Reklama

Reklama

Volání divočiny

  • Velká Británie Born Free (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šelma patří do divočiny, i když je od mala vychovávána jako domácí mazlíček. Ani přítulné, lidi milující stvoření, svou podstatu a přirozenost zapřít nemůže. Lvice Elsa, kterou manželé Adamsonovi, žijící a pracující v Keni, nalezli jako bezbranné mládě, nebyla žádnou výjimkou. Byla mírná, přítulná, oddaná a poslušná. Neztratila však svou hravost a právě na její následky měla doplatit. Ortel byl jasný: lvice musí do zoologické zahrady. Joy Adamsonová si však neuměla představit, že by Elsa měla strávit zbytek života v kleci... Film, natočený podle autobiografického románu Joy Adamsonové, vypráví skutečný příběh lvice Elsy, tak jak se počátkem šedesátých let udál. Snímek, který obletěl celý svět, získal dva Oscary (za původní hudbu a za píseň Born Free). Virginia McKennaová a Bill Travers, představující manžele Adamsonovy, byli v době natáčení Volání divočiny rovněž manželé. Společně se pak objevili i v dalších snímcích podobného typu, např. Obklíčeni slony. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

.baris. 

všechny recenze uživatele

Na filmy o zvířatech se moc nemůžu koukat. Buď jsou příšerně kýčovité, trapné a přeslazené, anebo mě bezvýhradně dojmou a vyhrocené scény ve mně dokážou vyvolat pocit absolutního zoufalství (a chodit po zbytek dne s opuchlýma očima není nic moc). Volání divočiny je překrásný film, který zasáhnul moje srdce. Neukazuje jen jednu stranu mince - buď roztomilou lvici, kterou by každý uňuňal, nebo naopak jen divokou přírodu - ale předkládá to celé tak, jak tomu ve skutečnosti je, s respektem k divoké přírodě i k lidem, kteří tuhle přírodu tolik milovali. Svět se zase na chvilku zastavil. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Legendárna levica a legendárny príbeh, ktorý nie je natočený až tak celkom podľa skutočných udalostí. Sladký záver bol ale nutný pre prijatie širokou verejnosťou a tiež aby oko nezostalo suché. Prácu so šelmami treba u filmárov obdivovať, a príbeh písal z väčšej časti život, tak ten nemožno kritizovať. –––– Prožívali jsme muka rodičů, jejichž dcera jde poprvé venku sama. ()

Reklama

A_san 

všechny recenze uživatele

Tohle je i po svých desetiletích tak krásný film, že snad neexistuje nikdo, kdo by skoro nebečel u scéy, kdy se Elsa "začleňovala" do smečky. No, a když už skoro nebrečel u téhle rvačky, tak pak už rozhodně brečel na konci při bornfree. Krásný a úžasný příběh a český dabing se mi taky moc líbil. Vlastně ten film u mě lásku k těmto velkým šelmám jen prohloubil. A dlouho jsem chtěla mít takovou Elsu doma, i když jsem věděla, že patří do přírody :D ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Dvojice hloupých pokrytců s neskutečně velkým srdcem, kteří střílí všechny lvy, kromě té jedné jediné milované Elsy, si vás získá i přes to, že byste jim za ty jejich nápady rádi omlátili o hlavu svazek všech spisů od Davida Attenborougha. A jako vrchol všeho jim to všechno vyjde. Boooooorn free, tjá dá dá dá dí dá... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nádherný návrat do dětství. I když jsem lvici Elsu sledoval spíše v seriálu, tenhle film jsem 100% taky viděl a je úžasný. Neznámý režisér, neznámí herci ale ničemu to nevadí, protože z hlavní hrdinky vyzařuje vnitřní krása a laskavost a její manžel ji většinu času věrně podporuje. Prim ale hraje překrásná příroda, spousta zvířat a hudba, která vrcholí zcela zaslouženě oskarovou písničkou Born Free. A samozřejmě lvice Elsa od malého roztomilého lvíčata které demoluje co jde, přes věrnou lvici jezdící na střeše auta až po finální proměnu v divokou šelmu. Spolu s Lassie pramáti všech zvířátkových filmů a film, kterému se nedá naprosto nic vytknout a který baví i dojímá i po 60 letech. Zasloužených 5* a dobrodružný film roku 1966. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Snímek byl v roce 2005 zařazen na seznam „250 filmů nominovaných na 100 let filmové hudby AFI“ od Amerického filmového institutu. (sator)
  • Přestože se ústřední melodie následně stala klasikou, producentu Carlu Foremanovi se nelíbila a odstranil ji z původního britského vydání filmu. Poté, co se však dostala do amerických hitparád v cover verzi od pianisty Rogera Williamse, Foreman viděl její šance na Oscara a melodii obnovil. (sator)

Reklama

Reklama