Reklama

Reklama

Posádka utrpí obrovskou ztrátu, když se snaží zachránit Troi před sadistickým mimozemšťanem. (SkyShowtime)

Recenze (10)

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na ten sentimentálně vykalkulovaný doják na konci, dosti super úchylně ujetá episodka ze života TNG. A pokud je vám scénárista povědomý, vězte že je to stejný člověk, který napsal Hitchcockovo Psycho a IV. Dost kůl, řekl bych. Správně by Slupka Všeho Zla měla ovládnouti celou loď a šířit svou slávu po celé galaxii. Nu, snad příště. ()

SSE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda v zásadě pokračuje v tématu o bytostech s vyšší mocí, zajímavý námět. Tak jak mi přijde Jan Přeučil afektovaný, tak pro dabing toho asfaltu se hodil velmi dobře. Rychlá syrová smrt Tashi je s ohledem na tradici červených triček (v TNG+ žlutých) velmi dobře zvládnutá. Co se mi nelíbilo byl patos a C-čková vizualizace pohřbu. Za mě byla tato epizoda celkově slabá. ()

Reklama

sirien odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže z trapné zápletky "posádku šikanuje tuctovej sadistickej psychopat, ale jakože emzák" která by byla zoufalá i pro TOSku se přehoupneme do ještě trapnější krypto-křesťanské zápletky "JÁ jsem ZLO, MWAHAHAHAHA", který už v TOSce byly na blití. Celé to je ztělesněné černou skvrnou co ze sebe umí udělat ropnýho humanoida, wow, a která má náhodné hrozně nedotknutelně mocné schopnosti, protože když neumíte psát scénář, tak fuck it, SF je ten žánr kde můžete všechno, ne?. Pocestě zabijeme jednu postavu, která byla z těch lepších - nebo byla by, kdybysme se o ní stihli něco pořádně dozvědět (a jakože ten background měla docela zajímavej) a pak to zakončíme hned dvěma proslovama, Picardovou tuctovou variací na "nevyhraješ, dokud tě budeme odmítat!" a pak nějakou snahou o emoce - jestli mi na konci bylo do breku, tak maximálně tak zoufalstvym. Jediná slušná scéna je Data a jeho reakce na pohřeb - což je asi tak 10 vteřin z ~2.700 co ten díl má. Ale co ta koukám na hodnocení a reakce, tak oddaní trekkies z toho maj ve své zaslepenosti řetězové orgasmy, nejspíš protože když Stewart začne pronášet proslov, tak reagujou jen na intonaci a tóninu a udělaj se z toho bez ohledu na debilitu pronášenýho obsahu. ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím jak kdo, ale tenhle díl, přesněji jeho konec, mě dokázal rozbrečet. Teda držel jsem se, ale moc nescházelo, bylo to krásné. Doufal jsem, že ji ta bytost vrátí, když pohořela, ale nakonec ne. Pokud vím (snad), tak jsem Yarovou viděl i v dalších sériích, tak doufám, že nějak obživne. Super emoce a Picardova paráda, co mu řekla jako hologram bylo to nejhezší z celého dílu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čakal som horšie hodnotenie, ropný humanoid nebol práve silným predstaviteľom zastúpenia zla. Ale na druhej strane, Piccard sa často na planéty nevymiestňuje...miestami mi pripomínal Kirka, aj keď o dosť chladnokrvnejšieho. Pravdepodobne epizóda druhých zaujala skonom jednej z postáv. Pre mňa tá najnezaujímavejšia postava - okrem toho, že bola na mostíku, vlastne nič toho neukázala - takže pre seriál to až taká škoda nebola. Nemôžem si však pomôcť s tým polotrápnym pohrebným prednesom Tashy, kde jej hologram ospevuje každého jej kolegu z veliteľského mostíka - to nemala žiadnych iných prateľov na lodi? čo keby bol na pohrebe aj niekto iný, pre neho by nemala žiadny odkaz? čo keby niekto z mostíka chýbal a odkaz by tak vyšiel doprádzna? to každý z posádky má dopredu nahraný holografický pohrebný prednes? 4 hviezdy dávam len za oldschool sci-fi-hororovú zápletku na planéte a za to, že sa nesnažili vrátiť umrelú postavu späť k životu. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama