Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (145)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mohlo a mělo to být o kus kratší, nicméně to je tak jediná (ač u mě častá) výtka k filmu. Jinak se jedná o moc "pěkný" pohled do zákulisí korporátních sviní, které si můžou dělat, co chtějí, protože na to prostě mají prachy. A nebudeme si nalhávat, že v dnešní době nebo na našem území se něco takového neděje... 75% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Potlesk. Skutočne filmu skladám poklonu. "Dark Waters" funguje skutočne vynikajúco. Myslím si, že točiť takéto filmy je dôležité. Ja som o tejto kauze toho veľa nevedel a je dôležité, aby sa to ľudia dozvedeli. Je dobré, že sa dnes dajú zohnať panvice, ktoré sú PFOA free. A je dôležité, že sa našiel človek, ktorý obetoval celý svoj život k tomu, aby bojoval s veternými mlynmi ale dosiahol reálne výsledky. A to je podľa mňa veľmi dôležité. V tomto smere Roba skutočne obdivujem. Pretože urobil skutočne asi absolútne maximum čo mohol a robí to dokonca (ako film hovorí na konci) doteraz. A potom si niečo povedzme o hereckom výkone Marka Ruffala. Veril som mu to všetkými desiatimi a myslím si, že ide o jednu z jeho najlepších rol za posledné roky. Po psychickej stránke to muselo byť extrémne vyčerpávajúce, ale dal do toho maximum. Anne Hathaway hrá jeho manželku a napriek tomu, že je to rola, ktorá neponúka veľa, tak všetky jej interakcie sú absolútne fantastické. Ich spoločné momentky sú skvelé. Okrem toho dokonca vie byť film aj strašidelný s maličkými momentkami. Ako úsmev dievčaťa na bicykli. Ako keď sa Sandra napije vody a povie svojim dcéram, aby sa išli umyť. A sú veľmi efektívne. A je hrozné žiť s pocitom, že v sebe máme asi všetci PFOA a možno nám to raz spôsobí rôzne choroby. Možno aj preto je posledné roky taký nárast rakoviny. Všetko to asi spolu súvisí. Pykáme za ľudskú nenásytnosť a chamtivosť. Kamera vynikajúca, réžia absolútne excelentná. Všetky scénky majú svoj význam a celý film pôsobí maximálne skutočne a autenticky. Možno by som trošku vytkol, že občas to plynie trošku pomalšie, no nemôžem povedať, že by som sa pri sledovaní vyslovene nudil. Je potrebné tento film vidieť a môžem iba povedať, čeknite si ho ak ste to ešte neurobili. Hodnotenie: A ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VY ŽALUJETE DUPONT? TAK TO PŘEJU HODNĚ ŠTĚSTÍ.…“ /// Taková klasika – neohroženej sebevědomém průmyslovej gigant vs člověk. Naštěstí tady máme i budování důvěry v systém, takže válka Roberta Bilotta má hlavně lidskej rozměr, než aby šlo jen o nějaký soudní drama. Vlastně to nečekejte. Tady jde o tu cestu k němu. Zjištění jsou to drastický, takže chápu, proč se tady sešel solidní hereckej ansábl. Ale chybí tomu víc napětí. Přesto z toho příběhu asi vymáčkli maximum. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Moje holčička má pusinku plnou černejch zoubků. /// Thx za titule ,,Cibina“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Dark Waters je skutečně velmi slabě natočené a působící soudní drama, a konkrétně v tomto případě za tím stojí jen a pouze nekvalitně odvedená tvůrčí práce, jelikož především jak téma, tak herecké obsazení nabízelo silnou látku, s níž se ovšem nikdo za kamerou nedokázal důstojně popasovat. Od začátku až do posledních vteřin filmu se tak jedná o neuvěřitelně nezáživně zpracovanou podívanou, kde se všichni jen potácejí jak ve zpomaleném filmu, vše se řeší strašně nedramatickým, vlažným a naprosto chladným způsobem, a ani v závěru nepřišla žádná gradace případu, veškeré dialogy pak též nenabízejí nějaké zásadnější oživení, hodně scén i slov se tu pak téměř až opakují, jako by sloužili jen pro natažení stopáže, a co se postav týče, ani jedna z nich, a to včetně těch ústředních, není ani trochu výrazná, či jinak zajímavá. Atmosféra a napětí zde jinak chybějí úplně, a to nemluvě o absenci emocí, které tu měli doslova téct proudem, jenže jak jsem zmiňoval, vše zde působí velmi chladně a odtažitě, takže divák pak prakticky nedostane ani šanci se tu s daným případem nějak blíže ztotožnit, natož si ho užít. Navíc i poměrně slušné obsazení mě překvapivě u Dark Waters nepotěšilo, oplácaný Mark Ruffallo hrál zcela bez koulí, což zrovna jeho postava potřebovala jako sůl, a jelikož nikdo další nedostal šanci se více ukázat, i v tomto ohledu se jedná o zklamání, nehledě na to, že jsem moc nepochopil zcela zbytečnou účast Anne Hathaway, v naprosto marné roli ústředního hrdiny. Já tento typ filmů mám zkrátka velmi rád, nicméně tento snímek mě vyloženě nebavil a vůbec ničím nezaujal. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší z tých poučných filmov, ktorý ukazuje aký sú ľudia ako spoločnosť sprostí a necháme sa doslova otráviť kvôli chamtivosti zopár vyvolených majiteľov rôznych chemických gigantov. Najviac ma na tom serie, že ľudia, ktorých si volíme na to, aby takéto svinstvá nejak kontrolovali a regulovali sú rovnako chamtivé zapredané kurvy ako tí majitelia chemických spoločností. Jediná spravodlivosť na svete je tá, že kvôli ich blbosti nakoniec pokapú aj oni a ich deti. Dobre nám tak všetkým. No a samotný film je jeden z tých prípadov, ktorý ukazuje závažnú tému, ale robí to nezáživne. Ten námet by si asi viac zaslúžil spracovať ako nejaká miniséria, ktorá by obsiahla celú tému zo všetkých strán. Ale na to je ešte príliš skoro. To by DuPont nedovolil. Rozhodne sa to ale oplatí vidieť. Nech sa ľudom otvoria na chvíľu oči. Ja sa idem sa vyzvracať. P.S: Pribratý Ruffalo vyzerá jak veľká žaba. 6/10. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Skutečného soudního právníka Roba Bilotta a jeho manželku Sarah lze krátce zahlédnout v čase 32:30 na výroční večeři Ohio Chemical Alliance hned poté, co Mark Ruffalo (jako Rob Bilott) a Anne Hathaway (Sarah Bilott) vstoupí do přeplněné místnosti. (Michnak)
  • Pracovný názov filmu "Dry Run" odkazuje na rovnomennú skládku, na ktorej DuPont vyvážal všetok svoj chemický obsah. (Real Tom Hardy)
  • Herec Mark Ruffalo už druhýkrát na filmovom plátne má čo dočinenia s americkou spoločnosťou DuPont. V roku 2014 si už "spoluprácu" s rodinou Du Pont vyskúšal vo filme Hon na líšku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama