Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Buďto jde o vážně míněný avšak nechtěně praštěný film nějakého duševně lehce nemocného a sexuálně mírně ujetého takyumělce a nebo rafinovaně obskurní snímek, který má u diváků navodit jakousi zmatenou kontroverzi. Remake bych určitě svěřil Davidu Lynchovi a nechal mu absolutní svobodu. Škoda, že by to odmítl. Pokud tomu dáte šanci, připravte se, že většinu času se budete nudit a v těch zajímavějších momentech kroutit hlavou a přemýšlet, jestli se vám to jen nezdá. Vypadá to ale, že americká kritika se nad tímto edwoodovským slasherem vcelku rozplývala. A co vím, tak tamním divákům se Sleepaway Camp taky dost líbil. Dávám tři hvězdičky za divnost a možná se na to někdy zkusím ještě jednou podívat. (Původní Pátek třináctého je proti tomuhle ovšem skutečně mimořádně svěží veledílo.) ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Klasický 80tkový Slasher, který se do povědomí lidem moc nedostal a ani se nedivím, vždyť v těch letech byl na vrcholu Horor Friday the 13th, kterému Sleepaway Camp nesahá ani po kotníky. Hlavní postava Angely mi lezla spíš svým hraním na nervy, vraždy jsou mimo záběr, nahota chybí. Za zmínku stojí skvělá, dobová atmosféra, scéna s úchylným kuchařem a "šokující" finále. Slabší trojka. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi tahle série unikala, pak jsem viděl Return to Sleepaway Camp a hodně se mi to líbilo. Takže po dlouhé době přišel čas napravit resty. Trošku problém je, že jsem samozřejmě o pointě věděl dopředu. Přesto posledních 10-15 vteřin i tak stojí za to a má to fakt koule. Což se ale nedá říci o zbytku filmu. Ten je prostě divný. Nesmyslné, naprosto mimózní, monology velmi podivných, bizarních postav, nesympatických, směšných, tupých a tragických, v hodně roztodivných hadrech (i na počátek osmdesátých let). Prostě nechutné freakshow k zblití a pochcání smíchy. Scénář drží pohromadě jen tak tak, s logikou si moc hlavu nedělá, je jednoduchý jako chleba s máslem. Vraždy jsou fajn, svou povahou, natočeny mohly být určitě lépe. Atmosféru to nemá vůbec (až na těch posledních pár vteřin a ulítlé scény s tetičkou), kromě takřka autistického Angelina pohledu. Já mám osmdesátá léta hrozně rád, prakticky na ně nedám dopustit, ale tenhle film je dokáže docela i znechutit, jako by v sobě koncentroval všechno špatné té doby. Doufám, že další díly budou trochu lepší. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já vím, že to je způsobeno i tím, že jsem měl na film tu správnou náladu, ale mě bavila jeho poetika, bavila mě jeho atmosféra, a nakonec i ten finální twist, který jsem bohužel znal dopředu, což mě trochu mrzelo. Ale to má člověk z toho, že kouká na dokumenty o slasherech. „Sleepaway Camp“ mi ale přišel jako dobrý slasher, a i když není tak explicitní, je nápaditý. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

(Homo)sexuálně nekorektní slasher bez sexu!? Asi ano. Slasher bez koz? to neberu! Mužské postavy do jedné k zblití, nejen úchylným outfitem, ze kterého mi bylo víc šoufl, než z kostýmů z brazilské gay parády. Ženské postavy na tom nebyly o moc lépe, šeredné závistivé a blbé. Naštěstí hlavní "hruška" s překvápkem povětšinou jen někde seděla, blbě čuměla s vyvalenýma očima a vyslovila asi tři holé věty. Za což díky, jelikož dialogový průjem ostatních neherců byl tristní. Ono povětšinou ani o dialogy nešlo, většinou se jen banda idiotů nesmyslně přeřvávala a dělala nesmyslné věci. Na filmu mě vlastně zaujaly dvě věci a to perfektní masky! (obětí) a také bych rád viděl do hlavy pana(í) Hiltzika, který před a v době natáčení patrně trpěl těžkou krizí vlastní sexuální identity. Nehororové, odporné, zvrhlé, nekoukatelné a zvláštní. Laciné slashery hlavně 80' let mám rád, ale tohle bylo příliš divné. A tak zatím nehodnotím, pocity však jsou spíše odpadové. A ne, po opakovaném projetí filmu tento slasher opravdu nic nenabízí a naopak postádá to hlavní...KOZY! Takže za 20% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Dvojica chlapcov, ktorí sedia pri Judy, keď sa Paul prvý raz stretne s Angelou, je v rôznych záberoch iná. (beso74)
  • Záverečná scéna bola natočená nahým mužom, ktorý mal na tvári masku Felissi Rose. Premýšľalo sa aj o tom, že pre Felissu vytvoria protézu penisu, ktorú si potom oblečie, ale nápad bol zavrhnutý. Chudý chlapec, ktorý sa v tejto scéne objavil ako Angela bol vysokoškolák, ktorý sa musel pred spustením kamier najskôr opiť. (molcan2)
  • Christopher Collet (Paul) mal pre záverečnú scénu vytvorenú latexovú napodobeninu svojej hlavy. Niekým bola ale ukradnutá. (molcan2)

Reklama

Reklama