finská zima. Poté už to naopak jde docela svižně dolů. A je co by se dělo. Jde to rychle. Jenže i přes ty překvapení mám občas menší pochybnosti jakým způsobem na mě film dělá dojem. Obecně jde asi o dobrý film. Objektivně. Za mě velice zajímavé, ale něco na, co asi dosti efektivně časem zapomenu. A nebo taky ne. To ukáže čas. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

K Anne, jejímu manželovi a dvěma dcerám se po letech přistěhuje mužův syn z prvního manželství. Otec je štěstím bez sebe, ale Anně docvakne, že sexuálně není tak vytížená, jak by v manželství chtěla. Po postupném sbližování Anne a syna Gustava dochází k až nečekaně explicitní sexuální scéně, u které při představení odcházelo obecenstvo. Když se pak Gustav svému otci sveří, ze zamilované Anne se stává hysterická prolhaná mrcha, která se snaží zachránit svoje rodinné postavení za jakoukoli cenu. Trine Dyrholm je dobrá herečka, ale v této pozici je naprosto geniální. [Rakkautta&Anarkiaa 2019] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Presvedčivejšiu postavu ako Anna som už veru dlho nezažil. Vlastnú vinu dokázať obrátiť vo svoj prospech, to je priam majstrovské umenie manipulácie. Mohli by sa od nej učiť aj tí najväčší manipulátori, lebo takto vykonštruovať krivdu z krivého obvinenia, to sa len tak nevidí. Trine Dyrholm bola v tejto úlohe výborná! Avšak, aby som len nechválil, prvé fázy filmu boli na môj vkus trochu mdlé a bez dynamiky. Potom sa to postupne rozbehlo a záver už bol maximálne vypätý a fascinujúci. Gradácia na severský spôsob určite nesklamala. Skôr ma mrzí ten nenápadný začiatok. A musím uznať, že tie necenzúrované intímne scény to poriadne okorenili. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu odkazuje na postavu Srdcové královny z knihy „Alenka v říši divů“ od Lewise Carrolla, která je ve filmu opakovaně zmiňována. (Homerking)

Související novinky

SCANDI 2020 se blíží

SCANDI 2020 se blíží

04.01.2020

Šestý ročník Scandi nabízí to nejlepší ze současné severské kinematografie napříč žánry – od temného noiru přes melancholické drama až po provokativní dokument. Úspěšná právnička zamilovaná do… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno