Reklama

Reklama

Jsme jedné krve

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Ida přijde o matku, je svěřena do péče své tety, žijící se třemi dospělými syny. Nový domov je prosycen bezmeznou láskou, vzájemnou pospolitostí a loajalitou, mimo něj však na rodinu dopadá stín nelegálních činností. Zralý debut, uvedený na Berlinale, předkládá potemnělou studii toxických vztahů a výmluvně ilustruje, že své příbuzné si zkrátka nevybíráme. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (16)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

O tom, že si člověk rodinu nevybírá, by mohla Ida vyprávět. Jsme jedné krve je příběhem rodiny, která může na první pohled působit idylicky - jak už tomu ale bývá, při druhém pohledu přichází vystřízlivění, o čemž se přesvědčí jak divák, tak i Ida. Největší slabinou filmu je místy až příliš zkratkovitý scénář, který toho zrovna moc neprozrazuje o postavách, takže si pak divák musí ledacos domýšlet - což není vždy na škodu, avšak zde to bylo v jistých momentech nedotažené - zejména v případě zasvěcování Idy do "rodinného řemesla". Nicméně i přesto jsem měl několikrát velice nepříjemný pocit, když jsem si uvědomil, jak moc je tato rodina toxická a hubící. Celkově se u mě film pohybuje mezi třemi a čtyřmi hvězdami, avšak za ten závěr přidám. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Já nakonec na ty severské filmy asi nebudu. A přitom jsem si myslel, že budu. Tak málo stačí. Ale postupem času přicházím na materiály, které jsou prostě mimo mě. Zde to sice není úplně ten případ, ale radostí také neskáču. Film vás hopne do situace mrtvé matky a toho, že kolem ní možná bude i nějaké rozuzlení, ale ono nic. Spíše se neustále šouráte a couráte v tom, že se postava snaží žít nový život mezi mafiány v podstatě. A nekončí to dobře. Opět, nemohu mluvit o tom, že by film byl obecně špatný (i když mi přijde, že ani nesplňuje základní scenáristické parametry), ale mně jednoduše nesedí. Je v něm něco, co prostě nejde ruku v ruce s tímto vším. Tak nějak se vším probereme a zjistíme, že to bylo o ničem. A nebo ne? Kdo ví? ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Po tolika severských detektivkách se není čemu divit, když ze Skandinávie dorazí kriminální drama o takové normální dánské rodince. Vůbec nevadí, že je to pohled ženský: od scenáristky přes režisérku, náctiletou představitelku hlavní role až po zkušenou Sidse Babett Knudsen v roli postavy, která celou tuhle zločineckou rodinu řídí. Film sice končí porodem, ale kdo z diváků by to v tomto případě považoval za happy-end? ()

Alex 

všechny recenze uživatele

Ta rodina je šílená, ta láska je úchylná! Pevně věřím, že do takové rodiny by ve skutečnosti nikdo osiřelé dítě nesvěřil. Ale když se tam už narodí? To mi přišlo jako hlavní moto filmu - když hrdinka (asi přesně necituju) říká : Nejhorší není to, že se někdy nedá najít ten okamžik, kdy se to zkazilo. Nejhorší je, že se to může zkazit ještě dřív, než to začne... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Typicky kvalitná severská atmosféra, tam určite nie je čo vytknúť. Scenár dobrý, postavy detto, akurát mi bolo neskutočne ľúto Idy, že sa dostala do takejto "úžasnej" rodinky. To už by jej bolo asi lepšie v decáku... Ale kto mohol tušiť, že to čo na prvý pohľad vyzeralo celkom ok, bude napokon takéto? Neustále nátlaky, usmerňovanie, dilemy, ... no nič, o čo by mladá dievčina mohla stáť mladá dievčina v takom psychickom rozpoložení. Trochu mi vadila občasná komornosť, a taktiež zbytočná mĺkavosť (ale na to si asi treba u Severanov zvyknúť). 3* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v mestách Særslev, Bogense, Otterup a Søndersø (Dánsko). Obdobie natáčania trvalo od 7. mája do 18. júna 2018. (Arsenal83)

Reklama

Reklama