S mírnou nadsázkou řečeno, jde o šedesátkový předobraz Akt X bez mimozemšťanů. Začátkem 80. let běžela jedna série na polské TV pod názvem "Buřinka a revolver". Dvojice detektivů (starší gentleman a mladá žena), vyšetřují neobvyklé případy, často související s nějakými nadpřirozenými jevy. Seriál byl epizodický, dobrodružný, se SF a horrorovými prvky, a nebral se příliš vážně. Nevím o nikom, kdo by viděl jako malý nějaký díl a nelíbilo by se mu to. Společně s Kosmos 1999 a Charlieho andílky kultovní seriál mého dětství. Jak vidno z komentů mladších kolegů, kteří dnes příběhy sympatické akční dvojice sledují na rakouské TV, mají The Avengers co říct i po těch letech od jejich vzniku.(24.7.2011)

Výtečný britský agentský seriál tak trochu v duchu starších bondovek. Vřele doporučuji!(6.9.2007)

"Mit Schirm, Charm und Melone" (S deštníkem, šarmem a buřinkou)...tak se tento výtečný britský seriál jmenoval v německy mluvících zemích! Bylo to prima!(25.9.2008)

Vé své době to muselo být něco. Ale dneska to může okouzlit jen málokoho, byť originalita tomu rozhodně nechyběla (v jednom díle byl vrah co měl ochočenou ptačí letku a ta na jeho příkaz zabíjela).(26.11.2009)

Kultovni britsky serial s dokonalou "glamour" atmosferou.(15.5.2008)

Nemohu jinak než za 5*. Díky rakouské televizi (ORF) mohl našinec sledovat lecketré americké seriály a tento byl můj nejoblíbenější. Na pozadí produkce normalizované čs. televize vypadal tento zábavný seriálek s hravou atmosférou uplynulých šedesátých let (kdy jindy by Británii a svět zachraňovali gentleman s bílým karafiátem v klopě a půvabná agentka?) asi ještě mnohem barevněji. Často praštěné zápletky, neuvěřitelné vynálezy, logika příběhů někdy kulhá na všechny nohy, ale nakonec je to prostě prvotřídní odpadková podívaná. A Dianě Rigg oděné v přiléhavém černém kostýmu to opravdu slušelo.(21.2.2010)

Vidět něco takového v dnešní době je opravdu zážitek :) Ačkoliv je děj až pohádkově primitivní, cítil jsem při sledování napětí jako při leckterém "hypermoderním akčním snímku". Ozajstná šupa! Mimochodem dávají to na německém Arte. 2. 3. 2010(2.3.2010)

Nemecky nazov: Mit Schirm, Charme und Melone(14.9.2010)

už len za tú výtvarnú stránku...(22.6.2010)