Reklama

Reklama

Smrt na dálnici

  • Kanada Highwaymen (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Šťastný život doktora Rennieho Craye se zhroutil, když mu šílený řidič za volantem vylepšeného Cadilacu Eldorado 1972 přímo před očima zabil milovanou manželku. O pět let později brázdí dálnice i vedlejší cesty v důkladně vylepšeném Plymouthu Barracuda 1968, posedlý pátráním po psychopatovi Jamesi Fargovi, který využívá speciálně upravený vůz jako zbraň k vraždám mladých žen. Před lety ho v šoku pronásledoval a narazil do něj svým vozem. Fargo byl těžce zraněn, strávil osmnáct měsíců v nemocnici a na zbytek života byl odkázán na invalidní vozík. Podařilo se mu však vyhnout obvinění ze zabití, zatímco Rennie byl odsouzen ke třem letům vězení. Od chvíle, kdy byl propuštěn, ho Fargo provokuje informacemi o vraždách, které spáchal na dálnicích po celé zemi, a on je odhodlán ho najít a pomstít svou ženu i všechny jeho další oběti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

yoryk 

všechny recenze uživatele

Tak tento film ma naozaj hodne sklamal. Obsahuje tolko nelogickych scen a blbosti, ze som to dopozeral uz len preto, aby som vedel ako to cele skonci. Aby dolamany a dochramany James Fargo soferoval svoje upravene auto na zaklade nejakych mechanizmov ako Michael Schumacher formulu v casoch svojej najvacsej slavy je fakt dost divne.Ma tolko sily, ze uplne v pohode stiahne do auta Rennieho akoby sa ani nechumelilo a nebol invalid ale wrestlingovy zapasnik.Mitra sa cely cas bala soferovat,ale nakoniec sadne do Fargovho auta a riadi, preraduje 3 paky uplne v pohode, akoby jej to auto patrilo najmenej 5 rokov......a kopu dalsich chobotin...neodporucam, namet a scenar uplne o nicom. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedná se o krimi nebo o horor? Asi od každého něco. Nezvykle krátká stopáž brání rozvleklému a zbytečně natahovanému klišé, a tak se rozehrává napínavý příběh, byť námětem ne zrovna neznámý, kterému po vizuální stránce kazí dojem jen občasná televisnost. Nervy drásající scéna v tunelu dává jasně najevo, o čem že to všechno bude, takže začátek je podmanivě slibný. V rámci napínavé atmosféry si dobře drží tempo a tím nikterak nenudí. Opravdu škoda tý televisnosti. ()

Reklama

Veniss 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný film, ze začátku jsem si myslela, že se budu nudit, ale než jsem se nadála, byla jsem uprostřed filmu. Některé scény a motivy mně přišly úsměvné, možná z pohledu dnešního diváka zastaralé, klišovité, ale film splnil svůj účel, byl napínavý a dostatečně zajímavý, že jsem se s chutí dodívala až do konce. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Svižná a krátká jednohubka o pronásledování psychopata za volantem. Nenáročná, přesto nepostrádající atmosféru, zejména v první polovině příjemně temnou, budouvanou nejen pomocí obrazu a hudby, ale také strohých dialogů. Kdyby druhá půlka udržela kvalitu té první, bylo by to možná o hvězdu víc. Možná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Robert Harmon, autor povedeného béčka o krásách autostopu, se ještě jednou pokusil vyjet s dunivě burácejícími kárami na nebezpečné americké silnice. Výsledkem je, že před diváka postavil ceduli se smajlíkem a nápisem: Musíte to popravit.. Scénář svou neladností a počtem děr připomíná naši D1, bídně hrající Jimbo Caviezel se celou dobu tváří zavile, jako by měl v zadku vraženou šajtrpáku svého Plymouthu, Rhona Mitra pouze plní funkci sexy potahu na sedadlo spolujezdce a chvílemi to celé vypadá jako dokument o stožárech vysokého napětí na americkém jihozápadě. Škoda, v postavě nezbedného řidiče, který ve svém Cadillacu mohl parkovat až u vchodu k železářství, se skrýval jistý potenciál.. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Fargův (Colm Feore) Cadillac Eldorado má střídavě zcela tmavá a jindy průsvitná okna, a to včetně čelního. (Chuppa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno