Reklama

Reklama

Recenze (16)

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako u předchozích dvou řad i tato současná má celkem solidní season opener, navíc se silným ústředním duem - Rikerem a Picardem. Z nových postav vyčnívá kapitán Shaw, který je celkem dost na přesdržku, ale některé jeho pohnutky či myšlenkové pochody se s přimhouřením obou očí dají pochopit, Jack Crusher zatím naprosto meh, linka s Raffi totální zívačka, hlavní záporáci jsou až směšně generičtí bad guys, za zmínku také stojí jak neuvěřitelně potemnělý je celý Titan, snad ještě víc než depresivní Discovery, a to je co říct, ale obecně vzato se na to koukat dalo, děj měl hlavu a patu a proto si to 70% a velmi těsné 4 hvězdy zaslouží. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož nejsem úplný fanda původních Star Trek seriálů, ne všechny jsem viděl a pokud jo, ne všechny si dobře pamatuji, budu hodnotit pouze díl jako takový. Asi rozumím, že pro většinu diváků je to velká vlna nostalgie, která se musí ocenit. Z pohledu děje to nezačalo vůbec špatně. Stewart jako vždy předvádí profesorský výkon a doufejme, že si seriál dokáže udržet alespoń takovouto kvalitu a nesklouzne k blbostem jako v řadě druhé. ()

Reklama

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže takto. Picard dostane hlášku od Beverly, že jej hrozí nebezpečenstvo, zatiaľ čo Raffi plní nejaké záhadné tajné poslanie. Počas epizódy sa dočkáme na neskutočné množstvo pomrkávania na všetky možné seriály a filmy z dielne Star Trek, postrehol som pár tónov od Hornera, celý motív od Goldsmitha obšlahnutý zo Star Trek VIII, tiež romulanské pivo a more iných narážok. Titan vyzerá ako kríženec Enterprise A (tanierova sekcia) a Enterprise E (zvyšok lode). Nad zvyškom som len krútil hlavou. Picard a Riker nad chľastom v bare vymyslia plán, ktorý je impotentný až hrôza, pretože spoliehajú na to, že kapitán je na hlavu padnutý chuj, ktorý im splní, čo im na ich očiach vidí. Zatiaľ čo je nový veliteľ Titanu debil plný predsudkov, ktorý nenávidí Borgov. Ale vďaka našej drahej Seven of Nine, ktorá poruší predpisy, ako kedysi Kirk kvôli Spockovi v ST III (dokonca aj odlet z doku je na chlp rovnaký) a preletia polku galaxie, zatiaľ čo sa kapitán vyspinká do ružova. Inak nevedel som, že výsadok sa teraz robí bez trikodérov za to s nabitými fázermi, zatiaľ čo 70 ročný kapitán sa nechá chytiť 20 ročným týpkom ako totálny zelenáč. Fakt na smiech. A tiež nechápem, že nejaký pako ukradne Daystromovmu inštitútu zbraň ako keď decku zoberiete cukrík. Orion frčí aj v 25. storočí na plné gule, z Raffi je troska a osvetlenie na mostíku je také depresívne a tmavé, že aj Nostromo vo Votrelcovi pôsobilo optimistickejšie. Mám ten dojem, že to bude ako so Strange New Worlds. Privedieme čo najviac osôb z pôvodných seriálov a budeme neustále pomrkávať na Star Treky dávno minulé, aby sme prekryli seriálovu impotenciu. Odtiaľto to podľa mňa pôjde už len od desiatich v piatich, ale nechcem predbiehať. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohavnost typu Star Trek: Discovery u mě skončila druhou řadou, takže jsem za Picarda i Star Trek: Podivné nové světy vděčný. Sice je to smutné, že aby se zase dalo na ST dívat musí se začít tam, kde skončilo to staré dobré, ale co už. Pokud na to páprdové a páprdice pořád mají a jsou vhodně doplněni novou krví, stačí už jen slušný scénář a může to fungovat. Tato epizoda je z kategorie...tohle tady pro vás máme...tímto směrem a s těmito postavami se budeme ubírat dál. Trekovský smrádek to má...ostatně aby ne, stačí holá lebka Picarda a plechové obočí Sedmé a divák ví... . Takže zatím spokojenost. ()

Prezdivka123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z tohoto dílu mám velmi smíšené pocity. Na jednu stranu je zde opět nádherný vizuál. Obzvlášť titulková sekvence na konci dílu byla nádherná. Nový uss titan velmi připomíná refit constitution class. Saucer a nacelles jsou prakticky vytržené ze star trek TMP zatímco spodní sekce vypadá jako excelsior class spojená s galaxy class. Děj byl nezajímavý, akčnost a celkové chování beverly k ní vůbec nesedí. Bylo zde velké množství narážek na TNG, které mi připadaly velmi nucené. Vzhled lodí není jediná věc co si tento díl půjčuje od starých filmů. Očekávám že situace s beverly synem bude copy paste star trek II. Tento seriál opět ze star treku dělá něco čím star trek není. Po strange new worlds je to poměrně velké zklamání. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Annie Wersching (kráľovná Borgov) prehrala boj s rakovinou len pár týždňov pred premiérou 3. série. Táto epizóda je jej preto venovaná s odkazom: „Pre Annie“. (koba)

Reklama

Reklama