Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ptačí klec je vyhlášený gay klub na Palm Beach, který vlastní Armand Goldman. Ten žije v dlouholetém svazku s přítelem Albertem a společně vychovávají syna Vala z Armandova jediného styku s tanečnicí Kathryn. Jednoho dne Val otci oznámí, že by se chtěl ženit. Jeho vyvolenou je spolužačka Barbara. Jenže její otec není nikdo jiný než ultrakonzervativní republikánský senátor Kevin Keeley – ten právě oznámil založení „Koalice" mravního řádu". Jeho kolega a spoluzakladatel však vzápětí umírá v náručí nezletilé barové prostitutky, čehož se chytí média a Keeley prožívá peklo. Barbara v této situaci tím spíš nemá odvahu říci rodičům pravdu, že otec jejího milého je teplouš, vlastnící teploušský podnik – a navíc Žid. Dívka si tedy vymyslí přijatelnou historku, že Valův otec je atašé v Řecku a matka v domácnosti. Toho se ale chytne její matka a vymyslí akci: když si Barbara vezme „slušného" chlapce, média dají pokoj a otec se bude moci v klidu věnovat nadcházející předvolební kampani... Vala čeká náročný úkol: přesvědčit svého otce, aby sehrál roli „normálního" rodiče. Chybí ale ona „matka v domácnosti". I tento problém se vyřeší – zoufalý Armand vyhledá Kathryn a požádá ji, aby zahrála jeho ženu. Ale je tu ještě Albert, který se o chlapce také staral a teď by měl chybět na jeho svatbě? To ovšem zdaleka není poslední problém k řešení... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Mike Nichols byl režisér, který dokázal homosexuály natočit, aby vypadali vtipně, ale zároveň je neurazit, protože je to prostě jejich styl života. Navíc si do hlavních úloh vybral ty nejlepší možné herce, které měl po ruce. Spojení Robina Williamse a Nathana Lanea je prostě dokonalé. Těžko uvěřit, že Robin byl na ženy, Nathan se do své role ponořil, i když určitě něco z toho vzešlo i z jeho soukromého života. Překvapil mě Gene Hackman, podle mě jako ženská vypadá daleko lépe. Film jako celek je vtipný, hysterický, ale místy až moc utahaný a taky mě moc nepotěšil ten otevřený útěk. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už z doby, kdy jsem chodil do videopůjčovny pro VHSky si tenhle film pamatuju. Dokonce si i pamatuju, že to byl jeden z těch filmů, které jsem už tenkrát nedokázal dokoukat do konce. Ptačí klec si totiž utahuje z teploušů a dělá to docela vznešenou formou. Vznešenou formou proto, že jednu z hlavních rolí tu má Robin Williams a ten si ji doslova užívá. Už z námětu je ale patrné, že tenhle film bude buď obrovská zábava z toho, z čeho si velice chytře a neurážlivě utahuje nebo obrovská nuda. No a já se bohužel přikláním k té druhé variantě. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Ani po rokoch, teda po reprize sa nic nezmenilo a opät som sa nasmial hlavne vdaka skvelemu scenaru, ale aj hereckym vykonom Nathana Lanea, Robina Williamsa ale aj Hanka Azaria v ulohe Agadora. Mikea Nicholsa poznam ako rezisera skor vaznych filmov, natocil napriklad aj horor VLK (1994) s Jackom Nicholsonom, i preto si ho vazim, ze dokazal natocit skvelu komediu a na ten cirkus, ktory predviedol na konci filmu Gene Hackman a ostatni nikdy nezabudnem, uz len kvoli tomu som pridal aj tu piatu hviezdicku. _______ Robin Williams - (Armand Goldman) +++ Gene Hackman - (Senátor Kevin Keeley) +++ Nathan Lane - (Albert Goldman) +++ Dianne Wiest - (Louise Keeley) +++ Dan Futterman - (Val Goldman) +++ Calista Flockhart - (Barbara Keeley) +++ Hank Azaria - (Agador) +++ Produkcia: Mike Nichols +++ ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Co říci, když už zde bylo vše napsáno od ostatních. Snad jen to, že popelku či další desítky námětů natočili také různé štáby v různých zemích v průběhu historie, takže že byla původní francouzská verze, mi nevadí a zábavné to je, hlavně v druhé půli. Co mě už z pohledu třetího tisíciletí ale přijde méně zábavné, snad až dehonestující je to, že v první půli udělali tvůrci z postavy Alberta Goldmana tak příšernou upištěnou a vykroucenou buznu, že se mi z těch ručiček Nathana Lanea zvedal až kufr a to pitvoření gayů ve stylu "tak abyste se zasmáli" už na mě bylo příliš ... 7886 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelá komediálna dráma s priklonením na zábavnejší žáner. Nichols potvrdzuje dominantnosť v tomto žánrovom spojení a ja som sa skvele bavil. Situačná komika funguje naplno, najmä Nathan Lane a jeho travesty kreácie ma privádzali do šialenstva smiechu. Ostatní herci boli fajn, scenár nenásilný a Calista pre mňa prvýkrát herecky dokonalá. 90%. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (8)

  • Za role v tomto filmu byli Nathan Lane (Albert Goldman) a Hank Azaria (Agador) nominováni na Oskara v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli. (Quido)
  • Natáčelo se od 24. dubna do 24. července 1995 ve státech Kalifornie a Florida. (Varan)
  • Robin Williams byl původně obsazen do role zženštilého Alberta (Nathan Lane), ale sám požádal o změnu, protože si na tuto polohu tolik nevěřil a požádal o roli Armanda. Režisér Mike Nichols souhlasil a do role Alberta byl poté vybrán Nathan Lane. (PogoJoe)

Reklama

Reklama