Reklama

Reklama

Lovná zvěř

(festivalový název)
  • Česko Férová hra (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tento film se odehrává v Austrálii. Mladá a krásná dívka, která se na svém osamělém ranči stará o poraněná zvířata, a spoustu z nich chová pro radost, se stává terčem útoků tří buranů s obrovským džípem a střelnými zbraněmi. Ti se vyžívají v divokých jízdách, popíjení a střílení všeho, co se hne. Konfrontace s těmito zloduchy se postupně vyhrocují a dívka se stává terčem nekonečných útoků a teroru. Dokáže sebrat poslední síly a veškeré příkoří jim oplatit? (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Dle mého jednoznačně nejlepší hororový kousek z neméně dobrého a krásného roku 1986 a to nejen proto že jsem se v tomto roce narodila :-) Výborný film kdy jsem se ani na chvilku nenudila, moc se mi líbila hlavní hrdinka a záporáci taky správně "slizcí". Horká a divoká Austrálie taky super ! Bylo to akční, syrové, napínavé a drsné....A poslední půlhodinka pro mě jakožto milovnici tohoto typu hororů a thrillerů byla naprostou pastvou pro oči, co pro oči - pro všechny smysly :-) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na záver dňa, údajne to “najlepšie” z naplánovaného, a potom dlhšia pauza od “starýn”, čo rozhodne poteší zopár mojich “blízkych” :D Narad prídu novšie kúsky, poväčšine pičoviny, lebo nič normálne sa momentálne hádam ani netočí. Ale poďme k tomuto “kúsku”, od ktorého som nič nečakal najmä preto, že podaktorí, ktorí ho velebia vedia preháňať :) pričom ten, čo zas klasiku miluje v každej podobe, film uzemnil o “dva stĺpy”. Objektívne, “pravda” je niekde urpstred. “Fair game” rozhodne nie je žiadnym zbesilým či šokujúcim exploitation-om, plným krvi či zvrátených scén, no natočený je solídne, pozerá sa naň dobre, hlavná hrdinka je dostatočne sympatická, tak prečo jej nefandiť. Tempo postupne graduje, no inteligenciu by som na mieste mnohých poslucháčov neočakával. Je to proste taká oddychovka v rámci žánru, ktorá nijak neurazí, akurát “rape” kde nič tu nič, pričom “revenge” zložka zas nie je tak podaná, ako by sa to od tohto druhu žánru zrejme žiadalo. PS: Ta hudba je fakt otras .. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vyjma "Krokodýla Dundee" dostávali se do světa v 80. letech z Austrálie docela drsný kousky s neskutečně syrovou atmosférou rozpálené Austrálie. Ať už to byl "Šílený Max" nebo béčkový "Razorback/Kanec". Neznámý "Fair Game" je přesně ten typ drsného filmu, kde je kladnou postavou jen hlavní hrdina (v tomto případě "ona") a všichni ostatní se jí snaží co možná nejbrutálnějším způsobem sprovodit ze světa, což se samozřejmě obrátí proti nim. Bohužel docela slabota a z "hunterskýho" žánru si raději dám Wooův "Živý terč", který sice není syrově drsný ale určitě o hodně zábavnější. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mne velké zklamání, anžto z australských stepí a hor jsem už viděl řadu povedených kousků na podobné téma. Tedy jako komedie by to docela šlo, ovšem já čekal něco jiného. Jessica se lví hřívou vypadá jako královna amazonek, jenže to je tak vše, páč je úplně blbá a chová se jako kráva. Mnohokrát mohla s útočníky zatočit, jenže scénář ji předepisoval pravý opak. Samozřejmě tři lovci jsou rovněž blci, takže je to přehlídka debilů, kdy se člověk rozhoduje, jestli má fandit psovi, nebo koňovi. Je to jen takové hloupé laškování s naprosto otřesnou hudbou a rozkývanou kamerou. Musím však uznat, že Delaneyová naběhala během natáčení kilometry... Australská příroda fajn, ta nezklame nikdy. Pár pěkných scén by se našlo, ale ta debilita hlavní postavy mě prostě drtila... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Odľahlá farma uprostred nehostinnej, zemitým prachom posiatej časti Austrálie, je domovom a takým malým prírodným kráľovstvom nádhernej ochrankyne zvierat a silnej ľudskej osobnosti – Jessicy. Nad jej doposiaľ pokojným životom sa ale začínajú sťahovať tmavé mračná, vyvolané nečakaným príchodom trojice ozbrojených pytliakov divokej zvery. Ich záujem sa čoskoro preorientuje z kengurieho mäsa na mäso ženské. Vzájomné, spočiatku nevinné, ale obťažujúce podpichovanie, vyvrcholí po nevyberavom “exploitation” besnení až ku tvrdej, vždy akčnej odplate. Parádna, ale bohužiaľ pravdepodobne zásluhou podcenenej propagácie a distribúcie, málo známa exploit perla svojho žánru. Akcia strieda akciu, krásna hlavná hrdinka, hnusácki pytliaci s plným vybavením, kaskadérske kúsky, množstvo vypätých situácii, nádherná príroda, kamerová štylizácia, hudba, silný príbeh ...a mnoho ďalšieho, to všetko pozdvihuje Fair Game na kvalitu prvej triedy. Objektívne ale musím povedať, že jednanie ústredných postáv nebolo vždy najšťastnejšie čo sa uvažovania týka. Ale zas slabšie chvíľky má azda každý :) Navyše Mario Andreacchio sa do tvorby Fair Game pustil s celým srdcom a vášňou, preto to minimum akýchkoľvek malicherných nepresností sa razom stráca nenávratne do stratena. Fair Game nepochybne reaguje vlastným invenčným spôsobom na radu predchádzajúcich exploitation filmov, ja som si ale spomenul na o dva roky staršieho TERMINATORa - Jessica, srdnato bojujúca ako Sarah Connor proti neporaziteľnému stroju na zabíjanie. BTW je možné, že aj samotný Quentin Tarantino obľubujúci staré grindhouse klasiky, sa nechal pri tvorbe svojho DEATH PROOF z časti inšpirovať práve Fair Game. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama