Reklama

Reklama

Lovná zvěř

(festivalový název)
  • Česko Férová hra (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tento film se odehrává v Austrálii. Mladá a krásná dívka, která se na svém osamělém ranči stará o poraněná zvířata, a spoustu z nich chová pro radost, se stává terčem útoků tří buranů s obrovským džípem a střelnými zbraněmi. Ti se vyžívají v divokých jízdách, popíjení a střílení všeho, co se hne. Konfrontace s těmito zloduchy se postupně vyhrocují a dívka se stává terčem nekonečných útoků a teroru. Dokáže sebrat poslední síly a veškeré příkoří jim oplatit? (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase dostal chuť podívat se něco od protinožců. A tak jsem si obrátil televizi vzhůru nohama a vrhnul se na tenhle snímek. Od Australáků se mi zatím líbilo snad všechno co natočili napříč žánry a tak jsem si byl jist, že i tentokráte budu spokojen. I doba vzniku snímku napovídala lecos.. :-). Film mi trochu připomněl Strašáky z roku 1971. I zde drsná partička totiž zaútočí na mnohem slabšího jedince. Zprvu mohlo jít jen o chlapské ,,laškování'', které bylo drsné i na dobu předfeministkovou, nicméně zdánlivě bezbranná obět se postupně strachem přepíná do toho základního režimu co v sobě máme už od našich prapředků - přežít. V tomto režimu se z ní stává chladnokrevný a nemilosrdný obránce zbytku záchranné stanice kdesi v australské buši. Film byl do půlky dost zajímavý tím postupně gradujícím strachem z přítomnosti partičky s ,,Bestií''. Ke konci to už byla taková osmdesátková jízda. Popravdě jsem tomu moc ke konci nevěřil, možností jak to skončit mnohem dříve bylo nespočet, například při výstřelu z pušky s optikou ze závalu. Já ale vlastně doteď nevím co partička s napadenou vlastně chtěla dělat po té co dostala první lekci a začala se citelně bránit. Možná proto to nedosáhlo na tu čtvrtou hvězdu, každopádně zase spokojenost ! Dávám za 3 kakadu! * * * ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V tomhle případě mě zřejmě postihnul totální error, protože míjet jednu z nejvýraznějších australských exploatací by bylo skoro pro ostudu. Ok, za chybu se obdaruju nějakou tou fackou (plesk, plesk) a teď k filmu. Fair Game šlape jak dokonale promazaný stroj. Akce od začátku do konce, neutuchající napětí, nádherné scenérie rozpálené Austrálie a trio agresivních zmrdů, co udělají lovenou kořist z hlavní hrdinky. Ta je nejenom krásná a nesmírně sympatická, ale i - bohužel pro záporáky - poměrně schopná v jízdě na koni, střelbě, svařování a kladení různých pastí. Jejich hra na kočku s myší se během filmu několikrát přehodí, než dojde k velkému akčnímu finále. Do toho si připočtěte rockovou muziku, plus minimum dialogů, plus bradavky hlavní hrdinky, plus chytrej pes, plus neodolatelný klokani... ale co, mrkněte se sami! :) ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem béčkový rape and revenge a tudíž mě to hodně překvapilo řemeslnou profesionalitou. Skvělá režie, skvělá kamera plus úžasné exteriéry z toho dělají nadstandardní podívanou. Scéna, kdy zoufalou hrdinku honí v káře, která by se neztratila ani v Šílenym Maxovi, a křovím vždy nenápadně probleskne prasátko z optiky na sniperce je toho důkazem. Na nic moc se nečeká a záporáci začnou obtěžovat hned. Půvab je v tom, že si to s hlavní hrdinkou rozdávají v podstatě na kola, přičemž každé další střetnutí je o stupeň drsnější, než předchozí. Hrdinka je krásná a velice schopná žena a není jim v míře destrukce nic moc dlužna. Hodně mě pobavilo, jak na ně poslala traktor s cirkulárkama. Co mě ale dostalo byly ty kaskadérský kousky. Týpek tam běhá po bortící se střeše, jak ježek Soník, nebo skáče na motorce přes gigapříkop přičemž pod ním rajtuje hrdinka na koni. Fakt to má nápady, dobře to vypadá a hraje k tomu super hudba. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hm.., překvapení zcela určitě..Tento film spadá do speciálního subžánru, který se honosí názvem ozploitation. To byly australské žánrové filmy exploitace během plodných zlatých 70. a 80. let, kdy vzniky patrně asi nejznámější australské fláky jako "Stone", "Mad Max", "Wake In Fright/Zapadákov", "Turkey Shoot" nebo "Road Warrior", tedy filmy, pro které byl charakteristický nízký rozpočet, rychlá akce, nějaké ta hrůza a násilí a samozřejmě i nějaké to sexuální dovádění. Byla to vůbec taková pestrá směska různých žánrů (jako sexploitation, bikers movie, postapocalyptic movie, horor-thriller, eventuálně kung fu). Tento film byl zároveň žánrově už jeden z těch pozdních. Australské filmy jsou vůbec zajímavou kapitolou. V šedesátých letech tu bylo natočeno opravdu pár filmů v tomto žánru, které snad ani nestojí za zmínku. V pozdních 80. letech období ozploitation skončilo, v 90. lletech se dá vypozorovat mírná obnova, a dnes se tam točí opět něco jiného. Zpět k filmu: Hlavní roli zde vytvořila docela atraktivní osamělá mladá žena jménem Jessica, která provozuje přírodní rezervaci, kde chová různou zvěř, žije poklidným životem, až jednoho dne se všecko změní. Ona tu je zcela bezdůvodně konfrontována třemi znuděnými lovci s puškami a značným sklonem k násilí nebo spíše k psychologickému teroru. Film není tak násilný a krvavý, jak by možná někdo chtěl chytře podotknout. Je to spíše neuvěřitelná hra nervů, kdo s koho, akce střídá akci, ocenil bych zvláštní dynamickou a velmi pulzující hudbu, která nás celým filmem provází. Zvítězí nakonec bezbranná ženská, avšak s velkou vnitřní silou a značnou inteligencí, která se tak snadno nedá, anebo banda vysmátých trotlů, kteří mají sklony k agresivitě a k ničení všeho, co jim jen přijde do cesty? Bude to ještě tvrdá bitva a až čas a především chytrá hlava spolu s orientací v terénu ukážou, kdo tuto hru podobnou honu kočky na myš zvládne lépe. Ve filmu (přesně někdy už v jeho polovině) byly přinejmenším dva momenty, kdy žena mohla se dvěma chlapy snadno skoncovat, bohužel, režisér to tak nechtěl a vše si nechal až na samotný konec. Finále je opravdu dobře vygradované. Film v sobě, jak už napsal Flipnic, šikovně proplétá všechny tři uvedené žánry a mně nezbývá nic jiného, než si po parádním zážitku otevřít dobře vyhlazenou desítku a trochu se osvěžit...P.S.: Auto a vůbec i ti chlapi vypadali jak z nějakého postapokalyptického filmu:-) Komentář zde jako čtvrtý v pořadí... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vyjma "Krokodýla Dundee" dostávali se do světa v 80. letech z Austrálie docela drsný kousky s neskutečně syrovou atmosférou rozpálené Austrálie. Ať už to byl "Šílený Max" nebo béčkový "Razorback/Kanec". Neznámý "Fair Game" je přesně ten typ drsného filmu, kde je kladnou postavou jen hlavní hrdina (v tomto případě "ona") a všichni ostatní se jí snaží co možná nejbrutálnějším způsobem sprovodit ze světa, což se samozřejmě obrátí proti nim. Bohužel docela slabota a z "hunterskýho" žánru si raději dám Wooův "Živý terč", který sice není syrově drsný ale určitě o hodně zábavnější. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama