Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Shit 

všechny recenze uživatele

Sleepaway Camp je naprosto čistej prototyp teen táborovýh vyvražďovaček z 70-80tých let, kde se zvesela vraždí, ale zejména vedoucí táboru to pranic nevzrušuje a i po několikátý drsný vraždě si vysvalená vedoucí guma pořádá dětský hry dál. Krom toho oblečení, co tam všichni nosí, na to se nedá ani koukat, ještě bych přešel ty mini trencle, co tam každej kluk má na sobě, mam takovej dojem, že v tý době to bylo in, ale to že se tam objeví nějakej "borec" v super mini homotričku a dělá machra, to už sem rozdejchával stěží, kór když na obrazovce smrděl každou chvíli. Ale naštěstí podobný postavy tady jdou celkem rychle pod kytičky, nicméně i přes celkem slušnou řádku vražd to občas nudí, ale musí se nechat, že konec se poved ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Na film se musím dívat z jiného úhlu a nemohu ho hodnotit stejně jako filmy z roku 2008. Přece jen rozdíl 25 let je tu znát, ale...... rozhodně jsem se u filmu nenudil. Tábor byl opravdu hnusný, taky jsem byl na podobném pionýrském táboře, taky se tam děly věci, takže mi během sledování filmu naskakovala husí kůže.... V Sleepaway Campu byla šikana kam jen dohlédneš, hnusní spolubydlíci, závistiví rádoby kamarádi, pedofilní kuchař...... prostě děs! A být s Angelou na pokoji, rozbil bych ji hubu! Mimochodem na táboře jsme měli taky takového Angeláka. Taky jen seděl a čuměl, nemluvil, kam jsi ho postavil, tam stál, bál se cokoliv dotknout.... nakonec skočil přes zavřené okno. A odvezli ho na psychiatrii... Takže tento film může být klidně realitou..... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Po PÁTKU TŘINÁCTÉHO a BURNING třetí ze svaté trojice camp slasherů z počátku 80. let, který byl pro velký úspěch následován třemi volnými pokračováními. SLEEPAWAY CAMP je slaboduchý, příjemně ujetý slasher říznutý jakýmsi neméně slaboduchým vztahovým dramatem pro šestnáctileté, které poněkud kompenzuje roztahané, nenápadité a blbě natočené vraždy. Hned úvodní scéna "tragédie pomstěné o pár let později strašným masakrem" byla tak mizerně natočená, že jsem měl sto chutí film vypnout a následující výstup excentrické tetičky trpící samomluvou mě ještě dorazil. Byl jsem ale zvědavý na všemi zmiňovaný "the most shocking climax in the history of American cinema" (imdb) a tak jsem zatnul zuby a vydržel. Bože, ten konec byl ale debilní. Nevěděl jsem jestli se mám smát nebo plakat, protože šlo o stejně zbytečný samoúčelný šokující zvrat, co vůbec nic nevypointoval, jako v NOCI S NABROUŠENOU BŘITVOU. Nicméně jsem se docela bavil. Zaujal mě hlavně nadržený kuchař se specielním menu pro Angelu a párkrát jsem se zasmál použitým nadávkám. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Sleepaway Camp je naprosto typický představitel slasherového subžánru, který ničím zvláštním nevyniká, ale zcela splňuje daná žánrová kritéria, je docela zábavný a proto je dnes již považován za kultovní. Vedle tématicky identického Friday the 13th je to rozhodně slabší odvar, což jsem ale tak trochu čekala. Zabijáka zde sice neznáme od začátku, avšak domyslet kdo to je není těžké, vzhledem k tomu, koho zabíjí. Vražd je, na rozdíl od navazujících dílů, poměrně málo a většinou z nich ani nic nemáte, protože to podstatné se odehraje mimo záběr kamery, ale určité míra napětí, i když nevelká, zde je. Taky musím dodat, že to není nic pro někoho, kdo nesnáší filmy věnující se vztahům mezi teenagery, protože toho si v tomto případě užije až moc. Musím ale říci, že mě to docela bavilo a ani jednou jsem se nepřistihla, že bych se vysloveně nudila a tak Sleepaway Camp hodnotím jakožto průměr. P.S.: To "překvápko" na konci na mě působilo (sama nevím proč) takovým divným způsobem děsivě. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Celý film je viac menej nudný mutant Friday the 13th a pubertiackych filmov od STV zo začiatku 90s. Dialógy sú otrasné. A čo je ešte horšie - herci sú katastrofálni. Jedni z najhorších, akých som v živote videl - fanúšikom antiherectva odporúčam hlavne telocvikára (hrá ho podľa všetkého nejaký pornoherec), trápnu nafúkanú teenagerku (prehrávanie ako sa nevidí), všetky deti (o hereckom výkone sa nedá hovoriť) a starého deda (ehm). Vraždy sú fajn; síce tuctovo nakrútené, ale gore je presvedčivé a prevedenie originálne. To ale stále nestačí ani len na priemerný horor. Koniec je to, z čoho sa budem dlho spamätávať, pričom som pravdaže vedel, kto je vrah. Len som nevedel prečo a ako. Na konci som šokovaný len tak zíral na obrazovku a znechutene mi bilo srdce. Na ten posledný záber do smrti nezabudnem. Nech je film akákoľvek vykrádačka F13, ten koniec to ospravedlňuje a hoci si to film ako celok nezaslúži, dávam 80%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Christopher Collet (Paul) mal pre záverečnú scénu vytvorenú latexovú napodobeninu svojej hlavy. Niekým bola ale ukradnutá. (molcan2)
  • Film byl natočen za 5 týdnů počínaje září 1982 a končící v říjnu téhož roku. Točilo se v Argyle v New Yorku poblíž Summit Lake v táboře dříve známém jako Camp Algonquin. V rozhovorech scenárista a režisér Robert Hiltzik uvedl, že se tohoto tábora účastnil jako dítě. (Worry77)

Reklama

Reklama