Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Zdrcen smrtí své dcery i manželky a mírnými tresty viníků se Corrado Cattani postupně psychicky zotavuje a znovu začíná válku proti mafii.Na scénu se z vězení vrací advokát Terrasini,úhlavní Corradův nepřítel.Díky záchraně děvčátka z rukou únosce se v Miláně seznamuje s bankovní rodinou Antinariových a s bezohledným Dinem Alessim,který je pravou rukou ředitele banky Carla Antinariho.Corrado se zamiluje do Antinariho dcery Giulie,která se prostřednictvím tohoto vztahu dovídá o své rodině informace,o nichž by raději nikdy nevěděla.Při odkrývání tajných mezinárodních obchodů se zbraněmi a nelegálních bankovních transakcí Corrado opět přichází o své nejbližší spolupracovníky a přátele.Chobotnice opět rozvíjí svá chapadla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komisař Cattani, zdeptaný svými ztrátami z předchozích dvou sérií, se uchyluje do ústraní a zavírá za světem zločinu dveře. Nicméně nebyla by to Chobotnice, aby ho svými chapadly rychle nevtáhla zpátky. Tato výborná série se točí okolo banky Antinari, nad kterou se vznáší smrt, jež bude vtahovat do svých tenat postupně její jednotlivé členy. Vracejí se staří záporáci jako advokát Terassini nebo profesor Laudeo, a za zvláštní zmínku stojí Tano Carridi, který se od této série bude v Chobotnici objevovat až do poslední, desáté série. Chobotnice se posadila na trůn kriminálních seriálů a sedí na něm dodnes, žel bohu jen málokterý detektivní seriál ze současnosti se jí - z důvodu nereálnosti a logických kiksů - dokáže přiblížit. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejslabší řada s Cattanim. Absolutní nerealistický úlet je jakási americká jednotka pracující v Itálii a s kterou spolupracuje Cattani. Ono už úvodní scéna, kdy zachrání tu malou holčičku je trochu přitažená za vlasy, ale přesto tu vidím klady: špičková muzika jako vždy a nástup Tana Caridiho ( Remo Girone ). ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud se pro tento seriál využívalo vše jen jednou, tak si myslím, že truhlářství mělo ty největší zakázky v dějinách filmu. Corrado už se bohužel marně snaží něco změnit a tak člověka jen napadá, že být tam s ním, tak by se od něj raději držel dál a rozhodně nechtěl být jeho kamarádem .... život Corradových známých zpravidla nebývá moc dlouhý ... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řadou startujeme v klášteře, sem se pravidelně uchylujeme, děj se ale stále častěji vrací na Sicílii, kam patří. Třetí řadě dále dominujeme hudební motiv, postavy jsou zajímavější (zejména skvělý Tono s kamennou tváří ), ale objevují se i jisté nelogismy, nebo chcete-li scenáristická zjednodušení (zejména vyplenění kláštera mě naštvalo, jednodušeji to zvrátit nešlo). Konec řady je vyloženě zklamáním, čekal jsem pořádnou gradaci. Na scéně se objevuje Giuliana de Sio, kterou si většina z nás po prvním shlédnutí před lety s Cattanim napevno spojila (aneb kdo si pamatuje jeho manželku..?). V dabingu se vystřídá ještě větší počet skvělých umělců (Holý, Zahajský, Preiss, Teplý, Urbánek). ()

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

FRANCÚZSKA SPOJKA+KRSTNÝ OTEC Starý ale veľmi dobrý seriál. Postavy vystavené extrémnym okolnostiam sú živé, majú ľudské problémy a slabosti. Keď scenáristi nevedeli ako skončiť či začať sériu, nebáli sa škrtať v scenári a tak mafia zabíja chladnokrvne a nečakane. Mnohí mafiáni sú vo svojej chladnokrvnosti a "vychcanosti" pomerne ľahko obľúbitelní, ale aj tak je vždy jasné, že Corado je šéf, ktorému musí každý držať palce... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama