Reklama

Reklama

Srdcová královna

  • Dánsko Dronningen (více)
Trailer 2

Úspěšná právnička Anna žije v krásném moderním domě se dvěma dcerami a manželem, lékařem Petrem. Její perfektní život ohrozí až příchod Petrova problematického náctiletého syna z předchozího vtahu, s nímž Anna naváže intimní pouto. Co se zdálo být pouhým flirtem, se rychle promění ve znepokojivý příběh síly, zrady a zodpovědnosti s ničivými důsledky… (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (121)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, takhle nějak si představuji typicky severské drama; příběh se nesl ve velmi poklidném tempu, dovolil bych si odhadnout, že se některým divákům přímo vlekl, ale já si myslím, že to bylo tempo přímo ideální. Vždyť šlo přece o události z běžného života, ne? Jasně, každý má své mantinely nastavené jinak, ale člověk se v životě setká spíše s podobnými záležitostmi, jaké tady představila dánsko- švédská parta tvůrců než s tím, že ho unese UFO, nebo že vyhraje miliardový jackpot. No, a třeba můj život žádným zběsilým tempem neoplývá. Vsadil bych se, že si zastydlí puboši a skalní puritáni z celého snímku zapamatují maximálně několik scén (ti první, aby nad nimi ...., a ti druzí proto, aby usilovali o zákaz tohoto jednoznačně pornografického braku), přičemž jim dokonale unikne, o co vlastně šlo a co chtěli tvůrci divákovi sdělit. Za mě šlo o skvěle zpracované téma, v němž Trine Dyrholm zazářila v roli chladnokrevné manipulátorky, a když si člověk uvědomí, čím se její Anne živí (a co zřejmě bere i za své životní poslání), zanechává snímek ještě mnohem nepříjemnější dojem. A teď, když to tak píšu, ještě pro svou spokojenost a angažovaným puritánům navzdory přihodím i pátou pěticípou. / Poučení: Každé jednání má své následky. No jo, ale když na jednoho přijdou touhy... ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Být padesátiletou ženou, tak ho fakt ve filmu nevykouřím svému nevlastnímu synovi! Nicméně naše hlavní hrdinka (úspěšná advokátka a MCBP v jednom) se ničeho neštítí a klovne manželovi syna, aby ho následně vystrnadila ze svého hnízda a ponechala jeho ostatky hnít v nedalekém lese. Definitivně se nejedná o film pro každého, nicméně mé srdce z toho hnusu plesá. 78 % Celosvětový příjem k 4. 3. 2020: $415,969 ()

Reklama

Jenda 

všechny recenze uživatele

K Anne, jejímu manželovi a dvěma dcerám se po letech přistěhuje mužův syn z prvního manželství. Otec je štěstím bez sebe, ale Anně docvakne, že sexuálně není tak vytížená, jak by v manželství chtěla. Po postupném sbližování Anne a syna Gustava dochází k až nečekaně explicitní sexuální scéně, u které při představení odcházelo obecenstvo. Když se pak Gustav svému otci sveří, ze zamilované Anne se stává hysterická prolhaná mrcha, která se snaží zachránit svoje rodinné postavení za jakoukoli cenu. Trine Dyrholm je dobrá herečka, ale v této pozici je naprosto geniální. [Rakkautta&Anarkiaa 2019] ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Jeden by povedal, že tej Anne vlastne nič nechýbalo. Možno len nejaké to vzrušenie, vybočenie z bežnej životnej rutiny .. ale tie následky. Lenže Anna je šikovná vo svojej profesii a roky praxe náležite zúročila. A Gustav, ktorý v tom síce nebol až tak nevinne, tak tomu zostali len oči pre plač. Výborné spracovanie, zaujímavá hudba a skvelá Trine. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podľa námetu si režisér chcel zrejme uspokojiť svoje granny chúťky a tendencie k incestu. A k tomu chcel stiahnuť podobne ladených úchylákov. Ale našťastie tu bol priestor aj pre skutočnú zápletku a koniec ako z tradičnej škandinávskej drámy. Nie krimi ale čistej nefalšovanej drámy. A tiež ukážka, že ženy dokážu mužmi sakra účinne manipulovať. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu odkazuje na postavu Srdcové královny z knihy „Alenka v říši divů“ od Lewise Carrolla, která je ve filmu opakovaně zmiňována. (Homerking)

Související novinky

SCANDI 2020 se blíží

SCANDI 2020 se blíží

04.01.2020

Šestý ročník Scandi nabízí to nejlepší ze současné severské kinematografie napříč žánry – od temného noiru přes melancholické drama až po provokativní dokument. Úspěšná právnička zamilovaná do… (více)

Reklama

Reklama