Reklama

Reklama

Flintstoneovi

(seriál)
  • Česko Flintstouni (více)

Série(6) / Epizody(166)

Obsahy(1)

Celý seriál se odehrává v městě Bedrock v době kamenné, přitom paroduje americkou společnost šedesátých let. I když to neodpovídá skutečné historii, zde se lidé setkávají s dinosaury, šavlozubými tygry nebo zarostlými mamuty. Používají auta na pohon vlastníma nohama nebo fotoaparáty, ve kterých je ukrytý pták, který po vyfocení snímku vyklobe věc, co viděl, do kamenné destičky. Hlavními postavami seriálu jsou Fred a Wilma Flintstoneovi a Barney a Betty Rubbleovi. V seriálu také hostovali (svým hlasem) např. Cary Grant, Tony Curtis nebo Alfred Hitchcock. (Payushka)

(více)

Recenze (85)

Renie42 

všechny recenze uživatele

Na Cartoon Network jsem seriál sledovala a v originále jako malá holka a ani mi nevadilo, že jsem tomu nerozuměla, obrázky stačili. Jak jsem rostla, tak už to s tou angličtinou přestával být problém a začínala jsem rozumět čím dál víc. Je to jeden z mála seriálů, kde mě nevadí originální znění (a další seriál v originále Yoggi Bear). Nejvíc mě utkvělo v paměti konečné titulky, kde Fred se snaží Dina nechat venku před domem a nakonec se Dino dostane domů a Freda nechá venku. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nevěděl kdy skončit, což mu ubírá na kvalitě. Jinak příběhy sice o ničem, ale plné úžasných nápadů a hravosti tvůrců. Již jen ty domácí "spotřebiče" stojí za to. Navíc celý seriál stojí především na ohromně sympatických postavách, které si zamilujete, ale naopak dojíždí na určitou repetetivnost. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Keď už v TV nič iné nedávali, aj Flinstonovci zabavili. Nie je to taká kvalita ako Tom a Jerry(ale tvorcovia sú zhodou okolností rovnakí), Oggy a šváby alebo iné legendárne detské animáky. Postavy sú však celkom sympatické a pozerať sa to dalo- aspoň v detstve určite. Na druhú stranu priznávam, že ako dieťa ma Fred Flinstone,Wilma a ďalší nedonútili si kvôli ich príbehom ráno privstať. Jaba daba dú si ale pamätám i tak a z nostalgie mi to na lepšie 3* určite vyjde. 60% ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Jabadabadů dementi.Když mi bylo šest, řekl sem tátovi, jestli může tu debilní píčovinu přepnout třeba na něco se Schwarzeneggrem.Takže v pětadvaceti z toho mám ještě "smíšenější" pocity.Že je to od stejného produkčního a výtvarného týmu jako Tom a Jerry je prakticky největší haluz animovaných dějin filmu.0%. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl jako malý, tak se mi to moc líbilo. Jenže pak od roku 1997 až do 2013 v ČR nevysílali vůbec. A já z nostalgie jsem to hledal, jelikož od roku 2000 jsem nechtěně přetočili kazetu se seriálem. 16 let to nevysílali. Poté na SMÍCHOVĚ to odvysílali a já se radoval z těch dílů, zejména z těch prvních, ještě s hrubými obrysi. Ty hádky mezi Fredem a Barneym, to napálení druhých se mi moc líbilo. Hlavně ty zvukové efekty, jak je u Hanny a Barbery zvyklé. Pak ale od dílů s těhotenstvím, s Pebbles, pak ty různé setkání s mafiány, cestování po světě, začalo silně upadávat. A tahle série je jenom první série z mnoha Flintstonů. A zvášť, když od posledního dílu, zase odvysílali od začátku a dokolečka a dokolečka, se mi seriál znelíbil a už to nesleduji ani jako kulisu. Jediné, co bych chtěl sledovat je ta animace konkrétních animátorů, kde jsou pohyby postav výborné. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (73)

  • Len v prvej epizóde celého seriálu je Betty označovaná skutočným menom Elizabeth. (Arsenal83)
  • V některých dřívějších epizodách se prehistorické městečko jmenovalo Rockville, a ne Bedrock, jak tomu bylo později. (Kmotr76)
  • Flinstonovci boli inšpirovaní sitcomom The Honeymooners (1955). Bol to jeden z prvých sitkomov, ktoré sa priamo zameriavali na dospelé publikum. (Arsenal83)

Reklama

Reklama