Reklama

Reklama

Asphalt City

  • USA Black Flies (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

V New Yorku se Ollie Cross (Tye Sheridan), mladý řidič sanitky, připojuje k Gene Rutkovskému (Sean Penn), zkušenému lékaři záchranné služby. Je konfrontován s extrémním násilím a poznává rizika povolání, které každý den otřásá jeho představami o životě a smrti. (mac000)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

meatball 

všechny recenze uživatele

Hektolitry krve, žádnej bulšit, dobrej Penn a krutej Pitt. Asphalt City se může v klidu zařadit k těm nejsyrovějším "městským" snímkům posledních dekád. Kdyby se tvůrci bývali vysrali na dlouhý hluchý místa, určený asi pro rozjímání nad zmarem, přidali scénáristům, a především vyrazili z castingu Sheridana, kterej to neskutečně kurví, mohla to bejt bomba. ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Supposed to be dedicated to all paramedics of almighty USA and beyond I guess. No, I don't know how hard is it out there for them. And neither do you, you lovely and kind "movie critics", so please, stop pretend. If I want to watch and see paramedics in a real life with a real consequences, I'll watch our 112 or any other documentary or clips on YT and it would be more reliable than this. I was hyped for a good drama with a good story, maybe even little bit of action or crime in it. And of course, even though when my expectations are not important, I'm not gonna rate this higher because of fake acting paramedics. And because of respect to real paramedics. This is a movie, nothing more and as a movie with a purpose of story-telling it does do an average job really. And below average acting full of the same emotions. Anger and desperation. I get it, its an emergency. But couldn't they offer more than 2 hours of routine story which is going nowhere? It's a movie, not documentary! But, I think it's trying to be both and that's why it's failing in both, naturally. 4/10 ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Brutální, mrazivé, tísnivé, nepříjemné, temné a hodně realistické. Pecka jak sviň!! Tak trochu Patrola, akorát s mediky a musím říct,že jsem byl slušně zažraný do obrazovky. Příběhově je to velmi jednoduché, ale o děj tu naštěstí nejde. Máme tu sympatického Tye Sheridana, který začíná jako Rookie záchranář a dostane za parťáka zkušeného veterána Seana Penna ( slušnéj návrat!) a celý film sledujeme jak chodí od případu k případu v drsném městě New Yorku a bude to hutný! From Junkies to drug addicts.  Dle filmu se to jeví jako hodně nezáviděnihodný job, kde pacienti Vás těžce fuckují, kolegové Vám dělají kanadské žerty ve stylu, že Vám dají mrtvého psa do skříňky, dostáváte se do velmi těžkých a náročných situací. kde občas máte možnost i o rozhodnutí životu " Má cenu zachránit drogového dealera nebo čerstvě narozené dítě, které se válí v krvi od HIV??!!" Brutální atmosféra New Yorku protkaná násilím skrz na skrz. Postřelené oběti, infarkty, pokousání psem, předběžné porody, násilí vyvolané gangy, schizofrenici a oběťi domácího násilí. Do toho skvělé herecké výkony, solidní dialogy a nějaký ten zvrat!! Velká Paráda. 8/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Poklona obětavým paramedikům za jejich nasazení v psychicky mimořádně náročné práci. Obzvláště v New Yorku, kde je zachraňovaní feťáci a kriminálníci spíše nenávidí než doceňují. Více stresu a hrůzy než ve Scorseseho Bringing out the Dead, zintenzivňované v každé scéně co jen to jde. Konstantní melancholická nálada beznaděje, snaživé herectví, nepolevující dramatický drive, ale i mírná prvoplánovost a půjčování si odjinud. Nejvíce se mi líbily intimní scény doteků nahých těl, hojící všechno špatné kolem. [Cannes FF] ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Odvrácená strana snu o zachraňování lidských životů vyprávěná z pohledu začínajícího zdravotníka, který je přiřazen v New Yorku jako parťák ke zkušenému paramedikovi, postupně ale přichází nejen o počáteční iluze, ale i o vlastní příčetnost a víru v lidskost. Společně totiž jezdí se záchrankou k těm nejtěžším případům v ulicích Brooklynu, takže jim dělají společnost hlavně pobodaní drogoví dealeři, oběti přestřelek a domácího násilí, předávkovaní feťáci, dlouho uleželé mrtvoly a podobně. Film záměrně ukazuje jen to nejhorší, co může zdravotník (jimž je v závěrečných titulcích vzdán hold) během služby zažít, aby to na něm ponechalo psychické následky. To z filmu činí i díky dravé režii a precizním hereckým výkonům docela intenzivní a strhující podívanou, zároveň ale kvůli tomu snímek vyznívá manipulativně, což v závěru podtrhne i jeho srdceryvné finále. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v máji 2022 v New Yorku. (Arsenal83)
  • The Guardian napísal, že ide o podschradereskový film, ktorý „obchoduje so starými nápadmi“ a kritizoval nedostatok zastúpenia ženských záchranárov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama