Reklama

Reklama

Obsahy(1)

USS Enterprise najde starou AI sondu, která se snaží sterilizovat veškerý život. (SkyShowtime)

Recenze (6)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-Můj syn a doktor!- Stará sonda vyslaná kdysi ze Země byla ve vesmíru poškozena. Po čase se spojila s jinou sondou, která měla odlišné úkoly. Výsledek? Vraždící stroj, pro něhož jsou biologické jednotky nedokonalé, a tudíž je třeba je sterilizovat. Motiv, jenž se stal základem pro první celovečerní Star Trek. Kirk překvapí Spocka svojí perfektní logikou.... ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý námet o starom preprogramovanom robotovi, ktorý neskôr rozvíja prvý celovečerný startrekovský film. Pre takéto námety mám rád retro vedeckú fantastiku. Síce nie je dostatočne vysvetlené, odkiaľ nabral starý robot moc na ničenie kozmických lodí a odkiaľ nabral schopnosť kriesiť ľuďom život a opravovať ich stroje, keď cudzia sonda, s ktorou sa zlúčil, mala iba sterilizovať pôdu, ale mimo toho išiel z neúprosného robota vyzbrojeného logikou strach a napätie, pekne dotvorené hudbou. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný klasický SF námět ve velmi dobrém zpracování - a ve své době s hloubkou myšlenky, která se nějakou dobu mohla zdát přežitá, ale kupodivu se dnes s neurálními sítěmi vrátila na pořad dne. Mimochodem není od věci srovnat námět s námětem ST: Motion Picture, ačkoliv nosná myšlenka se v obou samozřejmě liší. (Naprostá nedisciplinovanost reakcí posádky, zejména McCoye, bije do očí, ale beru to jako úlitbu snaze vyjádřit myšlenku v omezeném čase jednoho dílu - u dnešního seriálu by mě to rušilo, v dobově šedesátkovém se to dá přehlídnout.) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "The Changeling" bola vysielaná ako tretia, preto je niekedy označená ako S02E03. (koba)

Reklama

Reklama