Reklama

Reklama

Odhalení

(seriál)
  • USA The Act
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Antologický seriál "Odhalení" vypráví zarážející kriminální příběhy inspirované skutečnými událostmi, které jsou bizarnější než jakákoli fikce. První řada sleduje Gypsy Blanchardovou, dívku, která se snaží vymanit z toxického vztahu se svou přehnaně ochranitelskou matkou. Její touha po nezávislosti otevře Pandořinu skřínku ukrývající děsivá tajemství, která nakonec vedou k vraždě. Co když vám člověk, který vás podle svých slov miluje víc než cokoli jiného na světě, ve skutečnosti ubližuje? Právě to se stalo Gypsy Rose Blanchardové, mladé ženě z Missouri. Jako dítě vyrůstala v domnění, že trpí závažnou formou rakoviny, svalové dystrofie, epilepsie a dalších nemocí. Její matka Dee Dee zasvětila svůj život tomu, aby o ni mohla pečovat. Pak ale Gypsy Rose odhalila šokující pravdu. Ukázalo se, že nikdy nebyla nemocná... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

o gypsy rose jsem viděla mnoho true crime videí, takže jsem byla zvědavá, jak její případ zpracují v “the act”. budu upřímná, nelíbilo se mi to. seriál se šíleně táhl; pár epizod se povedlo, ale jinak to byla nuda. herci byli skvělí, hlavně patricia arquette, chloë sevigny (girlboss) a dokonce i calum worthy, známý ze seriálu “austin a ally” (kde mimochodem hrál s rossem lynchem, který v minulosti také ztvárnil vraha - jeffreyho dahmera). — v poslední epizodě nás tvůrci okradli o gore scénu (no tak, chci vidět dalšího herce z disney channelu jak zabíjí!) a o zajímavý soudní proces. — gypsy neskutečně fandím. snad jí brzo propustí a ona už konečně bude volná… ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné herecké výkony (všetci traja - mama, dcéra a dement si zaslúžia Glóbus !), fantastická neokukaná kamera, emotívne jednotlivé scény a príbeh... ten je snáď možný len v trUmpSA ! 5***** PS: musím vyzdvihnúť miestami priam dokonalú kameru, kedy nám vlastne neponúka priamy obraz toho, čo by sme štandardne mali vidieť, ale skôr "naznačuje". 83,302% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělé zpracování absurdního příběhu ze světa Ameriky. Skoro si až říkám, že nikde jinde, než v Americe by podobný příběh nevznikl. Využívání systému, balamutění sousedů, psychologická nálož, kde nestíháte zírat, jak někdo dokáže žít. Do toho skvělé herecké výkony, výborné zpracování a sem tam až geniální scény, které v osmi dílech kvalitou drží ve svrchních místech a diváka vysloveně baví. Chvílemi je to sice až moc natahované, ale v rámci psychologického dramatu je toto absolutní top. Nakonec jsem zvědavý, co se bude dít příští sérii, protože seriál The Act by měl zveřejňovat podobné absurdní případy americké justice s každou další sérií. Námět dobrý, uvidíme, kam se to dál posune. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Někdy zůstává jednomu rozum stát, tak jako mně v tomhle případě. A ani na konci nejsem úplně přesvědčená o správnosti rozhodnutí soudu. Ale o tom tam bylo žalostně málo a to je škoda. Docela jsem byla zvědavá na soudní přelíčení a skutečné zdravotní výsledky například i u Gypsiny "životní" lásky. Joey King byla neuvěřitelně úžasná v roli Gypsy. Ona měla i ten hlas téměř totožný. Našla jsem si pak nějaké to video, které o téhle kauze pojednává a podoba byla taky téměř k nerozeznání. Počátek mě doslova vtáhl do děje tak, že jsem jela jeden díl za druhým. Škoda jen toho konce. Myslím, že by to šlo hravě ukočírovat o jeden díl méně, v něm se pouze už opakovalo viděné plus pár detailů, které se daly vložit do předcházejících dílů. Ale jsem laik, tak budiž. V každém případě budu zvědavá, co nám ukáží v další sérii. P.S. A jestli podle vlastních slov Gypsy chce po propuštění z vězení založit rodinu a mít děti, tak to zdrávas královno. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Tak bizarný prípad, že aj keď si človek o tom prečíta, chce to vidieť reprodukované, napriek jasnému záveru. Celkom ma fascinuje Münchhausenov syndróm, aj keď nechápem úplne jeho príčinu.. Celé toto divadielko Gypsy a jej milovanej mami Dee Dee bolo pre mňa také nevysvetliteľné, ako pre susedov v závere. Na jednej strane chápem počínanie Gypsy, aj keď som vždy tajne dúfala, že sa zachová inak. Na druhej som čakala, že príbeh svojim záverom ponúkne viac rozuzlenia, viac obhájenia sa. Viac menej skončil kde začal a v hlave mi nechal kopec otáznikov. Herecké výkony boli však TOPka tohto počinu. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (43)

  • Keď Gypsy (Joey King) vyberie z maminej (Patricia Arquette) peňaženky zdravotnú kartu, nie je to karta Medicaid, ako je na nej hore napísané. Karta, na ktorú sa pozerá, je karta Medicare. Na tejto karte nie je uvedený dátum narodenia osoby, iba dátum platnosti. (Pat.Ko)

Související novinky

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

24.11.2023

V roce 1962 vznikl dnes již klasický americký thriller Mys hrůzy podle předlohy „The Executioners“ spisovatele Johna D. MacDonalda z roku 1957 (u nás vydané pod titulem „Mys strachu“). V příběhu o… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama